Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima! Navedeni auto ili upali posle bas duzeg verglanja, ili ne upali uopste! Kada mu se u verglanju spricne start sprej on odmah upali i radi! U verglanju mu pritisak dostigne nekih 110 bari i onda spada! Kad radi u leru i kad mu skinem povratno crevo sa 2. dizne on onako normalo baca gorivo po malo, a kada mu skinem sa 1. ili 4. on baca gorivo skoro u mlazu! Znam da cete mi reci da treba da napravim menzure ali nikako da stignem! Zanima me samo kako da budem siguran da li su dizne posto u leru bas mirno radi i sta bi tu jos moglo da se proba, vezano za stvaranje pritiska?
Aj Zeljko pa napravi te menzure, ja ih skoro svakodnevno koristim. Nema veze sto lepo radi na leru, ako mnogo pustaju dizne onda ih skidaj. I znas i sam sta proveriti kod njih (1.5 dci) pre skidanja. Pozz
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Skidaj dizne
Istresi i isprazni filter goriva u cistu posudu
Pirke
Hvala na odgovorima! A koliko dugo da ga pustim da radi sa menzurama, i kolika bi trebala da bude razlika da bi video da je neka dizna problem? Posto je stari filter bacen a sa novim je radio mozda sat vremena da li mu je to dovoljno da pokaze u filteru opiljke?
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Zeljko Ristic
Ne pitaj me ono što ne znam !
Uzmi onda otvori rezervoar i pogledaj_videces
Pirke
asda
Slažem se sa gonzom i oliverom...ako cure sa mlazom skidaj.
Mislis da cu tamo naci opiljke iz pumpe, ili...?
Uzmi onda otvori rezervoar i pogledaj_videces
..kad sadrzaj filtera goriva naspes u cistu plasticnu bocu i sacekas da se stalozi,uzmi magnet i provozaj ga po dnu boce...fleka sa celicnim opiljcima ne bi smela biti preko 2-3 mm u precniku...ako je veca,skoro sigurno je doslo do krunjenja vitalnih delova pumpe(rotora,rolera i lezista itd...).
Obicno svi opiljci zavrse u rezervoaru preko preliva,ako si stavio nov filter onda bolje proveri u rezervoaru
Pirke
ne stedi musteriju , i bice sve ok
skidaj pumpu dizne filter, cisti vod i rezervoar
nabaci, naplati i pravac kafana
nema tu mudrosti mnogo
bolje biti MRTAV pijan nego MRTAV trezan!!!!!
Samo uradi kako su kolege vec opisale i detaljno sredi citav sistem goriva,pumpa,dizne,crijeva,rezervar i nece biti problema...mada je na jednom bas bio potjerao maler i poslije tog svega,vec ima opisano u nekoj od tema....
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Evo mene ponovo! Nije mi zurba sa ovim meganom pa se zato ovoliko oduzilo! Ovako stoje stvari, otvorio sam rezervoar i novim magnetom po citavom dnu rezervoara prosao i nigde nema ama bas nikakvih opiljaka! Improvizovao sam menzure, tj creva sam sproveo u cetiri plasticne case od dva deci! Upalio sam ga i posle nepuna dva minuta 1. i 4. su bile pune dok su 2. i 3. imale oko prst ipo! Da li je to dovoljan pokazatelj da skidam dizne?
obavezno sve 4 bosisti
..skidaj!
A koliko vi obicno pustite da auto radi kad mu proveravate povrat na diznama?
te dvije koje su napunile obavezno remontuj,ali najpametnije je kao sto kolege kazu sve 4 i napravices posao,vjeruj mi manja ce ti glavobolja biti,sto manje krpaze to bolje za tebe
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!