Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
stiglo auto veceras gori chek lampica i blinka od grijaca pronadjene greske koje se vracaju posle brisanja su 19557,18080 i 19558 odakle krenuti pozdrav i hvala
je napisao skrivenu poruku za korisnika:
Zadnja izmjena od predingli (26-12-2011 21:00:50)
Ne pitaj me ono što ne znam !
je napisao skrivenu poruku za korisnika: predingli
iako crkne nemas nokakvih problema,kojceti...zbog njega nebrini
ma malo se stresa na gasenju ali mu lampice prave problem
je napisao skrivenu poruku za korisnika: jugot
najpre kreni od dizni...iz licnog iskustva
a ako ti trebaju iste javi se,imami nove i polovne :sml:
sto dizne?
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
sto dizne?
oce covek da proda ima polovne i nove i jos kojim slicajem da su simens piezo...
@)).....
Promjeni usisnu klapnu i riješio si problem usput promjeni osigurač koji je pregorio zato je izbacio grešku na ventilator
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
ili je možda usis i klapna začepljena od gareži , imao par slučajeva da je bila rupa veličine prstu u usisu
ma sad je ovo u drugom palanu danas mu riknula pumpa u rezvaru pre 1 mjesec jedna dizna simensova obelaji covjek ipak hvala
kosto rece kolega zamjeni klapnu na usisnoj i osigurac na e kutiji i resices problem
Klapna 03G 128 063 Q košta 1700 kn, isto mi nju javljalo promjenio i sve 5, usput očisti usisnu koliko se može.
Klapna 03G 128 063 Q košta 1700 kn, isto mi nju javljalo promjenio i sve 5, usput očisti usisnu koliko se može.
Kako gdje, ima i puno jeftinija a nova
ima jeftinije...
kada crkne klapna zna ponekada da dodje do kratkog spoja i da crkne osigurac pa nece ni ventilator da radi,osigurac se nalazi u motornom prostoru...
inace ta klapna nema nikakvu drugu funkciju sem kod gasenja,cisto da zatvori dovod vazduha,inace za sam rad motora nema veze samo je treba ostaviti otvorenu....jedino sto sija lampica za gresku i to zna da nervira....
sto se dizni i pumpe tice tu sam doktorirao i to sve preko svojih ledja >)
Klapna 03G 128 063 Q?
meni na pasatu je zadnja oznaka G?
da ovaj pasat nema bosch dizne?
koja je oznaka motora?
mislim da ta klapna nije samo za gašenje nego ima i funkciju da pritvori dotok sviježeg zraka kad se otvori egr ventil...zato i svijetli lampica jer ima veze sa ispušnim plinovima...
nisu bosh simensove su
Klapna 03G 128 063 Q?
meni na pasatu je zadnja oznaka G?
da ovaj pasat nema bosch dizne?
koja je oznaka motora?
ako bi se klapna zatvorila auto bi se ugasio,probaj...
ja sam imao slucaj da je klapna ostala zatvorena i nije htjeo da upali ( samim ti nece raditi ni kad je EGR otvoren), i ja mislim da nema veze sa radom motora ...
ja je vozim raskacenu 6 meseci i radi normalno,jedino je malo bucniji prilikom gasenja,nista drugo,pa ta klapna stoji na usisu od turba,interkulera,normalno je da radi bolje kada je otvorena i manje prlja granu kada egr otvori i pusti onaj dim iz auspuha nazad u motor,razredi ga hladan vazduh od interkulera.
kada crkne klapna i ostane u zatvorenom polozaju motor se automatski gasi jer nema vazduha,isto kao kad na karburatoru zatvorite klapnu dlanom on se gasi....
Jel netko provao raskopavati ove usisne klapne na dizelima?
Da li se nešto napraviti?
Šta ode ? Step motor ili potenciometar?
pojede se zupcanik u samom kucistu i onda preskace odnosno ne otvara i zatvara...
Pozdrav kolege,
naisao sam na isti problem sa ovom klapnom na usisnoj grani i resih da je raskopam...pre svega,puna ulja,zupcanici stradali sa po 2 polomljena zuba,oprao to sve i izvadio elektroniku,nasao jedan fet u kratkom spoju i motoric koji je skoro zaribao...elektronika je moj fah pa sam se dao u razmatranje iste na ovom modulu..zamenio fet,naprskao motor WD-om i danas cu probati da li sam nesto uspeo,mada ne mogu puno ocekivati jer mi zupcanici nedostaju...
Jel netko provao raskopavati ove usisne klapne na dizelima?
Da li se nešto napraviti?
Šta ode ? Step motor ili potenciometar?