Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima!
Zanima me kako se pokazao ovaj motor u 406-ci. Da li je pouzdan da li ima nekih mana? Koliko znam svi 2,2 HDI motori imaju FAP. Zanima me da li se on na 406-ci može ukloniti i kolio košta to "zadovoljstvo"?
Unaprijed hvala!
Moze se iskljuciti to nije problem.Ima li neko service manual PEUGEOT 607 2.2 hdi
A kako se pokazao ovaj motor? Za 2,0 HDI znam da je dobar. Kakav je ovaj 2,2 da li je lošiji ili bolji ili možda nema razlike u kvalitetu?
Pozzz
Jel ima iko iskustva sa ovim motorom?
prije par dana mijenjao sam 3. klip na tom motoru,pregorio i puknuo, na sreču nije oštetio blok.
znači da ga zaobiđem, hvala!
Ja ga imam u 607 i za sad je ok,mislim da u 406 je prava stvar,samo provjeri turbinu jer stalno crkava
odustao sam od ovog auta, u svakom slučaju hvala
ako mozes zaobici u sirokom luku uopste pezo-citroen i ne pitaj zasto,nemoj gledat na udobnost ako hoces prijedlog mecka,wv pa opel i onda ostali.
mecka ti je bas dobar auto, ali moras prvo odvesti polimariti cijeli pod da nebi sicem sjedio po podu
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Sve to na kraju dodje isto skines bravu na Citroenu kad ono na bravi pise Renault, otvoris motor kad ono isti ko u BMW, dignes haubu na Toyoti kad ono PSA HDI.
Skines deo sa starijes pise made in France, Germany skines sa malo maldjeg tek ono made in Czesh, Hungary a sa jos mladjeg tek ono P.R.C ili ti People of republic of China ili mozda ono prvo .
Sve je to potrosna roba da traje sto godina niko ne bi zaradio a ko oce da se vozi nek i plati.
Sve vise i vise to prave mali zuti, malo bolje ili malo losije pa kako ti se zalomi ako platis prave majstore i prave delove ice ti sve, ako karabudzis uzmi lepo jugo i garnituru alata i to je to.
ako mozes zaobici u sirokom luku uopste pezo-citroen i ne pitaj zasto,nemoj gledat na udobnost ako hoces prijedlog mecka,wv pa opel i onda ostali.
Prijatelju, ja da sam takve savjete slušao nebi kupio ni ovog peugeota što sad vozam, a evo kod mene je preko 3 godine i mogu reći da sam prezadovoljan. Zato sam i htio kupiti još jednog ali sam odustao iz razloga što je auto bilo havarisano.
Što kolega npero veli sve ti je to kako se zalomi,al uglavnom ti je ona koliko para toliko muzike. Ljudi bi htjeli dobro auto za malo para pa kad krenu problemi kriv im je proizvodjač a ne njihova škrtost i kratkovidnost
najbolje auto je novo auto ako imas love ali ti savjetujem da izbjegnes francuze iz razloga sta se teze odrzavaju ta vozila kad te pocne zezat auto koje je staro 5-6 god. a takva generacija auta tada pocne zezat,malo su skuplji servisi za francuze,medzutim ti si vjerivatno sretan po tom pitanju dok nisi najebo zato saberi oduzmi i opleti.
ja lično ne izbjegavam nijednog proizvodjača, nego prilikom kupovine više obraćam pažnju na to u kakvom je stanju auto, kako je održavano, obavezno odvezem na servis. bolji je održavan francuz nego neodržavan njemac i obratno. što se tiče servisa nisi u pravu, sve ti je to u 5 deka, naravno ja govorim o ovlaštenim servisima i orginalnim dijelovima, a ne o kineskim i turskim dijelovima s pijace.