ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 21-09-2011 16:55:17

helja
Član
Registrovan: 21-09-2011
Komentari: 2

Clio2 1.9dTi lampica grijaca/elektronika motora

Pozz, nakon kupovine navedenog auta cesto mi se ukljucivala navedena lampica. Naime, prilikom voznje nekom konstantnom brzinom, drzim papucicu gasa istom silom, kada podignem nogu sa papucice i onda ponovo pritisnem, ukljuci se lampica i izgubim gas. To traje sekundu dvije i kada ponovo pritisnem papucicu, iskljuci se lampica i i primi gas. Nakon zamjene zupcastog remena (servisa), navedeni problem je nestao. Medjutim, ponovo sam mijenjao zupcasti remen (nakon 3 godine) i ista stvar mi se opet desava. Najgore je sto sam otisao u drugi servis i ponovo uradio servis (jer su mi rekli da je remen bio labav i da je, prilikom pokusaja da ga dotegnu, preskocio jedan zub), ali je opet ostalo isto. Da li je neko imao ovakav problem? I kako ga je rijesio? Hvala

Zadnja izmjena od helja (21-09-2011 16:58:32)

#2 21-09-2011 18:04:07

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

Re: Clio2 1.9dTi lampica grijaca/elektronika motora

Kratko i jasno, lampica grijača je ujedno i MIL lampica greške, spoji na dijagnostiku i očitaj greške i stvar rješena, uostalom, ko je mjenjao remen vjerojatno ima i dijagnostiku......

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#3 21-09-2011 18:34:57

OPELS
elproger
Iz: Zepce
Registrovan: 04-03-2011
Komentari: 121

Re: Clio2 1.9dTi lampica grijaca/elektronika motora

da, reklamiraj to

nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama

Board footer