Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postovane kolege. Imao sam slucaj sa tim passatom, kad se vozi i motor postigne nekih 2500-3000 obrtaja, kad mu se pusti pedala gasa, motor ostane da drzi te iste obrtaje uz lagano seckanje. Ako se izbaci iz brzine, a ne stisne se pedala kvacila, motor i dalje radi sa uvecanim obrtajima, stim ako mu se stisne kvacilo, on tek tad obori obrtaje. Treba mu nekih 10-15 sekundi da sam vrati obrtaje. Mislio sam da je ulje iz turba, skidao sam crevo koje dovodi vazduh u usisnu granu, sto sto ostaje isti problem. Nema unosa u memoriji gresaka, a stvarne vrednosti korekne. Ako je neko imao takav problem, a zeli da podeli iskustvo samnom, bio bih zahvalan.
Imao ja problem na mondeu sličan. Kulminirao je da neće uopšte da pusti gas kada ga zadrži. Bilo do pumpe.
Cudan problem! Ali ako ti nesto znaci imao sam slucaj sa takvim pasatom da je pri paljenju dizao obrtaje do 2000 pa onda sam spusti bilo je do senzora temperature! Mozda ima neki problem dole oko papuce za gas!
Prati u parametrima sta se desava pa ce ti biti jasnije dosta toga.......
Parametri svi ok- pedala gasa 0%, kolicina ubrizgavanja padne na 0, temperatura motora ok. Nista mi nije jasno, mislio sam da je ulje iz turba, otkacio crevo i motor je sve to isto radio i bez creva. Jedino da od negde dobija gorivo ili ulje, ne radim mehaniku, tako da je ostala sumnja da gorivo prolazi pored dizni, ne znam sta da mu radim.
Da li je pedala gasa u tom trenutku na 0%?
Pozdrav,
Provjeri tempomat, pošto kad pritisneš kumplung spušta gas a davač na kumplungu gasi tempomat.
Pokusaj sa drugom ECU.
Pozdrav,
Provjeri dijagnostikom da slučajno nije aktiviran u kompu ( mijenjan komp)
Imao ja problem na mondeu sličan. Kulminirao je da neće uopšte da pusti gas kada ga zadrži. Bilo do pumpe.
Isto se manifestuje problem sa pumpom na ALH motorima, da ne smanjuje gas prilikom pustanja pedale, ali ni oni nisu PD.
E ovako, pošto se došlo do rešenja problema, da samo javim i zatvorim temu koju sam otvorio. Naime, čovek je bio kod vulkanizera pre toga i stavio neadekvatne gume!!! Stavljene gume napred koje treba da budu i sad je sve ok. Pozdrav svima i hvala na savetima. Izvinjavam se zbog malo zakasnelog odgovora, nemojte mi zameriti.
Cek ti se salis ili... ? kakve su to gume bile?
pa rekao si da zadrzava gas i kad pritisnes kvacilo i jos milion stvari koje ne bi sigurno trebale imati veze s gumama
1. april je daleko,sta je sad ovo?
Ko bi rekao da ce biti do guma
Postovane kolege. Imao sam slucaj sa tim passatom, kad se vozi i motor postigne nekih 2500-3000 obrtaja, kad mu se pusti pedala gasa, motor ostane da drzi te iste obrtaje uz lagano seckanje. Ako se izbaci iz brzine, a ne stisne se pedala kvacila, motor i dalje radi sa uvecanim obrtajima, stim ako mu se stisne kvacilo, on tek tad obori obrtaje. Treba mu nekih 10-15 sekundi da sam vrati obrtaje. Mislio sam da je ulje iz turba, skidao sam crevo koje dovodi vazduh u usisnu granu, sto sto ostaje isti problem. Nema unosa u memoriji gresaka, a stvarne vrednosti korekne. Ako je neko imao takav problem, a zeli da podeli iskustvo samnom, bio bih zahvalan.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
E ovakva neozbiljnost i nerealnost se vrlorijetko dozivljava.... boze pomozi...ima nas svakakvih....
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Boze baci ciglu i budi precizan .......i pogodi mustetriju koja prica takve nebuloze o gumama
Znaci bez tockova bi dobio "turu"
Ne samo da bi dobio, nego i zadrzao xD
hahhaa da da
Ako je kišnim gumama okrenuo šaru onda mogu biti ovi simptomi:D