Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozz
Da li neko moze da mi pomogne kako da se testira hidraulicna pumpa za opel astru g 1.7 dti 2002 god,inace ja imam OP-com da li mogu s'njega i kako?
Da li mislis na servo pumpu?Kod tog auta je elektricni servo i udjes u modul "electronic steering" i tamo ces vec naci sta te interesuje.
Ako ti sve radi kako treba,ne cackaj mecku.Fali ti jos samo da pobrises kljuceve i resetujes immo pa ces se posle cesati i gde te ne svrbi.
Pa blokirao se volan sto znaci da pumpa ne radi!!! od cega da pocnem da resim ovo,svi koji znaju kako ili su imali isti problem neka mi daju sugestije.
Da li mislis na servo pumpu?Kod tog auta je elektricni servo i udjes u modul "electronic steering" i tamo ces vec naci sta te interesuje.
Ako ti sve radi kako treba,ne cackaj mecku.Fali ti jos samo da pobrises kljuceve i resetujes immo pa ces se posle cesati i gde te ne svrbi.
za pocetak izmeri punjenje,onda iscitaj greske u opciji el.steering
misa015 je vjerojatno u pravu zbog punjenja. jel ti svjetli lampica akumulatora?
tu je "cuveni" hitachi alternator i u 95% slucaja kad nema volana on je uzrok
izmeri napon na d+ tojest kontrolna lampica alternatora
Kolega, kad pumpa radi na kontaktu a punjenje i lampica ok .. to je opet do alternatora ?
tu je "cuveni" hitachi alternator i u 95% slucaja kad nema volana on je uzrok
ne ne svetli lampica!
misa015 je vjerojatno u pravu zbog punjenja. jel ti svjetli lampica akumulatora?
proveri napajanje pumpe ako je alt. izlaz ok
Izmjeri koliki je napon na akumulatoru dok auto radi, trebao bi biti oko 14V, a ako je to uredu provjeri na izlazu d+, tanka zica koja se spaja na alternator ima li +12V dok radi auto, spoji ispitivac jedan kraj na masu a drugi na d+ i vidi da li svijetli dok radi auto.......a ako je to uredu javi pa cemo dalje, polako ali detaljno.....
mislio sam na osigurac. kako radi na kontakt ; alt.izlaz aktivira pumpu
osigurac je 80A F7 15 je10A F23 bl ws je D+
Ma ja jesam skontao, ali on mozda nije pa je lakse da napises da na pumpi na velikom konektoru sa dvije debele zice treba imati na jednoj(braon) minus a na drugoj(crvenoj) plus......opet ispitivac u ruke pa ispitaj, stavis jedan kraj na jednu a drugi na drugu zicu i ako svijetli i to je uredu.....
mislim da bi bilo dobro da kolega pogleda semu na dati bice mu jasno ako je stvarno nas kolega bez ljutnje
Ma mislim da nije majstor, odnosno neko ko zivi od popravke auta, mislim da to sto radi radi na svom autu i mislim da nema autodatu.......izvinjavam se ako grijesim.......
Druze, upali auto i meri punjenje akumulatora.Proveri sve osigurace u motornom delu i kabini.Ako punjenje prelazi 13,5 volti teraj kod majstora jer kvar neces resiti sam.Ako ne puni,takodje pravac majstor,jer stetu koju mozes napraviti ne zelis da znas kolika je.Da se razumemo,ovo prevazilazi tvoje mogucnosti jer nisi strucno lice.
Zadnja izmjena od Kele (12-12-2011 10:38:15)
Jeli netko zna koja je šema na tim autima sa elektohidrauličnim pumpama da povuku tolko struje da na sekundu ugasnu svijetla.
Ne samo na astri več i na drugim modelima kad se na leru počne motat volan..
Jel ima neka šema da se to riješi jel mi se nekako čini da baš i nije zdravo za alternator..
Nema "neka sema" da se to rijesi, nije to daj mi uputstvo kako se mijenja sijalica........izmjeri punjenje kakvo je, mase, napajanja i slicno, ako je sve dobro onda je pumpa takva da povuce malo vise struje......
Kolega da nisi malo pogrijesio, valjda je 13,5 uredno, tacnije izmedju 13.8-14.4 je zadovoljavajuce........
Druze, upali auto i meri punjenje akumulatora.Proveri sve osigurace u motornom delu i kabini.Ako punjenje prelazi 13,5 volti teraj kod majstora jer kvar neces resiti sam.Ako ne puni,takodje pravac majstor,jer stetu koju mozes napraviti ne zelis da znas kolika je.Da se razumemo,ovo prevazilazi tvoje mogucnosti jer nisi strucno lice.
Zadnja izmjena od dragan_s (12-12-2011 11:58:33)
Nisam pogresio kolega,ako je preko 13,5 V punjenje to je u redu i znaci da je problem negde drugo a to on sam nece resiti.Skoro sam jednu takvu astru sa tim problemom radio,a mehanicar pre mene spalio 2 alternatora pokusavajuci da resi kvar.Zato mu i govorim da tera majstoru.
Zadnja izmjena od Kele (12-12-2011 12:31:54)
Ma naravno da ne moze rijesiti sam, ali barem moze ispitati sta je ako ga vec zanima.......
ako je punjenje u redu,ako gasi lampicu od alternatora,ako ima ulja i ako dolazi struja na one dvije debele žice,onda je najvjerojatnije pumpa otišla..zamjenio sam ih nekoliko komada...pokušao sam jednu i rastaviti ali sam odustao od eksperimentiranja..
ajde ovako..kažeš lampica akumulatora ne svjetli kad auto radi,a dal svijetli uopče kad je samo kontakt?jer dosta ljudi kaže da lampice ne svjetli,a kad tamo ona uopče ne svjetli ne pod kontaktom ni kad auto radi..i tu je opet problem alternator...
ne ne svetli lampica!
Manuel napisao:misa015 je vjerojatno u pravu zbog punjenja. jel ti svjetli lampica akumulatora?
Pozz svima,
1.Danas sam ga terao kod autoelektricara i on je konstatovao da je u pitanju pumpa nije alternator.
2.Pa sam ja vratio kola opet kuci i uzeo sam OP-com i sam proveravam po vase sugestije i evo ovakve rezultate sam dobio:
-prvo sam proverio da li dolazi napon na onu (braon) zicu i sve je ok dolazi napon,upali mi se probna lampica
-a posle sa OP com sam dobio ove rezultate "electric power steering"
Motor Speed,Engine Running Signal (D+),
sec,V,a,a,RPM,RPM,,
12.11,7.9,0.0,0.0,0,0,Active,
-Fault codes
C1528 - Motor Speed Invalid Signal
(00) - Present
C1523 - Battery Voltage Low
(02) - Present
-Posle sam uradio i "output test"
Measuring blocks information:
Battery Voltage,7.8 V
Actual Motor Current,0.0 a
Actual Motor Current Limit,0.0 a
Desired Motor Speed,0 RPM
Actual Motor Speed,0 RPM
Engine Running Signal (D+),Active
Ja nisam majstor za kola a inace sam majstor za struju od 220 volti do 10 KV ali me interesuje i ova struka pa hocu da znam samo za sebe pa ko hoce i moze neka pomogne i meni a i ostali ce nauciti nesto.
Ako je pumpa u kvaru koliko ona kosta,i gde da nabavim?