Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
poz
astra h z16xep pokazuje grešku, povremeno izbaci
a sve na vozilu ok
sad ne razumijem da li netko zna šta znači ovo 71 na kraju dtc
jer ambient senzor je u redu, pokazuje temp
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
taj broj na kraju nemoj da te brine,on je kod nekih opelovih vozila dodatak kod ocitavanja preko instrument table
za tebe je bitan cod p0070 kao sto si rekao senzor za spoljnu temperaturu-t.j. strujno kolo senzora da ponekad nije u redu sto moras da obratis paznju na lose spojeve oksidacije i dali je ta temperatura uopste tacna koju on pokazuje,idi u parametre i uporedi vrednosti u svim racunarima koji registruju spoljnu temperaturu i odmah ces da vidis,ili ako imas jedan potenciometar i izsimuliras temperaturu
pozdrav
tako je u pravu ste
kolega je došao sa tim br dtc kod mene
op com je pokazao P 0070-72, not present u bcm
greška je uspješno obrisana
u motornom komp nije bila nijedna greška, kao ni u abs
zanima me kako preko potenciometra napraviti simulaciju
pa da još dodatno provjerim taj senzor
ako možete malo pojasniti taj postupak
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
kao sto vidim iz teksta raspolazete sa op-comom
da nebi radio simulaciju uzmi op-coma i ujutro pre prvog palenja idi u parametre i proveri sve temperature tj.temperaturu usisnog vazduha,temp vode i spoljnu temperaturu i videces da sve tri velicine odstupaju
jedna od druge otprilike 3 do 6 stepeni sto je u toleranciji,u protivnom ako dolazi na nekom od pomenutih parametera odstupanje mnogo vise tj. otprilike 10stepeni pa na vise,tu vec moras da obratis paznju,u tvom konkretnom slucaju na senzor spoljne temperature ako on odstupa,sto moze boti greska do njega ili kao sto sam ti vec rekao veliki prelazni otpori na kablovima stekerima,losi kontakti oksidacije vlaga itd. itd.