Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav,
jucer mi se u toku voznje upalila signalizacija sa onim karakteristicnim upozoravajucim zvukom. Evo u prilog ide slika.
Nisam osjetio da su se promjenile vozne karakteristike auta, a s obzirom da pretpostavljam kao ovo ima veze sa kocnicama, testirao sam i efikasnost kocenja, ni tu nije bilo promjena. Ta greska se je jucer pojavima 3-4 puta u toku voznje i nakon 10 sec bi nestala.
Danas u toku voznje se je opet pojavila, ali par min kasnije sam dobio sljedece upozorenje, koje konstantno stoji upaljeno. Evo druge slike.
Onho sto znam, jeste da na disk plocicama nema senzora istrosenosti obloga, tako da to otpada, a i inace, obloge su dobrom stanju.
Ono sto sam primjetio je da fali kocione tecnosti u posudi, pa sam je dosuo. Nekih 1.5-2dl je falilo, obzirom da je oko 5mm nivo bio ispod min. I nakon dosipanja, greska se ponovo pojavljivala.
Dijagnostiku jos nisam kacio jer mi je laptop kod prijatelja na par dana, ali svakako namjeravam.
Moze li bar neka informacija sta bi moglo uzrokovati ove greske.
Hvala
Zadnja izmjena od necko_sa (05-08-2011 02:16:32)
Simbol istrosenih plocica. Verovatno su vec promenjene pa je samo kratkospojeno sto je sad izgubilo kontakt... Pogledaj malo
Prepreka je samo nasa masta...
Pogledacu jos jednom, mada sam mu gledao prostor oko prednjih tockova, bar desetak puta do sada, i na velikoj dizalici, i na maloj, ali nisam primjetio niti jedan viska kabal.
Zadnja izmjena od necko_sa (05-08-2011 03:48:15)
e, da ako su pločice zamijenjene,
onda treba upisati debljinu novih
isprogramirati
tek tada se lampica ugasi
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
Plocice sam zamjenio prije skoro 2 god...i do sada nije bilo problema. Nikakve greske nije prijavljivao i nmisam nista unosio preko dijagnostike. Trenutno imaju oko 8-10 mm obloge(prednje).
ma nema veze obloga dobro pogledaj kablove na plocicama
moraju biti kablovi
Evo danas na sharan-u 2007 isti znak.Samo kratko spojio kablove i vise ne svetli.
"Bremse belagen".Prevedi na nemacki i sve ce ti biti jasno.
Zadnja izmjena od Kele (05-08-2011 22:15:06)
ja imam resenje, samo dobre cvicangle i vise se nece paliti.
Zato i svjetli jer su žice u prekidu, ne pomaže cvikanje kabla
Zadnja izmjena od predingli (06-08-2011 10:33:16)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Moze li mi neko reci tacnu orginalnu fabricku oznaku prednjih disk plocica za gore pomenuti model A4. Ako treba mogu napisati i broj sasije.
Jel moguce da je ova oznaka;
8E0-698-151-G-201
Zadnja izmjena od necko_sa (12-08-2011 00:57:35)
moguce bez to 201 na kraju to nije dio broja. Daj broj sasije i poslacu ti ujutro tacno
"Odvažno u činu, blago u načinu."
Imas PM.
4B0 698 151 J
80EURA Ove su za tog audija po sasiji, a te sto ti imas su za model posle 2005 godine. pozdrav
1.5-2dl je falilo, cim fali toliko ulja u posudi to je znak istrosenosti plocica
... a te sto ti imas su za model posle 2005 godine. pozdrav
Sto znaci da ne odgovaraju??
e to ne znam, prema ETKI ne odgovaraju, ona je mjerodavna meni ne znam hoce li tebi biti
bokelja napisao:... a te sto ti imas su za model posle 2005 godine. pozdrav
Sto znaci da ne odgovaraju??
Plocice zamjenjene, i rijesen problem.
Hvala svima.
Pa kako sad imaju i kablovi odjednom a i zamijenjene plocice koje su vec skoro imale debljinu novih,a tolike tvrdnje da nije do tog...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
ma ostavis ga malo i nadodje kao kvasac
Pa kako sad imaju i kablovi odjednom a i zamijenjene plocice koje su vec skoro imale debljinu novih,a tolike tvrdnje da nije do tog...
Ne znam kako ranije nisam primjetio kablove...a bar 15 puta skidao tockove...:rolleyes:
Sto se tice debljine, naveo sam da su oko 8 mm...ali se ispostavilo da su oko 4-5mm, koliko ostane kada se presjeku kabloci usljed kocenja.
Sve u svemu, rijeseno.:)
ja imam isti problem sa plocice i svetimi izvicnik na tabli tako sam ga kupio audi A8 4.2 95 god rekomie da je stavio plocice od golf 3 da odgovaraju i sta sad ja trebam da uradim da menjam plocice i stavim orginal za 8micu?
pa nije neki problem skinuti kotač, i pogledati, izmjeriti debljinu pločica
i šta je uopće taj majstor ugradio na auto
a za takav auto ja bih ipak original
usput provjeriš nivo ulja
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...