Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozz kolege. Ugradio sam na svoju astru xenon svetla. E sad, ovako stoje stvari. Kad ukljucim svetla, nestane mi displej na kome stoji sat datum i spoljna temperatura i to traje samo u momentu ukljucenja sijalica. cca oko jedne sekunde. Interesuje me, kakvu zastitu da stavim na samom napajanju balasta, da ne bih sje..o ostalu elektroniku. Nadam se da su kolege koje tvrde da xenoni ne ostecuju ostalu elektroniku vozila u pravu, ali nesto ne verujem u tu njihovu izjavu. Taj problem nisam imao do tad, pa sad prosudite sami. Da li bi mi jedna dioda zavrsila posao ili bih morao da stavim neku prigusnicu ili nesto tako ispred?
Pa pokusaj sa diodom pa ces vidjeti hoce li pomoci, a ako ne pomogne onda dalje razmisljaj i ponovo se ovdje obrati.....kakve si balaste stavio, obicne debele bez naponske zastite ili slim sa/bez zastite, koja marka i sl, slika neka ako ima postavi ili malo guglaj pa postavi sliku kakvi su balasti.....
sa relejom resavas problem i ne razmisnjas vise o tome
Ma ne moze se sa relejom rijestiti problem,moze se nesto poboljsati ali potpuno rjesenje nije samo to, imao sam dosta takvh slucajeva, jeste bolje ali nije konacno.....
Sutra cu da stavim po diodu na samom napajanju balasta pa vam javljam rezultat, relej nece da mi resi problem, jer trebam da zaustavim pik visokog napona koji se vraca preko napajanja. Inace su balastii sa zastititom, bar tako pise u specifikaciji, sad koliko je tacno.......
Zadnja izmjena od boskonis (28-11-2011 11:11:23)
Da, a kad budes stavljao diodu onda gledaj da stavis neku koja se brzo otvara/zatvara, jer pik nece cekati da se ona zatvori
ja stavljam releje i nikad nema problema a obicno radim novija auta sa dijodama uvjek kasni sa ukljucivanjem jedog balasta zato kazem jer sa dijodom uvjek javlja gresku pogotovo kod auta gde ima lampica da je crkla jedna od sijelica
Zadnja izmjena od toni77 (28-11-2011 20:06:43)
Ovako stoje stvari. Stavljao sam diodu ovako i onako i nista. Nisam bio lenj, pa sam odvajao balaste da vidim koji pravi probleme i utvrdio da je to bio levi, kod akumulatora. Zamenim ih i isto. Na kraju, skinem branik i smestim balaste ispod farova. Za sad nema nikakvih problema, samo sto nesto nisam odusevljen resenjem, jer znam da postoji i dalje elektronska smetnja koju pravi balast. Ipak cu ja naci neki originalni sa polovnog vozila, a ove baciti jer ipak ORIGINALNI JE ORIGINALNI! Nadam se da kolege sa foruma nece da mi zamere, ali mi smo trziste sa vrlo nekvalitetnom robom, bez obzira sta pise na kutiji i koliko kosta.
Onda je jedino resenje CAN BUS balasti i resices problem milion posto,imas u Nisu poznatu firmu koja se bavi tim stvarima,ja od njih godinama uzimam i xenone i autoalarme,imas pisanu garanciju od godinu dana,ako mogu da pomognem javi se na PP. pozz
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka