Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam Peugeota 307 2002 godina, danas pokušao da ga otključam ništa se ne dešava. U zadnje vrijeme sam više puta na daljinskom morao stisnuti da bi ga otkjučiao ili zaključao. Da li je do baterije i da li će se poništiti kod ako je sam kupim i stavim? Najveći mi je problem što ne mogu auto otključati na bravi jer sam je pokvario. Unaprijed zahvaljujem
Soony,dragi moj Soony. Da li je tvoj pokušaj vredan rizika. Bravu si već sredio...sada si se nameračio na ključ.
Bilo bi zgodno da nam nešto o sebi kažeš u temi za predstavljanje a i profil ti nije popunjen...Nebih da zakeram...
Zadnja izmjena od stratos (04-12-2011 15:20:07)
evo sve sam odradio a sada Vas molim za pomoć i da mi kažete da li će se kod izbrisati ili tako nešto a kod kartica mi u autu lol.
Kod kartica ti i ne znaci nista dok ga ne otvoris, bitnije je to sto je ikako imas...... Ja sam par puta mijenjao baterije i popravljao te daljinske, ne gubi kod, barem ne ako ga ne drzis preko 5min bez baterije, za duze nisam siguran.......
Sama zamena baterije nije problem,ali ćeš posle zamene morati da odradiš sinhronizaciju ključa i auta. Ako nisi vičan,jeftinije je da se obratiš nekome ko je profesionalac u tome.
Obično,kada se stvari zakomplikuju,materijalni i nematerijalni ceh višestruko prevazilazi cenu usluge profesionalca. Potraži kompletnu uslugu (baterija,zamena,sinh.) i vozi se srećan.Isti majstor bi,verujem,mogao da ti sredi i bravu...
Ja nisam cak ni sinhronizaciju morao raditi, zamjenio bateriju i radio bez ikakvog "pipanja" auta.......
Kolega,uvek postoji opcija "pa neka proba". Mnogi su se tako i us...i. Da nije probača naš bi posao bio baš dosadan...
Upravo tako, nikad se ne zna, mora pokusati, a sam majstor ako je vec do baterije zna kako da je zamijeni a da ne rizikuje da izgubi sinhronizaciju ako vec ne moze otkljucati auto prije toga.....
ja sam iz Velike Kladuše da li neko zna majstora koji bi to mogao odraditi jer ja autom ne mogu nigdje?
Ako ti je do baterije u ključu, po davanju kontakta treba da piše na bordu REMOTE CONTROL BATERY LOW.
nije mi se nista pojavljivalo ali zadnjih dana sam morao vise puta pritisnuti da ga otključam ili zaključam. Ja ne znam ni jednoga majstora pa cu sam to pokušati zamjeniti sutra vam javim kako je prošlo i ako bude šta gore da mi pomognete? pozzz
Pozz
Koliko ti je puta ključ ispao? pa to ti je razlog sto ti ne radi daljinski,moja predpostavka,stoga odi do nekoga tko popravlja ključeve(elektroničara) da ti pogleda i ako ima instrument neka provjeri jel radi daljinski,to ti je najjeftinije za pocetak,pa onda dalje...
Pozz
najveci problem je sto u mojoj blizini nema takvoga majstora a ja nemam auta sada ali danas cu kupiti bateriju pa cu nju pokusati zamjeniti pa cemo vidjeti. pozzz
ljudi pomagajte heheheh ja stavio novu bateriju ali ne funkcionira, sta sada da radim a u auto ne mogu? cuo sam da ima majstor u bihacu da nema neko sa foruma njegov broj? pozzz
imas tu u blizini sa foruma,koyot
ako ja uđem u auto da li cu ga moci upaliti sa kljucem ili sta vec? ja stavim ključ u bravu ali kao da je zahrđala i neće da funkcionira.
Bravo MAJSTORE !!
Imaš sjebanu bravu na vratima, i ti mjenjaš bateriju za daljinsko otključavanja a da prije toga NISI otključao auto.
Stvarno si "biser".
pa čovječe možda sam ja skontao da mi je baterija jer sam više puta morao pritisnuti a biseru ako ne možeš pomoći ne odmaži! Veliki pozdrav i Hvala
Da moci ces upaliti, jer daljinsko nema veze s paljenjem.
ako ja uđem u auto da li cu ga moci upaliti sa kljucem ili sta vec? ja stavim ključ u bravu ali kao da je zahrđala i neće da funkcionira.
Hvala svima na savjetima i pomoći javit ću šta sam uradio. pozzz
Pa nije otkljucao auto jer ocigledno ne funkcionise daljinsko i prema tome nije ga ni mogao otvoriti, tako da to sto je promijenio bateriju nije mu moglo odmoci......
Bravo MAJSTORE !!
Imaš sjebanu bravu na vratima, i ti mjenjaš bateriju za daljinsko otključavanja a da prije toga NISI otključao auto.
Stvarno si "biser".
Ni danas nista nisam napravio dva majstora dolazila ali ni jedan ne moze pomoci svi mi kažu da tražim bravara ili da provalim u auto, šta vi kažete? pozzz
je napisao skrivenu poruku za korisnika: SOONY
Zadnja izmjena od dragan_s (06-12-2011 19:36:00)
Ni danas nista nisam napravio dva majstora dolazila ali ni jedan ne moze pomoci svi mi kažu da tražim bravara ili da provalim u auto, šta vi kažete? pozzz
Mislim da nemas mnogo izbora i da ti ne gine razvaljivanje brave.Ostaje ti da sipas u bravu na vratima ulje i da probas razraditi da mozes otkljucati vrata mehanicki.Probaj i "pecanjem" da otvoris vrata iznutra.
Peacanjem ce samo iskriviti stok i nista pametno napraviti, objasnio sam mu kako da otvori najlakse, bez ikakvih troskova i stete.....nek pokusa........