Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam problema sa audijem 1.9 tdi 2005g.auto nema snage,promjenjen luft meser novi ager ventil, sve kalibrirano.očiščena usisna grana, crijeva ali auto ne ide kako treba.ponekad baca u sigurnosni mod ali se ne pali lampica.ko da ima 70ks a ne 116ks.katalizatora nema izbijen.u kabini auta se čuje šitanje ko da agr propušta ili je možda to turbina?
Zadnja izmjena od beton1 (23-10-2011 22:27:47)
prvo uraditi dijagnostiku po mogucnosti pratiti parametre u voznji na kanalima 003 i 011 u trecoj brzini na 3000 obr i postavi ovde
pa cemo ti moci vise pomoci ili nadji majstora koji ce ti to rijesit bez zamjene nepotrebni djelova
ne, ovo mi je isto super, ima majstora koji mu je zacepio egr, izbio katalizator, promjenio maf......koliko para si vec ostavio kod njega?????
ako se cuje sustanje prvo se mjere parametri, provjeravaju vakuumi i gleda tlacni dio usisa, ako baca u safe mod mora imati neku gresku zabiljezenu neovisno o tome jeli upalio lampicu ili nije, ali cini se da tvoj majstor nema dijagozu s kojom bi isticao gresku i imao od kuda krenuti......nije to golf kec pa da cemo sarafiti u nedogled dok ne pogodimo..........prvo dijagnostika......onda se mjenjaju djelovi na takvom autu.....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Proveri da li turbina gubi pritisak na nekom crevu.
Zdravo svima! Treba prvo prekontrolisati creva ne treba da pukne skroz da bi auto gubio snagu! Ali treba samo dobro slusati gde sisti i tu je problem! Ali bez dijagnoze nista!
bez greške je,svi parametri ok.treba najvjerovatnije drugi softver.kad odstoji ko da se parametri izmješaju.senzor protoka je mjenjan jer je palio lampicu.a ager nisi mogao dobiti da zatvara
nemogu parametri biti ok a auto ne ide daj parametre kako sam ti vec gore naveo pa ces vidjeti da nisu
u profilu ne vidim kome pomazemo kolegi ili musteriji,popunjen profil i mesto boravka pa da se pomogne ako treba i da se dodje na lce mesta rijesit kvar...nekad mi je lakse popravit auto nego otkrivat nekom znanje za DZ!
@)).....
proveri auspuh ako cujes sistanje mozda je zagusen
auto je bio u ovlaštenom servisu.bila je greška na sezoru tlaka.ko ugašenog auta je sezor pokazivao u minus 70milbara zapravo neznam točno uglavnom u minus.zamjenjen senzor tlaka uzet iz drugog ispravnog.auto ide ali ne kako treba.napravljeno osnovno podešenje ,naravno nema greške auto leti ide kad ga prebaciš u drugu pali esp znaći ide kako treba. nakon nekog vremena postepeno sve se pogoršava.
a nismo se vozili sa kompom,jer auto ide ok kad napraviš osnovna podešenje,zapravo radili smo podešenje kod ager ventila.i sve je ok,ali kad ga ugasiš svaki put ko da se malo rašteluje taj agr.ja nisam neki stručnjak ali bili smo kod prijatelja koji radi u ovlaštenom i rekao je da trba novi softver,sutra auto ide u ovlašteni i bit če online dojčland.pa čemo da vidimo.
Zadnja izmjena od beton1 (25-10-2011 00:16:17)
A jel sisti i dalje?
ne,al če počet ,pa velim kad ostoji recimo drugi dan onda se čuje najprije na kad stisneš na gas pa sve do nekih 3000 okr,pa sve gore auto da se razumijemo ide ko da mu je 60-70 ks i tak opet napraviš podešenja agr ventila i auto leti ....
Sta se desava sa map senzorom, jel sad dobro ocitava?
Zadnja izmjena od urazapenje (25-10-2011 22:19:33)
to se samo kdo tebe rastela kad se auto ugasi....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein