Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ecu: Magneti Marelli IAW 8P.10
mcu:68HCP11A1
pokusao sam nesto ali bez uspeha. Moze li neko da mi pomogne.
probaj
probaj
probao sam to ali opet nece.
je li tu immo box ili je tastatura
je li tu immo box ili je tastatura
tastatura
je napisao skrivenu poruku za korisnika: dime
Ako znaš kod, ukucaj kod i iskopčaj tastaturu i to je to.
znam kod ali neko je prethodno kucao na tastaturi bezveze i sve pobrkao. Umesto da sveti crveno kada das kontakt na tastaturi odmah zasveti zeleno i kola ne pali, samo vergla.
neznam sad napamet, koji je procesor u motoronom, zašno neide immo off?
a vidim, motorola, možda dump nije OK, probaj immo kilerom
Zadnja izmjena od alldecode (28-09-2011 15:06:08)
neznam sad napamet, koji je procesor u motoronom, zašno neide immo off?
a vidim, motorola, možda dump nije OK, probaj immo kilerom
A moze li da zeza nesto drugo sto ne pali auto posto sam isprobao sve programe koje imam za immo off. Izmerio sam spid senzor i daje mi otpor od 380 oma.
spid senzor?
misliš CKP, senzor na radilici? trebao bi da je iznad 600 ohm koliko se sječam
speed senzor je na mjenjaču, nema veze s paljenjem
spid senzor?
misliš CKP, senzor na radilici? trebao bi da je iznad 600 ohm koliko se sječam
speed senzor je na mjenjaču, nema veze s paljenjem
da na taj mislim "crankshaft" mislim da se zove. vrednost je bila 380 oma. znaci li to da je neispravan?
Zadnja izmjena od dime (29-09-2011 20:09:19)
cek, cek..dal' CKP moze da obustavi totalno paljenje..mislim..da spreci momentalno ecu da da uslove za paljenje?' Kad senzor na radilici crkne ipak bi trebala pumpa da odradi i auto ''sastavi'' za kratko?? ili ne??
Sad gledah..jednom me je pecalo nesto licno.evo ovde..
pozz,
cuby
Zadnja izmjena od cubica (30-09-2011 02:31:57)
Doktor specijalista za elektroniku
ne ponašaju se svia auti isto kad je immo uključen, vw upali na sekundu, a reno možda i ne.
Zadnja izmjena od alldecode (30-09-2011 14:42:19)
Drug i renault se javi ako nabrzinu pališ da nečekaš pumpu da se ugasi
Vidi u nekom programu koliko bi trebalo da daje senzor na radilici,i ja mislim da je to 300ohm premalo,evo ja juce mijenjao na astri h cudno se auto ponasalo i cim se dobro ugrije ugasi se u voznji malo sacekas i upali opet,a nekad se desavalo da nece da sastavi ni hladan,pa par puta izvadis-stavis kljnuc i opet sve ok... stim da sam prekodirao i kljuceve jer je na kljucu 2 izbacivao gresku transpondera...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Drug i renault se javi ako nabrzinu pališ da nečekaš pumpu da se ugasi
Kako ti kažeš drugar, znaš da ja tebe zovem kad su u pitanju te renolke.
a ako nema pumpe ni da se javi??
hocu reci..senzor ni bregaste ni radilice ne bi trebalo da obustave rad pumpe posle davanja kontakta, jel' tako. Ako kazemo da je napajanje u redu, pumpa u redu..sta je moze zaustaviti u startu.. renoi nemaju shock senzor
pozz,
cuby
Doktor specijalista za elektroniku
ECU jedino
a na stolu ima pumpe?
@dime
Druze, ja mislim da si lose odradio immo off.. Ta motorola je zasticena kao sam djavo. Immo se deaktivira relativno lagano ali kad se cita onda je sranje jer brise sadrzaj koji je neophodan da bi automobil uopste radio. Zato OPREZ. To ti je i problem koji je nastao jer je motorola obrisala sadrzaj na pocetku ili negde na sredini stringova. Znaci samo odgovarajuc programator moze da je radi. Problem mozes resiti i ubacivanjem drugog aktivnog dampa iz ispravnog motornog racunara ali moras ubiti immo i na tom novom ili ga prebaciti sa motornog na kome je vec ubijena zastita. I meni se desilo isto to, kad sam odradio immo off, auto ni da bekne.. nema check lampice, ne cuje se pumpa za gorivo, auto kao da nije nasao komunikaciju sa ECU. Problem sam resio tako sto sam kupio drugi ECU za relativno jeftine pare na otpadu. Nije tesko naci, samo treba biti malo uporan. Ako imas nekoga iz Nemacke da ti posalje to bi bilo najbezbolnije..
pozdrav
ok, sorry ;-)
@dime
Druze, ja mislim da si lose odradio immo off.. Ta motorola je zasticena kao sam djavo.
pozdrav
Ova motorola nije uopste zasticena i ne brise se pri citanju. A sto se tice immo off isprobao sam sve poznate programe koje postoje za immo off i nije proradio nijedan damp. Cak sam ubacio i damp sa drugog takvog pezoa i pocetno je sve kao radilo kako treba, zatreptala je crvena led dioda i kada sam ubacio kod upalila je zelena, znaci kod je prihvacen i opet nije upalio auto. Izgleda da je neko ceprkao pre mene na autu i mozda je ostetio motorni kompjuter.
cek malo
dali na stolu kad ga spojiš imaš pumpu? i dali MIL svjetli?
cek malo
dali na stolu kad ga spojiš imaš pumpu? i dali MIL svjetli?
otkazao sam se pre neki dan. musterii se zurilo a i auto nije bio kod mene nego kod jednog autoelektricara. znam samo da nije bacao struju na svecice.
Zadnja izmjena od dime (03-10-2011 01:28:47)
pa da nebaca struju na svječice može biti i problem u onom duplom releju, možda je ECU i OK.