Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ABS ne radi nikako,kad upalim auto lampica se upali poslije par sekundi i u tom momentu malo digne ler gasa...cim stisnem papucicu gas (lupim brzo) vise od pola ugasi lampicu ali poslije par sekundi opet upali i digne ler malo...
Malo mi je cudno ovo ponasanje,dijagnostiku ne mogu uraditi jer je seriski konektor (trokutasti Fordov) a nema ni u blizini ko skopcati...
Primjetio sam jedino u tom momentu gasenja-palenja lampe da ispod volana kucne neki relej...
Nisam jos nista posebno cackao...mozda bi pokusao rijesiti problem ovako na slijepo ako bi ko imao koju pametnu...
Da napomenem da ikonica lampice vise lici na prikaz ESP nego za ABS (auto na krivudavom putu,u krugu,sa dvije zagrade)
Zadnja izmjena od astambura (17-09-2011 21:59:48)
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
motorne greske mozes citat sa led diodom ili visom ako imas mislim da i abs se citat kodovi sa diodom imas proceduru u auto data
Pogledaj da li ti dovoljno fila alternator jer su ti osijetljivi na pad napona te se to zna događati.
Probavao sam vec blink kodove i nista ne uspjeva,probavao sam i bosh kts 500 ali ne prepoznaje...altrnator puni normalno 14V.
Danas sam stigao samo da probam da otkopcam konektor sa elektronike ABS i potpuno isto se ponasa...
kod mene taj konektor 3 pina prašinu skuplja....al sam daleko do tebe....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ma nije meni problem u konektoru vec nema konekcije lako je bosti po pinovima imam seme u KTS-500
Zadnja izmjena od astambura (17-09-2011 22:02:00)
Jel si proverio mase?
Rijeseno,poslije par sati pretresanja instalacije po semi nasao sam da je neka majstorcina zamjenila dva veoma slicna konektora,sreca da fordina nije i planula i vidi se na tabli osiguraca i sabirnoj kutiji da je cackano oko hladnih lemova...
auto na krivudavom putu,u krugu,sa dvije zagrade/ To nije abs vec tsc,traking sistem control
auto na krivudavom putu,u krugu,sa dvije zagrade/ To nije abs vec tsc,traking sistem control
Pa znam da ta ikonica u stvari ne bi trebala znaciti abs,ali nista novo od forda uvijek je imao svoje "PAMETNE" inovacije,u glavnom nije ni bitno vise jer je rijeseno i abs normalno radi...