Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Desilo mi se skoro da je dosao punto 1.0ccm iz 98`sa problemom da radi na 3 cil . Elem ustanovio sam da svakako nesto brljavi na 3 i 4 cil. Kasnije sam zamenio svecice i kablove i probao pa se potrefilo da sa ne radi 1 i 2 cil . Izmerio sam kompresiju i video da su sva 4 OK negde oko 9bar. Probao sam i sa bobinama zamenio sam prvo 1 a sutradan i 2 , probao opet isto.
Na dijagnostici nista. Nisam mogao na da udjem u komp jer ne prihvata iso code. Kada sam na examineru probao da preskoci cod izbacio je 3 ili 4 greske i to one koje su nastale dok sam isprobavao da provalim sta mu je. Greske obrisane , ponovo upalio motor koji sad opet ne radi na 3 i 4 cil. Komp javio gresku bobina za 3 i 4 cil.
Bobina nova i radi. Premestio sam kontakte na bobinama a sad 1 i 2 cil ne radi. Znaci nesto iz ecu ili kontakt.
Pozajmio sam od drugara drugu ECU bez coda i motor proradio savrseno. Vratio sam sve njegovo staro (svecice , kablove ,bobine ) i super radi. Odneo neispravnu ecu (mislim da je ecu IAW 16F) da se flesuje i vratio je nazad na auto.
Sad radi super , prima gas , vuce ne trokira kao pre i sve je OK. Preventive radi zamenio sam ipak kablove za svecice jer mi je kolega rekao da moze do njih da pobrljavi ecu.
Moze li stvarno zbog kablova na svecicama da pobrljavi ecu ili ima jos nesto. Sta ustvari iz vaseg iskustva jos pravi ovakav problem sa ECU ?
Zadnja izmjena od Jastrebov (18-09-2011 19:47:10)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
imao sam slučaj da pobrljavi ecu i software zbog bobine, tj bobina je propucala unazad prema ecu. Riješenje je zamjena ecu ili novi sw, a bobine obavezno.
dva puta mi se desilo da sam upisao novi sadrzaj u motorolu i auto proradi kako treba, isto kao ti sam sve mijenjao dok nisam probao sa sadrzajem novim i danas se ta auta voze bez problema
Meni se de dosavalo da posle popravke kompjutera auto ide lepo desetak kilometara i pocne ponovo da trokira a sve to zbog losih svecica. Najbitnije je da svecice budu odgovarajuce, isti slucaj je i na astri g do kompijuter brlja zbog neodgovarajucih svecica.