Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
saran 2005 god 1.9 tdi prijavjuje gresku senzor ugla volana nema komunikacije .kupio sam nov senzor ,(orginal) namontirao i nemoze da se greska izbrise sa hexcan.zakacim kts isto ,ali snjim idem na adaptaciju i uspem,izbrise gresku uradi adaptaciju i ugasi se lampica od esp.vozim sve ok ,ugasim ,ponovo paljenje opet greska prisutna.opet adaptacija ,prihvati sve ok dok se ne ugasi auto.ucu sa hexcanom adaptaciju ali nece kanal 001 , 004, 060.login 40168. zna li neko koji je login i kanal za ovaj auto?tolko sam se mucio snjim da sad na kraju ni kts nece da uradi nista nevidi opste senzor.
sta tu moze da bude??
Basic Setting
Sensor for Steering Angle (G85)
Prerequisites:
Start the vehicle.
Turn the steering wheel one turn to the right and one turn to the left (at least ± 15 ° each side).
Drive in a short distance straight line on a level surface at a speed not higher than 20 km/h.
If the steering wheel is straight during the test drive then stop the vehicle with the wheels pointed straight.
Ensure that the steering wheel is not moved again.
Keep the engine running and do not switch off the ignition.
System voltage at least 12.0 V.
[Select]
[03 - Brake Electronics]
[Coding-II - 11]
Enter 40168, to enable the basic setting.
[Do it!]
[Basic Settings - 04]
Group 060
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
After a successful basic setting, field 2 should say "OK".
[Done, Go Back]
To make sure the basic setting was succesful, check the sensor again.
[Measuring Blocks - 08]
Group 004
[Go!]
Check field 1, the value has to be between -1.5 and +1.5 °.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06]
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
to sam probao raven sk ,nece.
kts bi to trebao odraditi bez problema, vcds isto. proveri napajanje, can, malo semu pogledaj. uradi test...
uradio cim sam ga montirao ugasio lampicu i sve ok otisli na probnu voznju.kad smo ugasili auto opet se pojavila greska ponovo adaptacija sa kts ,opet sve dobro ,i na kraju sad vise nemoze se adaptirati nevidi opste senzor.
Odradi System Function Test
Zadnja izmjena od Digitech (07-12-2011 11:38:16)
Prepreka je samo nasa masta...
Odradi System Function Test
Mislis sa vagcom "OUTPUT TEST-03" ili nesto drugo.
Svodi se na isto, samo je razlika čime radiš. Zovi ga ovako ili onako.
ostavi auto pod kontakt neko vrijeme onda sa kts udi u elektro mehanicki servo izvrsi adaptaciju pa onda senzor polozaja
U pravu je Digitech treba ti pristupni kod.
U pravu je Digitech. The ESP System Function or Road Test serves to check the Plausibility of the Signals
from the Lateral Acceleration Sensor (G200), Rotation Rate Sensor (G202) and Brake Pressure Sensor (G201).
The ESP System Function Test should be performed after all major work on the Brake System, in some cases the Brake Electronics Control Module (J104) may automatically require this Function Test and set the correlating Fault Code 01486.
Once the Function Test has been started it cannot be cancelled and must be successfully finished.
The Diagnostic Tool should NOT need to be connected while performing the Function Test.
If you are experiencing Problems getting the Function Test carried out please contact us directly,
our Techs have a vast Experience with this Subject and will gladly assist you with the Process. ;-)
Prerequisites
Vehicle stationary
Ignition ON, Engine ON (Running)
Perform the Test Drive on an enclosed Site (i.e. a Parking Lot)
Make sure to Complete the Function Test within 50 Seconds after pressing the Brake Pedal
Instructions
Firmly press the Brake Pedal until a certain Brake Pressure (usually right above 30 bar) is reached.
Brake Pressure Sensor (G201) Plausibility will be confirmed by a Change in the Brake Electronics Warning Lights.
On Bosch, the ASR/ESP Warning Light (K155) will switch OFF and the ABS Warning Light (K47) will switch ON.
On Continental/Teves, the ABS Warning Light (K47) will switch OFF and the ASR/ESP Warning Light (K155) switch ON.
Start Driving straight with a steady Speed of ~20 km/h (~13 mph).
Turn the Steering Wheel either Left or Right between a 90° Angle (1/4 Turn) to 180° Angle (1/2 Turn) and keep it steady.
Lateral Acceleration Sensor (G200) and Rotation Rate Sensor (G202) Plausibility is confirmed
once the remaining Brake Electronics Warning Light(s) switch OFF.
The Function Test is now completed.
Notes
When Driving, make sure the general Speed is between 15 to 30 kph (9 to 18 mph).
The Turn should be done at a Rotation/Turn Rate of ~10 °/s which can be achieved with a
Turning Radius of 10 to 12 Meters (30 to 40 feet) with a Speed between 15 to 30 kph (9 to 18 mph).
You may experience Variations in the Warning Light Behavior depending on the individual Brake System Generation,
this is no Reason to be concerned as long as you follow the General Procedure.
Video Link
nije u pravu jer kad radi kts ili vas ne trazi pristupni kod
Da bi odradio System Function Test dijagnostikom saamo naredis test sve se radi rucno. Imas uputstvo pa ga ispostuj i odradi to.
Zadnja izmjena od Digitech (08-12-2011 18:34:20)
Prepreka je samo nasa masta...
ja sam taj test morao odraditi nakon zamjene modula abs-a bosh 5.7
moze da trazi i kad menjas ulje-kociono u sistemu,ili kad menjas glavni kocioni ili...... x situacija.vrlo cesto se desava da kad diraju senzor pobadanja/naginjanja,pa cak ga i naopako okrenu e tad je....pa rastura ,sve ispravno a posle 500m upali esp-abs a ti i neposumnjas na tako nesto ....
najbolje da odvede negdje na vas dijagnozu ona ima vodjene funkcije jer ja imam i vcds i kts i vas 5054a i znam kako se to radi
Da bi odradio System Function Test dijagnostikom saamo naredis test sve se radi rucno. Imas uputstvo pa ga ispostuj i odradi to.
mislis na ovo sto je HANADZE postavio????
ja sam pokrenuo test cisto iz radoznalosti na golf 4-ci sa vcds, radi sve bez coda, malo sam se napatio dok nisam nasao uputsvo na youtube-u i zavrsio ga .... zezao me stop-salter a nije ga prijavio (originalni je i nije ga niko dirao a kao da je bio previse razvucen, napregne pedalu i nabije skoro do 2 bar-a pritisak i senzor pritiska registruje kocenje a salter off )
Moze li mi neko da objasni kako se radi system function test jer nerazumem bas engleski .
hvala
preporuka da se to obavlja na parkingu ili drugoj vecoj povrsini kao gde nema saobracaja
upalis auto i tek po paljenju stisnes kocnic,pustis i pokrenes autopravo ,cim dostignes 20km skrenes tj smotas volan za 90 stepeni levo ili desno.kad je vozilo promenilo polozaj za 90 step. motas u kontra smeru za 180 step.ili 90 od nultog polozaja-kako ti lakse da skontas.kad vozilo dodje u polozaj za 180 ili 90 od nultog isprvljas volan u nulti polazaj i nastavljas da vozis do istekaod od 50 sek od pocetka procesa tj paljenja auta
ovo nije bukvalan prevod vec postupak kako ja radim
samo jedna mala napomenua u ovoj prici, u opisu pise da moras ici ili ljevo ili desno, ali ne, moras ici I ljevo I desno dok ne napravis krug i pol, dva s autom
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
pocinjes ili levo ili desno,pocetak nijebitan sto se tice strane...a ostalo je valda jasno kad auto dostigne ,ne samo volan,90 st -recimo desno vracas ga za 180 ilti 90 od nultog polozaja u suprotnu str. i taj pravac opt vozilo mora da dostigne ne samo volan a zatim ispravljas volan i nastavljas pravo da vozis do isteka 50sek.
mnogo jednostavno,samo treba probati...dovoljno je 1min i dobar-prazan parking
Zadnja izmjena od MN026 (09-12-2011 18:55:47)
pocinjes ili levo ili desno,pocetak nijebitan sto se tice strane...a ostalo je valda jasno kad auto dostigne ,ne samo volan,90 st -recimo desno vracas ga za 180 ilti 90 od nultog polozaja u suprotnu str. i taj pravac opt vozilo mora da dostigne ne samo volan a zatim ispravljas volan i nastavljas pravo da vozis do isteka 50sek.
mnogo jednostavno,samo treba probati...dovoljno je 1min i dobar-prazan parking
Diagnostikom nigde ne ulazim ???auto nije kacen znaci na diagnostiku, kako sam razumeo.
hvala vam
nista ti netreba,samo dobar i prazan parking i postuj proceduru
probacu