Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U pitanju je Corsa C 2001.g. nece da pali zbog neispravne instrument table ,koja je totalno prestala da radi i displej za km i pokazivaci brzine ,obrtaja,goriva i temp su ostali u nekom polozaju i vise se nepomeraju.Osiguraci svi ispravni napon na konektoru instrument table postji 12 volti ,12 volti ignition i masa.Greska u motornom racunaru p1616 Wrong vehicle from instrument control modul.-present.,nemoze da se izbrise.Kontakti su ocisceni na konektoru od instrument table ali nepomaze.U instrument dijgnostika neulazi tako da pretpostavljam da je 100 % instrument tabla otisla.U body control modulu ima gresku B1485 Exciter current Generator Terminal 61 high voltage.Ova greska moze da se izbrise ali se pojavi prilikom duzeg alnasovanja ali u body modulu sve funkcionise.E sada trebao bi mi neki savet u vezi ove table da li moze postojeca da se popravi ili druga , a problem je i nedostatak Car pass jer sa postojece nemoze da se procita.Da li bi mogla polovna ili mora nova tabla, ili sta je sada najisplativije iraditi. Unapred Hvala.
Najisplativije je oterati auto nekom ko ce to da ti resi, ko ce da vidi gde je problem. Car pass nije problem jer tu ima odakle da se procita pin i ako treba da se upari druga naravno polovna tabla.
Prepreka je samo nasa masta...
Nije do table,ali nije ni za siroke narodne mase,resava se vrlo prosto ali treba i majstori da zarade neki dinar,a pin code ne moze da iscita op com,provereno.pozz
Hvala na pomoci kolege resio sam problem tako sto sam kupio drugu tablu na otpadu , odmah sam uzeo i dzek da napravim kabel za testiranje ovih tabli kako vi elektronicari zovete "programiranje i resetovanje na stolu", izveo zice za ± 12 v,masa i k linija pa na obd Breakout box i radi sta hoces pisi brisi menjajsadrzaj eeproma ,km ,resetuj itd.Iscitao sam pin od nove table ,pa reset.E posto auto nije imao svoj Car Pass morao sam u Ovlasceni Servis uz naknadu ga dobio za 5 minuta, prijavio novu ispravnu tablu i sad radi sve OK.OP Com moze da procita pin kod iz table od Korse C, ali je njegova original tabla skroz crkla pa u nju nije htela dijagnostika, a moze i na Korsi B i to direktno iz motornog kompa i u to sam se licno uverio na nekom X10Xe motoru.Slazem se sa vama da kvar NIJE DO TABLE nego je do loseg Akumulatora.Pozdrav .
Svaka cast,jako lepo i detaljno objasnjeno kako je kvar resen.Jedino sto nisi iscitao pin kod iz stare table,a mogao si iako je mrtva .Ali vidim da imas znanja pa ces uskoro i to moci resavati.
Svaka cast lione, samo napred! Nije mi jasno samo to sto neko komentarise nesto u sta nije siguran! Znaci car pass moze OP Com-om i da se iscita i da se upise u tablu ili gresim? I jos jedno pitanje! Sta ti je to (obd Breakout box)?