Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima. Vidim da ovde ima dosta iskusnih pa me zanima sta bi mogao biti problem posto je vrlo specifican i mozda ce koristiti jos nekom od clanova.
Peugeot 607 2,2 benzin 2001. automatik , landirenzo sekvent plin, motor 3FZ
Kad je motor hladan upali normalno na benzin i posle kratkog vremena prelazi normalno na plin , normalno radi dok se ne zagreje do radne temperature i onda odjednom pocinje da trokira,prelazi na benzin i gasi kontrolu plinskog uredja u kabini( I U MESTU I U VOZNJI)
Kad ga ugasim i ponovo upalim pali na benzin, ponovo trokira i ne prima dobro gas i ne svetle diode (ne radi kontrola plinskog uredjaja u kabini ) tako da ne prelazi na plin niti ja mogu da ga prebacim rucno.
skinuo sam osigurac plinskog uredjaja kod hladnog motora , upalio i sacekao da se zagreje na benzin i ponovo se javio isti problem tako da plinski uredjaj sa ovim izgleda nema veze.
Ponekad se desi da prilikom kozna kog paljenja vruceg motora kontrola plina u kabini svetli 10-ak sekundi posto upali i onda se ugase diode kod automatskog prelazka na plin tako da ostaje da radi na benzin kao ladan dajc !
Kad se ohladi otprilike nekih sat vremena radi sve besprekorno (normalan gas,normalno prelazi na plin ,vuce kao lud ) dok se ne zagreje i ponovo krecu igre bez granica.
Pokusavao sam cela 2 dana da resim problem ali uzalud.
hvala svima koji pomognu u resavanju ove misterije
Don't touch prekidač, 'oće struja kill…!
Dijagnostika ??
Pozdrav,
Provjeri senzor temperature,
Prebači ti to,putem prekidača u kabini,da radi samo na benz. i zavrni ventile na plinskom rezervoaru,pa vozaj dan-dva samo na benz. pa ćemo dalje.
Naravno,poželjno je da uradiš dijagnostiku i obrišeš ev. zabeležene greške.
Zadnja izmjena od stratos (16-12-2011 16:56:57)
sutra cu kupiti dijagnostiku pa cemo videti.
isto radi i na benzin ne treba ga prebacivati on jedino moze da" radi" na benzin kad se zagreje
jos uvek ne mogu napraviti izbor izmedju vmax2 komplet ili PSA XS EVOLUTION
Lexia 3 - Peugeot Planet
jer ima neko neki predlog ili sugestiju ?
provjeri bobinu i senzor radilice
Zadnja izmjena od jabuka (16-12-2011 23:29:48)
danas sam kupio lexiu, elm327, v.1 lite (kill) i vcds pa cemo da vidimo kako ce koja da resi ovaj problem.
sad imam sansu da uporedim univerzalne koje budu htele da rade sa 607-icom sa namenskom samo ce mi trebati malo vise vremena pa tu akciju ostavljam za naredni vikend
videcete rezultate
Konacno nasao kvar.
Nakacio sam lehiu iispostavilo se da je elproger bio u pravu "nema iskrenja na cilindru 2"
zamenio svecice opet isto ali kad sam stavio drugu bobinu sve je proradilo besprekorno
nisam imao smelosti da se igram ostalim dijagnostikama ali cu to probati za praznike.
Vraticu staru bobinu pa cu onda da uporedim kako ostale dijagnostike vide taj problem.
u svakom slucaju hvala svima na pomoci narocito elprogeru koji je bez dijagnostike pogodio kvar
Drago mi je da si rijesio problem, znam kolika je to sreca jos narocito kada te neko pravi budalom i hoce da te odere k'o magarca........
kupio sam nove svecice u nekoj radnji koje je prodavac nasao na osnovu broja auta ali kad sam skinuo stare tek tada sam video da su one koje sam kupio krace ya skoro 10 mm (kod starih je navoj 25 mm otprilike a kod novih 15 mm.
Posto sam stavio novu bobinu nisam hteo da vracam stare svecice (mozda je neka crkla ili probija) stavio sam ove nove krace.
auto radi super pa me zanima ima dali mogu voziti na njih dok ne kupim original.
ako pali i radi kako treba mozez, nebi valjalo da su duze
Bosch KTS 650 / Esi Tronic 4/2011
kupio sam nove svecice u nekoj radnji koje je prodavac nasao na osnovu broja auta ali kad sam skinuo stare tek tada sam video da su one koje sam kupio krace ya skoro 10 mm (kod starih je navoj 25 mm otprilike a kod novih 15 mm.
ako pali i radi kako treba mozez, nebi valjalo da su duze
Da li je ovo preporuka fabrike ili tvoja lično?
covjek je samo pitao dali moze tako da vozi, i rekao sam da moze
Ove Svjecice idu u njega,
Eyquem RFN52HZ
Bosch FR8ME
Champion REC9YCL
Svecice su DENSO K16TT i nisu sigurno original niti preporuka fabrike. Da su bile duze nebi ih sigurno stavljao .
Najverovatnije je prodavac napravio gresku
Stare svecice koje sam nasao na njemu su NGK LFR5B a u gepeku imam neke trokrake koje su nekada zamenjene
i one su EYQUEM RFN52HZ3A.
Postoje neke preporuke majstora da zbog plinskog uredjaja ne treba stavljati trokrake pa me zanima vase misljenje.
Molio bih za jedno misljenje ili pomoc.. Desava mi se da na 406-ci auto malo trza pri konstantnoj voznji do otprilike 40-50km/h, dok pri usporenju ili ubrzanju ne.. Manje je primetno kad je motor hladan. Benzinac je u pitanju, imam ugradjen i plin sekvent gde se isto to desava ali sam iskljucio mogucnost da je to plinskog uredjaja jer se problem desava i na benzinu. Kad je motor hladan pali bez problema a kad dostigne radnu temperaturu onda mu traba malo vise verglanja za nijansu.. Da li je to normalno? Cuo sam da moze biti i do nekog TIME senzora koji se nalazi na radilici, zamajcu ili menjacu, nisam siguran.. Gde se to nalazi ako ga uopste ima da proverim..? A da, desava se neki put i da padne broj obrtaja na leru u momentu kad ga izbacim iz brzine, onda dodam malo gas i vrati se u ler u normalu.. Dijagnostika ne prikazuje nista.. Hvala inapred!
koji je model,godiste,tip ubrizgavanja,sta kaze dijagnostika...Ipak ovde ljudi nisu vidoviti,samo su vise ili manje spremni da pomognu svojim znanjem
jedno prosto pitanje??
zna li iko sta imam u dzep sad trenutno,tako i neko trazi da mu rijesimo kvar bez da se pogleda vozilo oslusne motor i sl....
@)).....
'96god 1.6ccm direktno ubrizgavanje 65kw VF38BBFZE80071561
Da li moze da bude problem do katalizatora..? Katalizator je skinut i stavljen je obican srednji lonac.. Cuo sam da katalizator odrzava pritisak u usisnoj grani kao i temperaturu pa molim za misljenje? Nista me ne kosta da vratim stari srednji lonac tj. njegov originalni katalizator koji je u dobrom stanju pa cu javiti sta biva..