Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav evo danas nisam uspio na ovom vozilu da promjenim leer gas koji stoji na 900obrtaja a trebalo bi oko 800 jer ga je izgleda neko povecao da bi smanjio drhtanje motora. ima li neki specijalni login code bas za ovo auto....
"Odvažno u činu, blago u načinu."
siguran sam 99% da je isti postupak za sve
za EDC 15, i 16 je login code 12233
navodno negdje to prolazi i na EDC 17
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
nece taj login probao sam, edc 16 je
neznam dali se može ovako?
na Cliu sam popravljao pedalu gasa i rstavljao, ali ona se može zakretati u + i - par stupnjeva, ujedno se regulira i ler, jer vijci imaju prošlicanu rupu, pa tako i na tome A6, pogledaj pedalu ako neide dijagnostikom
Povecavanje i smanjivanje ler gasa na PD motorima softverski ne pomaze bas mnogo zato sto je minimalno .Zato VCDS u ruke 01-engine pa u merne blokove kanal 4 kolona 4 ( TORSION VALUE ) vrednost u + ranije paljenje , vrednost u - kasnije paljenje . Za Audi bi trebala biti oko 2,5 +/- 1,0. Ukoloiko zelis da promenis vrednost skines poklopac od zupcastog i na remenici bregastih odpustis ona 3 srafa sa prorezima za stelovanje, NIKAKO CENTRALNI od remenice bregaste, lagano samo remenicu u nazad ( KONTRA smer kazaljke na satu) za ranije paljenje .NE MORAS skidati zupcasti .Koliko si je pomerio pratis na onom nazubljenom otvoru za koliko zuba si pomerio jer je on bas iz tog razloga i nazubljen.
sto to sad ispade na 3 srafa ko na golfa 2jku e mos mu bacit sensore radilice i sensor bregaste kad to stelovanje odradis i to na edc16...
Povecavanje i smanjivanje ler gasa na PD motorima softverski ne pomaze bas mnogo zato sto je minimalno .Zato VCDS u ruke 01-engine pa u merne blokove kanal 4 kolona 4 ( TORSION VALUE ) vrednost u + ranije paljenje , vrednost u - kasnije paljenje . Za Audi bi trebala biti oko 2,5 +/- 1,0. Ukoloiko zelis da promenis vrednost skines poklopac od zupcastog i na remenici bregastih odpustis ona 3 srafa sa prorezima za stelovanje, NIKAKO CENTRALNI od remenice bregaste, lagano samo remenicu u nazad ( KONTRA smer kazaljke na satu) za ranije paljenje .NE MORAS skidati zupcasti .Koliko si je pomerio pratis na onom nazubljenom otvoru za koliko zuba si pomerio jer je on bas iz tog razloga i nazubljen.
@)).....
U prinicpu ja samo hocu da je vratim na fabricki jer je izgleda uspio neko da joj poveca leer gas da bi smanjio drhtanje, a problem je bio u balansnoj osovini koja nije dobro nazubljena prilikom zamjene. Sad sam je zazubio kako treba, motor vise ne trese ali je ostao leer gas na 900.
Sto se tice pomjeranja na ovim sarafima ovaj motor ima dvije bregaste, malo ako se pomjeri auto nece da vuce a u nekom slucaju pali check lampicu. A sarafi koliko ja znam ne sluze za podesavanja nikakva nego sluze da se remen jednako nategne prilikom postavljanja. Otvoris Elsu i vidis proceduru.
Mislim da nas dosta ovde zna kako se dizu obrtaji u kanalima prilagodjavanja ali eto na ovom je motoru zapelo i nece ova normalna procedura. pozz
je napisao skrivenu poruku za korisnika:
Prepreka je samo nasa masta...
VW i Audi predjose na commaon rail , PD motori polako odlaze a jos uvek se neznaju neke osnovne stvari , pa ponovo da u detalje razjasnim nekima ,dakle posto su bregaste FIKSIRANE alatom namenjenim za to pomeranje remenice znaci SAMO remenice ne bregaste saosnovnom plocom ne moze uticati na rad senzora radilice i bregaste. Kad su bregaste fiksne NAZUBLJENI (po nekima bez ikakvog razloga nazubljen ) otvor stoji gore da bil se moglo pratiti i brojati za koliko zuba je pomeren.A posto sam od strane nekih upucen na ELSu moracu da im skrenem paznju da i u ELSi imas pod naslovom *kontrola upravljackih vremena* izmedju ostalog i pasus citiram" KAZALJKA( ili tigore navedeni otvor sa inace bezveznim nekim cudom tu postavljenih kazaljki ili zuba) natezne remenice stoji sredisnje ili max.5mm desno od suplje osnovne ploce".Ako je iko radio sa VAS 5051b zna da ne postoji opcija stelovanja lera na Audi a6 to stelovanje na PD motorima nije moguce . Cak i na starim vw 1,9sdi gde je to do nekle moguce ukoliko to nije dovoljno moras pomeriti bos pumpu, a posto u ovom slucaju nema pumpe to ocigledno nije moguce pa je moralo biti reseno na neki drugi nacin. pozz
ovo covek navodi kako je neko zbog balansa sa HOBI alatom scenerom ili dijagnostikom cime vec podigao obrtaje,a sad ni vas 5051 i VCDS(vag-com) nemoze da odradi podesavanje lera gasa...
@chemise daj mi br tvoj mob pa da se cujemo kad kad...
Zadnja izmjena od internet majstor (09-08-2011 13:55:48)
@)).....
E moj jarane, ja radim u ovlastenom servisu vec 9 godina a od 2005 uzubljujem ove motore, tako da je sva prica suvisna. Naravno da nemas tu opciju na VAS-u u vodjenom trazenju gresaka i u vodjenim funkcijama sta bi to bilo kad bi Svabo dozvolio da svako cacka oko leer gasa i oko mnogih stvari... u Samodijagnozi to mozes uraditi ali ti treba ovlastenje pristupa tj Login code da bi otvorio prilagodjavanje odredjenog kanala i onda lijepo nastimas koliko hoces mjenjajuci vrijednosti prilagadjovanja. Tako se odavno rjesavaju mnogi problemi za koje mi u ovlastenom servisu imamo skupa rjesenja a u nekim slucajevima i nemamo. Ta kontrola vremena ti govori samo da li si dobro uzubio remen kada ga okrenes dva kruga u smjeru okretanja motora... a kazaljka natezne remenice je kazaljka na glavnom spaneru koja ti pokazuje koliko je remen nategnut i ona smije biti 5mm max udesno tako jarane moj nemoj pogresno da ucis svijet oko sebe. Dobro si citirao ali ne znas sta je sta u tom tekstu. Imam i video snimak kako se uzubljuje ovaj motor jer su mnogi kao ti grijesili. Neko je podigao leer gas bez razubljivanja i pipkanja remena, ja hocu da ga spustim na isti taj nacin to je sve.
Zadnja izmjena od bokelja (09-08-2011 14:19:35)
slusam-citam i cutim.........neznam sta da kazem.....
ma drug ja imam posla preko glave ali moram da odgovorim kad neko citira ELSU a ne zna sta je kazaljka natezne remenice i kad pokusava da potcjeni nase znanje koje smo mukom i trudom stekli.
slusam-citam i cutim.........neznam sta da kazem.....
Posto je bokelja ovalasceno lice onda nam on moze objasniti da li su kazaljke ili zupcanici na otvoru remenice bregaste ( onom sto stoji gore kad blokiras bregastu) tu samo dekorativno ili imaju neku svrhu ?
otvori novu temu pa cu ti objasniti zasta sluze. Ovde trazim odg za moj problem
Ja i pokusavam da pomognem ali nikako da se sporazumemo i razjasnimo ( how to adjust idle and camshaft timing on pumpe duse -YOU TUBE -ima par klipova u home varijanti pa se nadam da ce ti biti jasnije o cemu sam pricao )
E moj jarane, ja radim u ovlastenom servisu vec 9 godina a od 2005 uzubljujem ove motore, tako da je sva prica suvisna. Naravno da nemas tu opciju na VAS-u u vodjenom trazenju gresaka i u vodjenim funkcijama sta bi to bilo kad bi Svabo dozvolio da svako cacka oko leer gasa i oko mnogih stvari... u Samodijagnozi to mozes uraditi ali ti treba ovlastenje pristupa tj Login code da bi otvorio prilagodjavanje odredjenog kanala i onda lijepo nastimas koliko hoces mjenjajuci vrijednosti prilagadjovanja. Tako se odavno rjesavaju mnogi problemi za koje mi u ovlastenom servisu imamo skupa rjesenja a u nekim slucajevima i nemamo. Ta kontrola vremena ti govori samo da li si dobro uzubio remen kada ga okrenes dva kruga u smjeru okretanja motora... a kazaljka natezne remenice je kazaljka na glavnom spaneru koja ti pokazuje koliko je remen nategnut i ona smije biti 5mm max udesno tako jarane moj nemoj pogresno da ucis svijet oko sebe. Dobro si citirao ali ne znas sta je sta u tom tekstu. Imam i video snimak kako se uzubljuje ovaj motor jer su mnogi kao ti grijesili. Neko je podigao leer gas bez razubljivanja i pipkanja remena, ja hocu da ga spustim na isti taj nacin to je sve.
dobro kolega onda kako smanjujte ler gas u ovlastenom servisu ??????
jedini nacin da to uradis jeste zamjena motornog procesora drugog nacina u servisu nema
bokelja napisao:E moj jarane, ja radim u ovlastenom servisu vec 9 godina a od 2005 uzubljujem ove motore, tako da je sva prica suvisna. Naravno da nemas tu opciju na VAS-u u vodjenom trazenju gresaka i u vodjenim funkcijama sta bi to bilo kad bi Svabo dozvolio da svako cacka oko leer gasa i oko mnogih stvari... u Samodijagnozi to mozes uraditi ali ti treba ovlastenje pristupa tj Login code da bi otvorio prilagodjavanje odredjenog kanala i onda lijepo nastimas koliko hoces mjenjajuci vrijednosti prilagadjovanja. Tako se odavno rjesavaju mnogi problemi za koje mi u ovlastenom servisu imamo skupa rjesenja a u nekim slucajevima i nemamo. Ta kontrola vremena ti govori samo da li si dobro uzubio remen kada ga okrenes dva kruga u smjeru okretanja motora... a kazaljka natezne remenice je kazaljka na glavnom spaneru koja ti pokazuje koliko je remen nategnut i ona smije biti 5mm max udesno tako jarane moj nemoj pogresno da ucis svijet oko sebe. Dobro si citirao ali ne znas sta je sta u tom tekstu. Imam i video snimak kako se uzubljuje ovaj motor jer su mnogi kao ti grijesili. Neko je podigao leer gas bez razubljivanja i pipkanja remena, ja hocu da ga spustim na isti taj nacin to je sve.
dobro kolega onda kako smanjujte ler gas u ovlastenom servisu ??????
Nemora da se menja procesor ima resenja koje je mnogo jednostavnije ali bilo bi mnogo...
Koje je to rijesenje
Nemora da se menja procesor ima resenja koje je mnogo jednostavnije ali bilo bi mnogo...
Pa kako bi mi majstori van ovlascenih servisa ziveli i radili ako Vas sve naucimo
Covek nece da poslusa a ni da saslusa , znaci ponovo, na YOU TUBE odkucas " how to adjust idle and camshaft timing on pumpe duse " iliti stelovanje lera , kad ima toga na you tube onda vidi koliko je sati. A i malo si kondradiktoran prvo stelovanje u ovlascenom servisu ide preko VASa samo ti treba login kod a posle ispade da moze samo ako se zameni procesor motora ?
o cemu pricas profesionalac nemoj se vise prosipati matereti pocinjes da nerviras
Covek nece da poslusa a ni da saslusa , znaci ponovo, na YOU TUBE odkucas " how to adjust idle and camshaft timing on pumpe duse " iliti stelovanje lera , kad ima toga na you tube onda vidi koliko je sati. A i malo si kondradiktoran prvo stelovanje u ovlascenom servisu ide preko VASa samo ti treba login kod a posle ispade da moze samo ako se zameni procesor motora ?
eh sada ja mislim da u servisu ne moze, a vani moze. U servisu ja mogu samo zamjeniti procesor ili eventualno sacekati neki update da izadje online pa da ga ubacim preko VAS-a
Pa kako bi mi majstori van ovlascenih servisa ziveli i radili ako Vas sve naucimo
Malo ste zakuhali sa ovom temom. Evo ja kao ne bas neki strucnjak za mehaniku bi postavio neka pitanja:
- Kada se PD motor klasicno uzubi sa alatom, dali to odstupanje ide +-100 rpm od 800 (podrazumjevam da je motor u dobrom stanju) ?
- Dali se preko remenice bregaste zakretanjem u krajnje polozaje moze uopste postici tih +-100 rpm ?
- Sta je sa senzorima, dali neki od njih ako se lazira moze promjeniti rad motora (npr. senzor temp. goriva ) ?
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---