Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Prvo da pozdravim drage kolege,radi se o nisan primeri auto mi je došao sa neispravnom klimom uradio sam rikajveri i falilo je plina dok je izvlačio ulje izvukao je veću količinu vode (kondenzata) uradio vakum te je napunio sa 700 gr R134 iako neznam tačno koliko ide plina i pustio u rad zatim sam primjetio da se cijev visokog pritiska grije i počeo je rasti i pritisak u sistemu kvar je otklonjen jer je neko isključio konektor ventilitora,kada je ventilator proradio pala je i temperatura u cijevi ali ne dovoljno i pola kondezatora je mlako a druga polovina gore vrela a u donjem djelu mlaka po mojoj procjeni mislim da je kondezator začepljen pa vas molim i za vaše mišljenje.i ako neko zna tačnu količinu plina.
Ne znam sta hocu ali znam da nemam ono sto mi treba.
Koje godiste je auto?Koliko ja znam u primeru ide 600 grama a tih 100 grama vise moze napraviti problem.Nije mi jasno odakle kondenzat u cevima!
pa valjda od redevnog servisiranja a godina je 98 to mi se desilo i na jednom hjundaiu ito skoro 4 deca tekućine je izašlo pomješano s uljem
a kakvi su ti tlakovi?
Zadnja izmjena od E46 318ci (18-08-2011 00:44:57)
Prvo dobro izvakuumiraj sistem pa probaj sa tacnom gramazom (600 grama),ako ni onda ne hladi dobro,izvuci jos 100 grama pa probaj.I daj nam vrednosti pritisaka niski-visoki tokom rada klime.Mozda negde imas zacepljenje ili tx ventil ne radi dobro.
Zadnja izmjena od Kele (18-08-2011 15:52:58)
pritisci su u po;etku dobri a kasnije kako se po;ne yagrijavati porastu iynad normale ni[ta proba'u kako si rekao iyvakumirati pa dopuniti pa 'emo vidjeti mada sumnjam na kondeyator.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka