Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Poštovani,molim vas za pomoć kod gore navedenog auta mi se dešava to da prilikom uljucivanja kontakta istovremeno se pale oba propelera cinimi se u najačem rezimu rada,nisam se puno susreto sa ovim sistemom ali vidim da nije klasicni ermicki prekidac nego senzor,predpostvljam da ide preko nekog modula elektronskog na releje ispred hladnjaka,šta se tu obicno desava i gdje je elektronika ako je ima,da li se da nesto napravit,hvala vam.
ima klimu,radi normalno,primjetio sam da ato ima malo magle na staklima s unutarnje strane,ali nista previse
imas senzor temperature na crevu koji daje signal pogledaj da nije do njega jer je cesto do njega
Ili je u pitanju neispravan ECT senzor ili modul ventilatora hladnjaka...Koja klima je u pitanju,manuelna ili polu-automatska?
Zadnja izmjena od Kele (10-01-2012 21:00:11)
Najbolje bi bilo odvesti auto nekom ko se razumije da ti to riješi, pošto tu ima malo više komponenti zbog kojih može da se to dešava
Pozdrav,
Provjeri 3 releja ispred hladnjaka .
Ja sam imao par slucajeva da ect senzor ne valja i kada upalis auto upali i ventilatore, a kada ga ugasis rade jos neko vrijeme i onda se ugase.......
mozda u modulu ventilatora iznad levog podktrila usla voda.2 puta sam imao takav problem
regulator ispred hladnjaka, ili senzor pritiska klime, ili ti je prazan uredjaj.
Bosch KTS 650 / Esi Tronic 4/2011