Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Auto iz naslova, motor 110KS, javlja mi se sledeci problem:
Kada je motor hladan, upali sasvim lagano, drzi obrtaje na nekih 900o/min, posle 20ak sekundi, rada na leru, obrtaju pocnu da variraju, kao da auto radi na 3 cilindra, i pocinje jako da dimi na auspuhu, onako ljut dim kao da izbacuje nesagorelo dizel gorivo.
Do sada na autu odradjeno sledece:
- komplet veliki servis, lepo i propisno uzubljen motor
- ociscena usisna grana, i EGR od garezi i masnoce
- prekontorlisani svi konektori i creva
- usut wins aditiv za ciscenje dizni
- promenjen filter nafte
Ovo mi se desava iskljucivo kada je motor hladan, 50 puta da probam na vrucem motoru, nece se desiti, al cim ohladi motor odmah brljavi...Saveti i sugestije dobrodosli.
Izvinjavam se na predugom postu, ali hetedoh biti detaljan
Zadnja izmjena od miki09 (03-10-2011 21:37:42)
posle toliko detalja jos samo da si nam napiso i sta kaze dijagnostika ?
mjeri kompresiju
Zadnja izmjena od cicko1 (03-10-2011 22:06:56)
posle toliko detalja jos samo da si nam napiso i sta kaze dijagnostika ?
Iskreno, to nisam pomenuo, VCDS nije ocitao nikakvu gresku, niti na samoj tabli pali bilo kakvu lampicu.
Ona dva ventila, N75, na pozarnom limu, sta oni kontrolisu, rad turbine i EGR-a?
to mi ovako iz daleka lici na diznu
Davac temperature motora mozda laze.
to mi ovako iz daleka lici na diznu
I ja imam nesto na umu da neka od dizni "zasteka" na hladno, to mi je sledeci plan, da odem do bosiste da pregleda i iskontrolise dizne.
A davac temperature, ako je on pobrljavio, zar ne bi prijavio gresku, ili upalio lampicu za grejace?
Vidim sada da mi je promaknulo da se u prvom postu gore napisao"ljut" dim iz auspuha...jer ja kad to osjetim onda prvo se bacam na MAF sensor... a neka si ga riješio , to je najbitije.
Jesi li ga testirao (real time parametre gledao) ili si stavio dugi i shvatio da je to to?
Znas kako, jos uvek sam svez na polju dijagnostike,ili bolje receno tek ucim neke stvari, tako da sam isao metodom da zamenim protokomer, posto sam imao jedan na raspolaganju za koji sam bio siguran da je ispravan. Ili ti prostije receno ubo sam ga
Mimo svega, ovaj forum i njegovi clanovi su velika pomoc meni i meni slicnima, tako da se jako zahvaljujem svima na odgovorima
Hehe , e onda si ga dobro "uboo"... btw. nije to ni u najmanju ruku loša metoda ispitivanja kad staneš pred "zid", a imaš hrpu ispravnih dijelova koji bi mogli biti uzrok...polako samo...
S time se u potpunosti slažem, i treba se učiti... najbolje iz ovakvih primjera na svojoj koži i vlastitom iskustvu.