Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dobro vecer svima. Eh ovako da predjem odmah na stvar. Veceras ja odem na benzinsku pumpu i naspem pun rezervoar jer sam u posjeti kod sestre u austriji pa trebam sutra za bosnu nazad. I krenem ja nazad prema kuci i odjednom mi temperatura skoci na maximum a na bord compjuteru mi pisalo da moram zaustaviti auto i ugasiti motor. I ja sam tako postupio otvorim haubu pipnem motor motor hladan normalan zatvorim haubu. Upalim auto izbaci mi na bord-u electronik problem i nestade hajde ja pomislim da nije od zime ili tako nesto i krenem dalje prema kuci nakon 2 kilometra opet isti problem sa temperaturom. Dali je iko imao slican problem i dali iko zna rijesenje. Znaci auto se nije pregrijalo niti prokuhalo znaci Citroen Xsara Picasso 2,0 HDI 2001 godina. Unaprijed hvala svima ko god se javi.
problem u bsm modulu , pod haubom
dali si siguran i dali mozes da mi objasnis sta je taj bsm modul i gdje tacno dodje i dali slucajno znas koliko bi kostao taj dio.?
problem u bsm modulu , pod haubom
Ili ECT senzor.Skini kleme sa akumulatora i ostavi tako par sati.
Ja imao neki dan sličan problem s peugetom i bilo je do ECT senzora, stavio drugi, obrisao grešku i to je bilo to
znas li gdje dodje od prilike taj ect senzor i koliko kosta.
Ja imao neki dan sličan problem s peugetom i bilo je do ECT senzora, stavio drugi, obrisao grešku i to je bilo to
Od prilike ispod poklopca motora.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
ok druze izvini nisam znao da ne znas ali u svakom slucaju hvala. reci mi samo dali znas dali bi mogao ja njega u takvome stanju voziti do bosne?
Od prilike ispod poklopca motora.....
S desne strane motora, samo prati crijeva od vode i naći ćeš ga, a cijena je bila nekih 100kn
druze puno ti hvala
S desne strane motora, samo prati crijeva od vode i naći ćeš ga, a cijena je bila nekih 100kn
ok druze izvini nisam znao da ne znas ali u svakom slucaju hvala. reci mi samo dali znas dali bi mogao ja njega u takvome stanju voziti do bosne?
predingli napisao:Od prilike ispod poklopca motora.....
Pitao si od prilike gde, kaj se odmah napuhavaš, a o tome jel ja znam gde se nalazi ne trebaš brinuti, jako dobro znam, a jel bi vozio u takvom stanju ? Bih, imaš grijanje u kabini i znaš otprilike temperaturu vode ( usput, neki dan sam dovezao auto iz zg-oko 70 km bez pumpe vode i nije se pregrijao, a sad ti misli kak sam uspio )
Ne pitaj me ono što ne znam !
Zeleni senzor, i konekotr bi trebao biti zelene boje, sa dvije zice, nalazi se kao sto kolege rekose na crijevu, prati i naci ces, mora biti na crijevu negdje neposredno uz motor, otprilike sa desne strane iza, vidjeces vec nesto malo zeleno
hvala svima na pomoci ali evo danas mi nije prikazivao nikakvu gresku a nista nisam pokusavao da popravim ali za svaki slucaj sam kupio taj senzor hvala jos jednom svima...
alco_citroen napisao:ok druze izvini nisam znao da ne znas ali u svakom slucaju hvala. reci mi samo dali znas dali bi mogao ja njega u takvome stanju voziti do bosne?
Pitao si od prilike gde, kaj se odmah napuhavaš, a o tome jel ja znam gde se nalazi ne trebaš brinuti, jako dobro znam, a jel bi vozio u takvom stanju ? Bih, imaš grijanje u kabini i znaš otprilike temperaturu vode
( usput, neki dan sam dovezao auto iz zg-oko 70 km bez pumpe vode i nije se pregrijao, a sad ti misli kak sam uspio )
...ak je bio auto s zračnim hlađenjem, kao npr. peglica, bez problema
alco_citroen napisao:ok druze izvini nisam znao da ne znas ali u svakom slucaju hvala. reci mi samo dali znas dali bi mogao ja njega u takvome stanju voziti do bosne?
Pitao si od prilike gde, kaj se odmah napuhavaš, a o tome jel ja znam gde se nalazi ne trebaš brinuti, jako dobro znam, a jel bi vozio u takvom stanju ? Bih, imaš grijanje u kabini i znaš otprilike temperaturu vode
( usput, neki dan sam dovezao auto iz zg-oko 70 km bez pumpe vode i nije se pregrijao, a sad ti misli kak sam uspio )
mislim da si taj auto dovezao na slep sluzbi