Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kod navedenog Cd-a iz megana orginal problem kada primi cd nece da ga izbaci kada se motor otpoji spoji na ispravljac kontra izbaci uredno cd radi bez obzira koliko puta ubacivao cd ali nakon 3-5 min voznje u vozilu kada se pokusa izbaciti opet nece ni da pokusa pokrenuti izbacivanje cd-a Motoric za uvlacenje i izvlacenje cd-a je crveno oznacen FF 050SB-13130, 80804x22 dc 9V.U prilogu i slika mehanizma
kolega samo drugi mehanizam pase iz vise vrsta philipsa ja imam 100% ispravan pozzzzz
Znam da pase ali tako nisam rijesio kvar.Nemam ovaj gore motor drugi niti drugu upravljacku plocu mehanizma, danas sam samo brzinski ovo probao proradilo stalo sutra se vise zabavim.Pozzz
Bok....
Pregledaj da nije koji hladni spoj,probaj prelemiti cijelu elektroniku od cd-a a isto tako mozda je driver motora problem....
Pozz
Desi li se nekad da ga ubaci i radi normalno... ili kad ga ubaci nece ni da radi ni da ga izbaci...
Ako je nesto skupo, to je znak da ti treba vise novca
Uvijek primi cd prebacuje pjesme ok ali van cd ne ide nikako kada se stisne tipka eject nista se ne desi.Znaci taj cd koji je vec unutra radi sve samo van ne ide, moze se izbaciti na motor direktno 9V a prije toga raspojiti motor sa ploce i izbaci cd, ponovo ga primi ucita, cak ovako kad se izbaci koliko god puta da probas ubaciti izbaciti cd radi ali nakon 5 min slusanja muzike opet nece cd van.
Zadnja izmjena od kid (25-07-2011 17:37:31)
Moguce je da ti prednja ploca ima ladan lem proveri jel dobija EJETC komadu , ako mozes vidi nivo signala dok hoce u prvih 5min i kakav je posle...,
P.S. iz tvojih komentara mi se cini da u prvih 5 min hoce da izbaci...ako sam u pravu
Zadnja izmjena od KVINSOUND (25-07-2011 19:16:36)
Ako sam prethodno zaglavljen cd izbacio pomocu 9V direktno na motor, onda stalno ubacujes i izbacujes radi, pustis da otpjeva 1 pjesma oko 5 min onda ostaje cd unutra i nema sanse da pomocu eject se i mrdne ka van, hoce ucitati cd i sve ostale funkcije dok je cd u mehanizmu ali ne i van.
Moguce je da ti nevalja DUMP, ako je nesto tu radjeno, a hoce, ja sam imao slican problem, doduse nije radilo jos stosta ...
ubacio sam OK dump i bilo je ok...
P.Z
Ne nije diran damp 100%
De ti vidi cime gleda poziciju CD-a unutra, cini mi se optokapleri su ili prekidaci vidi da koji prekidac nije zaglavljen ili prljav opto.
Mozda se zbuni jer ne zna da je CD unutra ili misli da je vec izbacen.
Ili da motor nema mrtvu tacku mozda ili da ne valja driver motora. Spoji drugi motor nako svana pa vidi dali ce okretat kad pritisnes EJECT.
Najbolje mjeri napon pri eject kad otkacis motor, ako ga tada ima a oboren je kad je motor spojen a eject komanda zadana, vjerovatno nevalja driver motora, Ako napon ima, onda moguce da motor ima mrtvu tacku.
Sad mi naumpade, cini mi se da se kod tog ARK pozicija mehanizma gleda dole ispod puznog prenosa, ima mala stampana plocica a cetkice znaju biti prljave, ako sam dobro skontako koji je mehanizam po slici...
Zadnja izmjena od Nike (09-08-2011 01:07:49)