Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dali neko moze mi pojasniti kako da ispustim ulje u menjacu na ovom auto,naravno znam da treba da se izvadi poklopc iz menjaca,da promenim filter ulja no nije mi jasno kako da ispustim i ono ulje sta se nalazi u barabanu i koliko ulje sobira ukupno ovaj menjac.Hvala svima
Evo postupka, koristiti petragu.....
kaj se tiče količine, nisi napisal jel w210 ili w211.....
Zadnja izmjena od predingli (14-12-2011 23:38:15)
Ne pitaj me ono što ne znam !
W210 320cdi 1999god.recimi znas li koje ulje da stavim
Po MB klasifikaciji ide 236.14 al sad sam malo pogledal autodatu, daj broj mjenjača ili broj šasije, ako je mjenjač 722.5/6xxx ide 236.14 a ako je 722.3/4 onda ide 236.06
Zadnja izmjena od predingli (14-12-2011 23:50:51)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Bilo je govora o tome ovdje .
Postoji funkcija "Pretraga" na gornjem dijelu stranice pa tako možeš doći do dosta dragocjenih informacija sa ovog foruma.
Pozdrav
Zadnja izmjena od Dajan2008 (14-12-2011 23:46:42)
Hvala Deane upravo sad sam sve procitao lepo si objasnio hvala.Ja sam sad kupio mercedes i hteo sam da promenim ulje u menjacu,jer zadnjih par dana imam cudan osecaj da auto kad budem dao gas da ubrzam obrtometar skace na 3500-4000obrtaja a auto kao da nema snage nece da povuce kako treba neznam sta mu je a vukao je ko lud
mislim da je 236.06 ono drugo ide na tiptronika
servis dijatom
Trebalo bi biti 236.10 i nećeš pogriješiti.
Provjeri razinu ulja u mjenjaču, imaš postupak na linku par postova iznad. Provjeri prednji desni kut kartera u smjeru vožnje, vjerovatno je mastan.
Pozdrav
Pozdrav za sve forumase pa reko da dobacim koju .
Prije godinu po vasim uputama tj Dejanova Metoda zamijene i ispiranja ulja mi extra pomogla i sve zavrseno bez greske .
Zahvaljujem na tome . Ja sam tada koristio Titan Fuchs 3353 norma 236.12 i valjda nisam pogrijesio jer sad kad sam isao u mercedesov servis na kontrolu svega sto bi se reklo majstor mi vidio kutijo od ovog ulja i rekao da to nije za moj mijenjac pa sam se ohladio od muke kontam sta napravi mada sve ide kako treba .
E odmah crv sumlje sta sad dal da vozim vise ili ne il da to mijenjam opet .
Auto je clk230 2001 godina 5 brzina tip tronic .
Veliki pozdrav .
Zadnja izmjena od Tarantula (19-12-2011 12:11:38)
Pozdrav za sve forumase pa reko da dobacim koju .
Prije godinu po vasim uputama tj Dejanova Metoda zamijene i ispiranja ulja mi extra pomogla i sve zavrseno bez greske .
Zahvaljujem na tome . Ja sam tada koristio Titan Fuchs 3353 norma 236.12 i valjda nisam pogrijesio jer sad kad sam isao u mercedesov servis na kontrolu svega sto bi se reklo majstor mi vidio kutijo od ovog ulja i rekao da to nije za moj mijenjac pa sam se ohladio od muke kontam sta napravi mada sve ide kako treba .
E odmah crv sumlje sta sad dal da vozim vise ili ne il da to mijenjam opet .
Auto je clk230 2001 godina 5 brzina tip tronic .Veliki pozdrav .
ne sekiraj se samo vozi vazno je da nije manji broj , moze da ide 236.10-12-14 ,ja inace volim mobil atf 134
Nekad je bio 236.10, pa su umjesto njega ubacili 236.12 i sad je na snazi preporuka da se stavlja 236.14, iako ti malo upućeniji ponude i 236.10 jer je on ipak "malo gušći" a zadovoljava karakteristikama.
Sve super, samo gas!
Pozdrav
Pozdrav Dejan 2008 hocu od tebi ako moze jos jedno strucno pitanje ,Dali mogu povratno crevo sa desne strane da izvadim a na ljevo crevo na menjacu da nabijem pritisak sa vazduhom i tako celo ulje da ispustim van pa tek onda da stavim novo i upalim auto.Hvala....
Time bi ispuhao ulje iz hladnjaka, a u dijelu mjenjača još ostanu staro ulje i prljavština.
Isperi fino, treba ti desetak-12 litara dok ne krene iz desne cijevi čisto ulje, a nije ni skupo. Mobil ATF134 zadovoljava specifikacije a cijena mu je ispod 10 € po litri.
Pozdrav