Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
zdravo drugari... Imam astru 1.7 dti imao sam problema sa elektronikom pumpe i to je sada sredjeno. I sada mi na dijagnostici izbaca P0216. Mozeli neka pomoc? Xvala u napred
P0216 Injection Timing Control Circuit Malfunction
kako otkloniti kvar. Imali pomoci. Auto radi ali malo krupnije radi na leru kao da nije dobra faza paljenja,i slabije vuce.
izgleda da nije sve sređeno
eng
Symptoms
Symptoms of a P0216 DTC may include:
Low power
Crank, but no start
Hard start
Displays an intermittent stumble or miss
Engine may start and then stall
Engine may appear to drive fine but surge at idle
Causes
The most frequent cause of this code is a bad injection pump due to poor fuel delivery. Fuel delivery problems could be:
A plugged diesel fuel filter
An in-tank blockage
Air in the fuel due to a cracked in-tank fuel ine above the fuel level
Bad transfer (lift) pump
Injection pump out of time
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
odakle da pocnem kako bix resio ovaj problem? Xvala u napred...
majstore
ja se toplo nadam, da će ti se javiti netko
blizu tebe, sa iskustvom u popravku elektronike diesela
pa odvojiti neko svoje slobodno vrijeme da ti pokaže
kako i odakle krenuti
jer mislim da je to u ovom tvojem slučaju bingo
btw
ako znaš engleski sve ti piše u vezi ovog kvara
pamožeš i na temelju toga krenuti
u slučaju da neznaš engleski, onda če to ići malo teže
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
zdravo drugari... Imam astru 1.7 dti imao sam problema sa elektronikom pumpe i to je sada sredjeno. I sada mi na dijagnostici izbaca P0216. Mozeli neka pomoc? Xvala u napred
dali auto pali i kakve simptome imas daj malo pojasni
auto pali bez problema,i xladan i vruc ima stabilan broj obtrtaja. Izbacuje na tabli gresku,na dijagnostici P0216. Ima malo krupniji rad od 1000 do 1750 obrtaja. Od 1800 do 2000 obrtaja lepo radi u vecim od 2000 opet isto krupno prosto grmi. Nema neku vucu.
Proveriti vidi li motorni racunar obrtaje .Moguce da je neispravan senzor radilice a pali jer ima senzor obrtaja u pumpi.
Tesko da ce upaliti bez senzora na radilici......
upalice taj motor
pali taj motor provjeri i fazu za svaki slucaj
kad je senzor radilice u problemu prijavljiva i njega kao grešku i još nešto oko pumpe,e sad neznam više ali tako je bilo kod jedne astre i kad sam stavio novi senzor obadvije greške su se dale obrisati i nisu se javljale.....
xvala puno na savetima probacu sutra pa cu se javiti sa novostima...
Tesko da ce upaliti bez senzora na radilici......
Kolega,kolega pali samo tako a ove simptome sto je covek naveo ukazuju ili na fazu pumpe ili senzor radilice.
Slazem se sa komentarom kolege Kele. U mjernim blokovima treba provjeriti br. obrtaja. Ukoliko ne prikazuje br. obrtaja radilice nego samo br. okretaja pumpe koji je upola manji u pitanju je senzor na radilici, a ukoliko postoje podatci o oba br. okretaja u pitanju moze biti faza pumpe. Kad nevalja senzor, motor glasno reze i cekica. Imao sam slucaj da brtveni O prsten na senzoru ne lezi dobro i senzr bude previse udaljen pa nekad radi nekad ne.
Onda je bio drugaciji ovaj motor na astri koju sam ja radio, nije valjao senzor na radilici i nije mogao upaliti.....
Ne valja ti donji elektroventil na pumpi za regulaciju pretpaljenja a zna biti i ecu.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
ventil pred paljenja je zamenjen,stavljen je nov drze ga dva imbus srafa. Placem je XXXXXe i dalje isto radi i istu gresku prijavljuje. Kada je obrisem dok je auto ugasen dijagnostika je ne vidi sve dok ne upalim auto i ponovo proverim. U radu je vidi kao stalan kvar. Ne moze se obristai
ako je ecu motora dali postoi mogucnosta da se popravi? Ili mora da se kupi drugi.