Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ako imate malo vremena molim vas odgovorite mi za ovaj moj mali a sepak veliki problem, mada je na ovu temu mnogo puta pisano. Imeno radi se za VW Sharan 1.9 tdi AFN110 ks 1998 god. Autoi je islo u safe mode i to se desavalo na nekih 2800 do 3000 o/min i to kad u 4 da je prebacim u 5 jer turbina je prepunjavala ishla je i do nekih 2,55 mbar (pokazalo je na testu sa VAG vo tecoj brzini 4500 o/min) i uvek mi je izbacivalo dve greshke 0519 i 0575, zatim promenio sam sledece: MAF senzor zatim oba solenoidna ventila mislim na onaj za EGR i onaj za turbo (N18 i N75), izbacio sam Katalizator, ocistio sam usis zajedno sa EGR, promenio vakum rezervoar (ona crna lopta) i neka vakum creva, promenio sam i MAP senzor ( onaj koi se nalazi u samom kompjuteru), inter kuler je kristalno cist, promenio sam i ono rele 109. Sve ovo nije dalo dobar rezultat, auto oped ide u safe mode. Na kraju ostalo je turbo, kad smo kod njega da vam kazem da je Akuator dobar ispitao sam ga sa rucnu vakum pumpu , strangica ide dobro maksimalno gore dole, i pored ovoga insitirao sam kod majstora da se turbo izvadi i ocisti, no majstor na to kaze da to nije potrebno kao da je turbo super i na kraju ovaj moj majstor je odvrnuo strangicu na Akuator za neka: 4mm / 5mm, pa sada Auto baca u Safe mode samo kada je optereceno, mislim na to kada u auto voze se 4 ili 5 ljudi je Ok , no kad na to prikacim i kamp prikolicu... E sada je druga prica on opet ide u Safe mode i to opet kada zelim da preshaltujem od cetvrtu u petoj brzini i to opet na 2800 do 3000 o/min, opet dijgnostika izbacuje iste greske 0519 i 0517 vo cemu je problem dajte mi neka resenja pa da stavim kraj na ovo moje ludilo koe nadam se da uz vasu pomoc da zavrsi.
PS. izvinite zbog neke jazicne i grmaticke greske u mom tekstu, nadam se da vi to uopste ne smeta.
Unapred HVALA
Pozz... ALeksandar iz Makedonija
zar toliko majstor u MKD ne popravi taj auto vise....
@)).....
turbina skidaj i peri a u MKD ja znam da ima pravih majstora
probaj jos sa stelovanjem turbine na onoj stanglici,mi smo se jedanput celi dan mucili dok ga nismo nastelovali kako treba
Jel to onaj sto je obiso celu Makedoniju
Pirke
probali smo i stanglicu i dzaba....na daljinu slaba vajda da proradi
probaj jos sa stelovanjem turbine na onoj stanglici,mi smo se jedanput celi dan mucili dok ga nismo nastelovali kako treba
@)).....
Jel to onaj sto je obiso celu Makedoniju
Po opisu, čini mi se da je !
Kollko je poznat, čak i u Hr znamo za njega....
Zadnja izmjena od predingli (26-08-2011 21:33:54)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ako ima pasos moze da dodje i kod nas a i kod vas
Pirke
evo predloga za popravku ogledati od 19,40 do 24,20
@)).....
Samo mora da bude veći čekić
Skidaj turbinu i pravo sa njom u turbo servis i rijesio si problem
Kud nestane pokretač teme ? Niti javio jel rješio problem !
Zadnja izmjena od predingli (04-09-2011 15:50:09)
Ne pitaj me ono što ne znam !
mene je najace ono safe mode i u zagradi prepunjava turbina kao da mi nemamo pojma o tom,
Kud nestane pokretač teme ? Niti javio jel rješio problem
!
@)).....
imam jednu golf 4. 115 konja pumpa duse kod kojeg turbina prepunjava..došao je s tim problemom i odma se skidala turbina i na čiščenje...štangica ide gore dolje kod testa aktuatora super ali problem prepunjavanja je ostao...i kako je moguče da turbina prepunjava a vakum sa nje je odpojen...turbina je varijabilna..ako ima ko kakvu pametnu ideju molio bi za pomoć..hvala
niste je dobro spakovali ili niste dobro ocistili.uslov je jos da je elektrovakumski ventil o.k.
turbina je komplet čiščena u turbo servisu...pa kako je moguče da poslje toga tlak dolazi do 2300mili bara a vakum crevo je sa nje odpojeno...auto ide i sa ventiličom i bez njega odlično..više nemam ideja a čovijek visi za vratom
krilca su slobodna-geometrija.inercija ih povlaci .nesme da predje 2150mb.skine to i odradi ,netreba ti turbo servis,a nije ni trebao
pa da,ali nemam više šta čistit jet to je sve odrađeno..polugica ide bez ikakvih problema gore dolje
kake veze ima sto ona ide,ona ce uvek da ide ali zaglavljuje geometrija.valda znas kakav signal ide iz ecu prema el.vakumskom ventilu i dalje upravljanje
jedino ako taj nije 130ks,onda je pritisak 2,3bar
nema tu mnogo mudrosti ako si skapirao rad sustema
Zadnja izmjena od MN026 (09-09-2011 20:41:56)
polugica je povezana direkt sa geometrijom,tj sa onim vijenčićom koji zakreče krilca...i to ne šteka ništa,sve je razrađeno i očiščeno...el.vakumski ventilić je stavljen novi... signal iz ecu prema ventilu?? znam kakav je signal..al ajd da čujem tvoju teoriju i signal i daljnje upravljanje..
negde gresis ili si nesto prevideo ,pa sam kazes da je isto sa /bez vakuma-nema sanse da tako bude.razmisli ili skidaj turbo. greska je u njemu nema trece...jedino sto ces da izgubis vreme a sigurno ces videti gresku...netrebaju ti nikakve teorije i meni se to desavalo smo sto sam sam radio turbo pa drugi put skidam dzabe.propus je bio tako sitan ali je ipak zaglavljivao...jebiga desava se....
jesi li probao sa drugim vakuumskim aktuatorom , mozda ti je feder napukao u ovom
nije feder jer kad ga rukom probam pruža otpor onako kako treba
ako ti i bez vakuma prepumpava onda skidaj turbinu,a ako imaš vakum pumpicu onda možeš ispitati mambranu na turbini i vidjeti dali ti poluga radi i koliki joj je hod.