Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem
Monitor za PC Belinea BP10002
gasi se posle 15 sec. U pozadini se vidi slika ali je jako slaba, kao da neradi osvetljenje,
Kad izvadim konektor i vratim pojavi se opet na 15 sec. I TO JE TO....
Ako je nesto skupo, to je znak da ti treba vise novca
Možda je neka od neonki u prekidu, naravno prije toga provjerite napajanje, inverter ...
Pozdrav,
Mijenjaj inverter.
da pokusas sa zamjenom kondezatora na invrtorskom sklopu pozzzzzzz
elektrolitski kondenzatori su oslabili,uzima vise struje i zato se gasi
belinea je imala velikih problema s lampama, vrlo vjerojatno da je zica do jedne lampe progorila i skurila lampu....probaj s vanjskom lampom opteretiti inverter, ak ti s jednom vanjskom lampom upali znaci da sam u pravu
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Mislim da ti ne valjaju lampe i zato se gasi-proradi zastita.Probaj sa nekim spoljnim inverterom da pogonis lampe i ako sijaju malo crvenkasto menjaj.
Pozzzz
Da malo je crvenkasta slika, pa da su lampe, treba mi malo vremena, probacu sve opcije hvala na pomoci svima
Nemam mnogo iskustva sa ovim radim pretezno ARC , Alarmne sisteme i profesionalnu audio opremu.....
ali kad te neko bitan zamoli da vidis sta je tu problem tako je to....
Zadnja izmjena od KVINSOUND (20-09-2011 10:08:26)
najbolje ti je raskopati neki stari lcd u takvim slucajevima i imati barem jednu ispravnu lampu, onda nastekas an jednu stranu invertera, pa an drugu, i vidis dali ce ti ostati svjetliti, ako svjetli znas da ti je lampa u ekranu u banani, za belineje provjereno znam da imaju problema s time, i to dosta posto sam radio u njihovom ovlastenom u hrvatskoj dugo godina......
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
najbolje ti je raskopati neki stari lcd u takvim slucajevima i imati barem jednu ispravnu lampu, onda nastekas an jednu stranu invertera, pa an drugu, i vidis dali ce ti ostati svjetliti, ako svjetli znas da ti je lampa u ekranu u banani, za belineje provjereno znam da imaju problema s time, i to dosta posto sam radio u njihovom ovlastenom u hrvatskoj dugo godina......
On upali lampe ali ih ugasi posle 10-15 sec.
Lampe su sigurno otisle , ima cetri komada po dve su u paru, jedna je cak pukla....na svakoj strani je otisla po jedna,
medjutim prikopcao sam na istu stranu invertera od svake strane po jednu , one koje su ispravne , ali opet isto....
radi par sekundi i ugasi se... Mora li imati lampe sa obe strane full da bi radio...
Zadnja izmjena od KVINSOUND (20-09-2011 12:40:48)
mora, inverter mora biti simetricno opterecen s svim lampama
gore kad sam pisao "lampu" mislio sam na jedan par lampi, sorry, naime, uvijek cupas obje van u komadu pa onda to kad radis dnevno po 20-ak komada dozivljavas kao "lampu"
Albert Einstein
Sad mu fali opterecenje posto nema sve lampe. Cini mi se da je inverter u tom modelu sa OZ960 kolom. Evo ti shema, pokusaj se pozabaviti naponima na 2. i 9. nozici. Na 9. kolo prati struju sekundara, a na 2. napon.
A moguce je cak da je jedan od FET-ova (u stvari dva kola sa po dva feta) iza ovog kola crkao.
Tesko da ce to proradit bez svih lampi, ali probaj. Imas u tablici nominalne vrijednosti pa pokusaj...
Zadnja izmjena od Nike (22-09-2011 00:43:51)
ma na ovim belineama serijski odlaze lampe
Albert Einstein
Nasao sam gde cu kupiti sve lampe 800 din. po strani to je ok, pa cu videti, sta se desava, meni su dve fizicki otisle, jena je pukla druga svetli crvenkasto, treca pri kraju se vidi da jace radi grejac, pa je i ona problematicna, sastavio sam od dve jednu, probao i isto se desava, ali kad radis prvi put moras i da platis..... tako cu kupiti dve nove i probati, pa cu javiti rezultat
pozzzz
ajmo ovako, ako ti je u "paru" jedna lampa pukla a druga crvenkasta to moze biti zato sto ti je ova pukla pa ni drugu ne moze upaliti radi toga......
a drugi par onda samo blicne radi prvog para, i to sto ej u coskovima malo svijetlija to ej "normalno" nakon toliko radnih sati....
Albert Einstein
Reseno je sto se tice lampi, one su bile problem, ali morao sam da narucim pa dpk je stiglo....
SAD IMAM DRUGI PROBLEM, odvoio mi se flet kabl sa jedne strane na ekranu, pa jedno pet santima sa desne strane je belo, ima li tu spasa.... znam da ima lemilica sa silikonom, ima li neko iskustva... flet ide direktno na staklo svega par milimetara.
poz.
Zadnja izmjena od KVINSOUND (15-10-2011 11:18:39)
Dabogda da tu ponovo spojis flat i da to radi kako treba. Bolje ti se ne zamarati vise s tim monitorom. Za nekih 40tak eura se moze naci solidan polovan monitor. Ili nadi u oglasima kompletnu polovnu matricu i sa lampama i sve zajedno.
nazalost, takve stvari smo slali u tvornicu na reparaciju tu ti vise ne mogu pomoci
ne mogu reci da nisam pokusavao, ali nisam nikada uspio rijesiti....vise paznej drugi puta
Albert Einstein
Ma stvar je inata nevolim kad nesto neresim, sta cu takav sam nisu novci uvek bitni...