Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozzdrav,,pošto nisam znao gdje da ovo pitam za mišljenje o certec-u kao aditivu za zaštitu motora u vozilima,,interesira me da li je netko stavljao to u svoje vozilo,,i da li je zadovoljan,,ja to planiram staviti u svoju dci lagunu2,,ah da se zaštiti od habanja i tako,,,to..hvala..
Sve što je potrebno za zaštitu motora od habanja već ima bilo koje kvalitetno i za određeni model namenjeno motorno ulje.
Uz kvalitetan uljni i vazdušni filter,pravilan interval zamene nabrojanog,nema boljeg rešenja za prevenciju...
Iskreno ja sam ga nasuo u svoju lagunu pri prvom mjenjanju ulja,motor nisam otvarao tako da ne mogu nista reci... Presao je otad nekih 40 000 km,ne trosi ulje jos uvijek,ima 200000 na satu... Sjecam se da je brat nekad davno nasuo u svoju Asconu 1.6D i da je poslije rastavljanja primjetio da je bregasta osovina dobila crvenu boju na tarnim povrsinama... Opet je sigurno vaznije redovno raditi izmjenu ulja (sa uljem koje ispunjava zahtjev proizvodjaca automobila) i filtera,nego nasuti nesto ovakvo,a ne postovati vrijeme servisa...
Par puta sam nalijevao u motor kaj je trošio više ulja od goriva, kombi je imao 400 000 km al puno h rada imao na mjestu, od svih aditiva pokazao se najbolji al i košta malo više, jedino je bil problem kad se gazda konačno odlučio za generalku kaj sam sve dijelove 3-4 puta morao prati ;D
Ne pitaj me ono što ne znam !
i ja se slažem za redovitu izmjenu ulja i filtera,,pa i sam po sebi sam picajzla što se tiče toga,,redoviti servis na mojoj laguni radim svakih 7000km,,i sipam 5w-40 total 9000 quartz,ali sam pomislio ako netko može reči nešta da li je bolje da sipam mobil1?? ulje i najbolji filteri od zraka i goriva,,a s tim ceratecom sam mislio produljiti vijek motora,,a kako mi ne troši ni kapi ulja a i nema puno km,,po vašem viđenju recimo da nije trenutno potrebno,,u to ulagati,,i puno vam hvala svima za savjete...
Zadnja izmjena od forplay75 (03-08-2011 13:40:09)
Ja nebih krpio tamo gde rupe nema.
Ja nebih krpio tamo gde rupe nema.
Ceratec nije zakrpa,on sluzi u preventivne svrhe da bi sprijecio habanje motora navlaci tanki film na tarne povrsine motora (lezajeve,bregastu,stubline),uostalom nije tesko izguglati njegove osobine i namjenu za one koji ne znaju o cemu se radi...
Izrazio sam se tako pošto auto pokretača teme nije u kvaru niti pokazuje znake umora ili potrošnje značajne kol. ulja. Ako je tako,zašto "krpiti"?
Pa bas o tome se i radi,sad je vrijeme da se sacuva ono sto se ima Mozda je glupo poredjenje,ali zar ne sipamo antifriz u auto kad nema minusa da ga sacuva kada pocne da mrzne,a ne kad vec nastupi steta ili npr zupcasti remen,zamjeni dok je citav...
Mislim da ti je loše poređenje. Antifriz se vozi i leti zbog visokih radnih temperatura savremenih motora. Voda jednostavno ne zadovoljava...
Razumem šta hoćeš da kažeš,ali...video sam kojekakvih revolucionarnih svetih vodica sa različitim efektima.Čak ni oni ne garantuju da će da uspe svaki put. Jedina revolucija koja je proizašla su bankovni računi promotera takvih stvari. Zagovaram visok kvalitet ulja sa dobrim balansom aditiva i kvalitetne filtere,povremeno ispiranje motora,ali to ne znači da poričem efekat "cera tec"-a,ali ga ni ne promovišem kao alternativu. Niti ijedan drugi.
Kada radni vek motora prođe,onda ili otpad ili šansa da i kolege mehaničari žive od svog rada.;)
Pozdrav!
Nisam ni ja promoter neke firme takvih proizvoda samo sam ti htio reci da ovakav aditiv ne pomaze kada motor dodje u lose stanje,njegova funkcija je preventiva,a naravno da nema garancije da ce da uspije svaki put da spasi situaciju (nije glavni junak nekog filma ) Nema garancije ni da je "kvalitetno ulje" uvijek kvalitetno,u svemu postoji mućak,ali da se vratimo na temu, moje misljenje je takvo da bi kolega forplay75 trebao nasuti Ceratec u svoju lagunu,ako ne zbog samog motora onda zbog sebe jer ce ga to sugestivno uciniti sretnim i zadovoljnim,a na kraju krajeva ipak mi ovo pisemo da razmjenimo misljenja sto je on i zelio,LP
potpisujem stratos,no sve bi bilo dobro da nije creativne tehnologije proizvodnje francuskih vozila od recikliranih dijelova...
@)).....
Dobro reufe,ti si se davno izjasnio da auto mora biti iz Njemacku
moje misljenje je takvo da bi kolega forplay75 trebao nasuti Ceratec u svoju lagunu,ako ne zbog samog motora onda zbog sebe jer ce ga to sugestivno uciniti sretnim i zadovoljnim,a na kraju krajeva ipak mi ovo pisemo da razmjenimo misljenja sto je on i zelio,LP
Podržavam te najmanje 100%
Zadnja izmjena od stratos (06-08-2011 21:11:48)