Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
možeš ga uljepšavat koliko hoćeš,ali auto sa 300-400tkm ce uvijek biti malo "umoran" a onaj sa 100tkm je ko puška...to se ne može sakriti iskusnom oku,dok su ovi "uljepšani modeli" za one što nemaju pojma o autima i to kod njih prolazi...
Evo da se nadovezem na ovu temu, za proteklih 10 dana sam imao na jednom doblu 1.9 jtd neverovatnu kilometrazu od oko 940000, tako i na dva stila skoro 700000, naravno iscitavana je fiat ecu scanom 3.1 legalna verzija,pa se pitam da li je upste moguce ta kilometraza za jednog fiata, pa koliko kod bio dobar 1.9 jtd,Naravno svi auti su bili u stanju koje odgovara velikoj kilometrazi ali bas ovoliko...hm, tako da pocinjem da sumnjam u tacnost iscitavanja kilometraze, a sto je najgore ova dva stila su kupljena na placu tako da je realno i moguce tako nesto dok za dobla coveek garantuje da je preso 300000 jer je uvezen iz francuske i zna mu celu istoriju, e sad budi pametan........
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
tachomat vi ste jedan od naj jaci osoba na ovome forumu...ali vjerujte mi ima auta od 300000 kilometara koja su zaista bolja od automobila koji su presi nekih 150000 kilom...da sve stoji ali razmisljajuci logicki svatko bih tako rekao. imao sam forda mondea bio presao 550000 kilometara,i ja sam s njim presao nekig 80000 kilom. za godinu dana.pregrijao ga 5 puta i jos ide?zanimljivo nista mu nisam mjenjao. ima dosta tih auta s tolikim kilometrima ali kada sjednete u njih on izgleda kao nov.....kao da ima 100000.sto treba zamijenis.sto se tice primjer fiat imao sam bravo 2001 god 1,9 jtd koji je bio presa preko 400000 i bio je kao nov,nema da je ista klapalo....ima auta koji su presli 100000 a veci su krsevi nego ovi od 400000,sve zavisi tko ga je vozio i kako ga je odrzavao. u nas u bih jeftini su zamijenski djelovi tako da ih mozemo dovesti u stanje od 100000 kilometara
@raven_sk
Ajd sve sve al ford... Pa sa deset godina mu se grede raspadaju od truleži, ja u zadnjih 6 godina vozim Fiata i ne znam šta je korozija. Kažeš da je fiatu loša limarija neadekvatno zaštičena a svi su na pocinkovanom limu. Nisam video fiata 10 godina starog da ima korozije a ne da mu se pod raspada što je slučaj kod forda.
ja sam imao prilike vidjet alfi 156 i 147 od prvih vlasnika kupljenih u hrv. gdje im kad ih dignes na dizalicu onu gumenu zastitu odozdola mozes dosllovno trgati u flekama velikim po cetvrtk kvadrata, a s zastitom ide i lim i to skroz do tepiha.......truli ko stara kanta, dok sam imao prilike vidjeti fordova koji su stariji s vise kilometara i poceli rdjati po rubnjacima i coskovima vrata......tako da toliko o fijatu.......
a sto se tice cinkovanja, i moj tipo je bio cincan, pa jedino sto na njemu nije strunolo je zadnja hauba jer je plasticna........passat je cincan pa sam zadnja vrata uspricavao vec cetiri puta jer hrdja izbija..........
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
sve zavisi gdje je auto prije vozeno,pretezno njemacka,svicerska,austriska auta puno koroziraju radi soli.....talijanska,francuska,belgiska bas nisu skolna koroziranju....a sto se tice hrvatke za svako trziste postoji klasa,tako da hrvatska,bih,srbija itd....dobivaju auta 10 klase.....toliko o kvaliteti...
Stvarno proširismo temu na kvalitet i izdržljivost fiata a tema je bila stvarna km. Istini za volju ja sam najviše odvukao u off, sad sam prelistao celu temu pa pokušavam sam sebe da kritikujem i našao sam jedan element koji možda ima značaja. Ako ste pratili šta sam pisao u ovoj temi videli ste da sam nekih 100 uglavnom JTD-a kačio na fiatecuscan i svima radoznalo gledao km (danas dva komada+) i svaki sa poznatom istorijom je imao +-3% km kao na tabli a ostali mnogo više. Najmanja razlika mi je bila 134kkm-267kkm ostalo sve daleko više. Ja sam siguran da su ovi sa tačnom km 100% tačno očitani jer sam salušao svaku priču o poreklu ali ako je istina da lošim alatima može svašta da se dobije onda nije nemoguće da su ovi čačkani budu prečačkani. Oću da kažem da onaj fiat kome km nije dirana fiatecuscan mora da očita tačno a svaki sa pomeranom kilometražom može biti da je očitavanje pogrešno. I najverovatnije da je tako, stvarno je nekad diskutabilno da li je moguće da je prešao milion. Ja lično mislim da JTD može da to pregura bez problema, ne voze to svi po rupama ko kod nas. Svakako ima povelikih km da bi poverovali u tačnost istih. Opet ja niti sam niti ću ikad kupiti fiata kome se ne poklopi km, na tabli na motornom koliko god da mi se svidi, jednostavno neću da gatam u pasulj koliko je prešao. Ni sa jednim od 3 poslednja JTD-a koje vozim nisam imao problema i opet ću da ga kupim samo sa onim M, ali ako mi prodavac ne da da zakačim laptop ili ako se km ne poklapa auto zaobilazim. Neću da razmišljam da li ga je digao za 150kkm zbog carine ili skinuo za 200kkm da bi ga zavalio.
Činjenica je da se sve ovo može doterati ali retki su ti koji se do te mere zamlaćuju sa tim. Ono najuobičajenije je dizanje na tabli radi uvoza sa 300 na 450 onda vraćanje na 130. Motorni niko ne dira, e sad kao što rekoh nije nemoguće da zbog tog njakanja realna na motronom skoči 2-3 puta ali meni je to dovoljan razlog da kažem hvala i doviđenja. Ili je čist ili nije drugo me ne zanima.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Deki Slazem se sa tobom , a uglavnom i sa svima koji su stavili svoje komentare na ovu temu . Malo smo odlutali ali ko zna zasto je to bilo dobro . Na kraju opet ce ovo nekome koristiti . Ja sam samo izneo svoj dozivljaj u ovoj temi i naravno pitao druge za misljenje.
Pozdravljam sve i hvala za komentare .
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
evo danas od mene za ovu temu,radi se o fiat punto 2002,kilometri u edc... citano s elm, i poslije odradjeni km...
Zadnja izmjena od mmirko (24-09-2011 16:23:38)
sve zavisi gdje je auto prije vozeno,pretezno njemacka,svicerska,austriska auta puno koroziraju radi soli.....talijanska,francuska,belgiska bas nisu skolna koroziranju....a sto se tice hrvatke za svako trziste postoji klasa,tako da hrvatska,bih,srbija itd....dobivaju auta 10 klase.....toliko o kvaliteti...
prvi vlasnik, kupljen u hrvatskoj....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
evo mozemo sada napraviti usporedbu sat vremena poslije kako cita elm.....1.416.812 = 141681,2
Zadnja izmjena od mmirko (24-09-2011 19:50:12)
odavno sam ja reko da je ecuscan odlican program a interfejsi-hd su ...pa neznam sta da kazem a da nebude grubo...sranje
3-4 adaptera 2-3 interfejsa ....stvarno smejurija.....
Ja ne razumem šta je poenta u zadnjih par postova? Svi znamo da se km može namestiti, i kao što sam napisao najverovatnije se nakon čačkanja pobrljavi pa se ne očitava kako treba. To nije ništa neobično, koliko sam ja upoznat i vcds prikazuje isto tako brljoze ako je km pomerana.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
u mojim postovima ti je objasnjenjo citanje stvarnih kilometara preko elm...
Ja ne razumem šta je poenta u zadnjih par postova? Svi znamo da se km može namestiti, i kao što sam napisao najverovatnije se nakon čačkanja pobrljavi pa se ne očitava kako treba. To nije ništa neobično, koliko sam ja upoznat i vcds prikazuje isto tako brljoze ako je km pomerana.
imao sam ja stila prosli mjesec isto 840 000 km u motornom citano sa kts a na satu 100 i nesto, relativno dobro ocuvan
I sad bi na osnovu komentara trebalo da zaključimo da je i KTS krš koji loše čita, što naravno nije istina.
pa dobro kts nije krs ali i nije nista posebno,jer ja sam radio i imao svasta pa izmedju ostalog ikts540 i mogu reci da je kvalitetna alatka ali i da nije nista posebno cak sta vise za fiata je fes mnogo bolji a to ti kazem jer ga ti stalno potenciras.ja te i razumem jer ga i prodajes i sw i hw ali nezaboravi da ovde ima dosta ljudi koji mnogo dobro znaju sta je sta.smanji malo reklamu.fes ce sam da se prodaje-licenciran-jer mu je cena stvarno ok-cak sta vise super,extra dzabe sta sve daje sw i koliko kosta-ju hv .nema ljutnje ovo ti kazem jer je jedan nas clan stalno potencirao svoj uradjaj dok nije dosadio ljudima .vise ces postici ako clanove usmeravas kako da ga pravilno koriste jer bi ti trebalo to i da radis .vise ces postici i biti mnogo bolji ortak a posao ce sam da ti se otvara.
beogradjani vise nemogu da te hakuju-a znas i koji su-ali hardverski su bolji od tebe
OK, ti si to tako razumeo, šta da ti kažem. Nema tu nikakve reklame, moja reakcija je bila na to da ako fes koristi jeftin interfejs ne može da valja, što znaš i sam nije istina. Sve ostalo je suvišno komentarisati.
opet citas izmedju redova,rekao sam da je super ali sw za ostalo je problematican ne za rad vec za brz i jednostavan rad narocito za ljude koji nerade fiat svaki dan .ja sam pazario od tebe i do danas ga nisam apdejtovao sa 2.8.1. i kad trebam da ga upotrebim za nesto specificno onda moram na sajtu da gledam koji adapter zasta treba.malo komplikovano.inace neznam sta sada prodajes od hd ali ono sa mikro prekidacima je ......budi jaka podrska ljudima ovde i bice ti super .ja svima savetujem da sw uzmu od tebe jer je dzabe a ti i daje neznas da sam ti ja poslao dosta musterija bar za sw
Ajde kad smo krenuli u off, neka se slomi na meni. Verovatno znaš zašto se radi na taj način ako ne znaš reći ću ti. Zato što bi svaki interfejs u vidu multiplexera koštao dosta da se razvije, da se izradi u velikim količinama a onda bi se naprasno pojavili 5 puta jeftiniji klonovi. Zato je fes napravljen da radi sa već postojećim jeftinim interfejsima koji su sišli na najnižu moguću cenu jer kinezi nemaju kud jeftinije da ih prave. Znači prodaje sw ko sw i nema obaveznog interfejsa kao kod vag-a opela i sl.
Ono sa mikroprekidačima jeste pomalo komplikovano, ljudi očekuju da zaboodu i da to sve samo odradi ali jednostavno tako mora. Dobrim delom Fiat je odgovoran za to. Par modela ima pristup jastucima preko CAN BAS-a, većina na K liniji 3 pin a tu je potreban KKL, zatim EPS je kod većine na K liniji 9 pini na Croma '05 to je pin 12... Tako da je sve zamršeno i nema jeftinog rešenja da se to reši, kome ne odgovara tu je examiner.
To sa dip-ovima sam primetio da je problem, pogotovu ljudima koji dnevno rade 10-ak i više vozila, takvo rešenje je ipak neka hobi varijanta ne za profi upotrebu. Za neku da kažem polu-profi sam počeo da radim gotove OBD adaptere male-female sa već rešnim vezama, ima ih 3, izrađeni su od kvalitetne elastične plastike i sa kvalitetnim kablom tako da mogu da izdrže svakodnevnu aktivnu upotrebu.
Hvala ti ako je istina da si mi slao musterije za fes, ali veruj mi da od toga nemam zarade ni na večeru da odemo, sw je jeftin, provizija mala a mi sve naviknuti na legalan sw pa navalili pa kupujememo. Na prste da izbrojiš legalne korisnike fes-a, pa da mu je cena 10€ ne bi nas bilo više od 100, jednostavno niko nema naviku da sw plaća.
Što se tiče podrške ja sam tu uvek, to je najmanji problem
Zadnja izmjena od DejanNS (28-09-2011 19:32:01)
za te parece polako ali sigurno da ti se siri krug legalnih korisnika.nista nije bilo preko noci jer ti si prakticno krenuo od nove godine kad su te postavili na njihov sajt.e sad koliko ti imas od njih to je stvar tvojih pregovora sa njima.tvoja tajna.medjutim racunaj da je kriza uveliko TEK pocela i imas nezgodan trenutak za pocetak posla.ja ti zelim da posao uspe kao isvima jer znam vrlo dobro kako izgleda gradityi posao iz pocetka
budi aktivniji u forumu a posebno u sekciji fiat grupe jer ces mnogima pomoci a i sebi kad ljudi pocnu da se ozbiljnije interesuju za fes.imaj u vidu da se poneka malo i preteras ali to je ok jer svako brani sebe ali pazi jer ima i onih koji sve ovo nadgledaju i koji zive od ovog foruma.sve u granicama pravila.ponavljam veca reklama od date podrske ti nije potrebna i sigurno ce se isplatiti...ovo nije prepucavanje vec razmena misljenja i shvati to tako.....
Takodje sam i ja uzeo licencu za fes od tebe Deki i za sad sam zadovoljan dobro radi barem one stvari koje meni trebaju . Uglavnom dijagnostika oko motora , ponekad volan i OK. ( ovo ne smatram za reklamu posto je i MNO26 gore priznao kupovinu ) Interfejs je kupljen nesto ranije (nije kupljen od tebe) pa sam radio sa divljakom od programa koji je bio krekovan. Kasnij sam registrovao fes i sad radim tako.
Usput ako nije problem deki pitao bih te nesto ali poslacu ti P.Poruku.
Zadnja izmjena od Jastrebov (29-09-2011 19:54:34)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!