Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozz forumašima.
Imam Astru g 2004g. Z 16 XE, automatik.
Problem je sljedeći:
Auto se u vožnji jednostavno ugasi. Nema promjene rada motora prilikom gašenja.Nema smetnje u voznji
Kada se ugasi auto odmah pali.
Greške koje izbaciju su:
Total number of fault codes: 3
P0303 - Cylinder 3 Misfire Detected
(00) - Not present
P0300 - Multiple Cylinder Misfire Detected
(00) - Not present
P0304 - Cylinder 4 Misfire Detected
(00) - Not present
Zamjeno sam mu bobinu. Opet isto. Zamjeno sam mu svijećice ,opet isto.
Pslije par dana auto dođe gasi se, ali ne prijavi ni jednu grešku. Malo ga vozam pa skopčam pa mi javlja prvi cilindar.
Svi prijedlozi i savijeti mi dobro došli:)
Pozz
operi ultrazvucno dizne Misfire Detected
Zadnja izmjena od draganford (20-01-2012 12:15:58)
operi dizne i klapnu gasa imao sam problem gasila se prljava klapna
P 0301 - P0304
je ponekad problem u ECU
i tu nema spasa, nažalost
ali budi mudar i prvo sve detaljno ispitaj
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
A jesi ga otvarao i pokusavao popraviti, taj kojem kazes da nema spasa, ja sam par puta uspio.......
Klapnu sam prao. Dali je trbam kalibrirati? U op-comu mi neda opciju kalibriranja za taj motor.
Dizne nisam u mogućnosti oprati jer u mojoj blizini ne postoji ultrazvučno pranje.
Ecu sam otvarao. Nisam mogao "ja" nista uociti.....
A kako radi u leru, i kako prima gas dok ide? Imao sam slucaj da se ta astra gasila a nije mi prijavljivala gresku ne znam iz kog razloga i bio je problem senzor radilice! Ali ona kad se ugasi nije htela bas odmah da upali! Pokusaj da izmeris otpor senzora kad se ugasi!
Na leru radi ekstra, gas prima. Sve ok. Jednostavno se ugasi, kao da mu nestane struje.
Ne trza dok se gasi. Ponovo na kljuc i odma upali.
Dok je hladna češće se gasi.
Bas cudna stvar! A mozda ga zeza pumpa u rezervoaru, ili napajanje! Dovedi mu stalnu struju na pumpu pa pokusaj onda da ga vozis! Ali ako imas neki senzor za probu rebalo bi njega da probas!
Ja sam na s klasi imao slican problm, nije bilo gresaka, samo se ugasi i poslije toga opet pali, nije valjao senzor br obrtaja motora........
stavi manometar
pa ga prati cijelo vrijeme
i kad se ugasi isto če biti kao i dok je radio
pritisak neče pasti
ove greške 301-304 je bolest ecu, pitaj nekoga ko popravlja te stvari
da li je to i kod tebe
vidječeš i bičeš siguran nepogrešivo tek kad nečeš više moći upaliti auto
jer nečeš imati kapi struje na paljenju
nabavi isti ecu za probu, ako se ne ugasi
sve ti je jasno
koliko vidim dosada si zamijenio too much stvari
i ništa.......probaj replace ecu
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
dali radi kilometar sat, i dali se gasi kad stoji il samo u vožnji. imao sam slučaj na mondeo 1,8 16V automatik, na pinjon dolazi jedan čitač koji je ošo i gasio se u vožnji možda imaš i ti takav slučaj!
ja sam pre nedelju dana imao takav slucaj auto nije nikako palio otvorio sam ecu radio 5 sati da ga napravim posle toga auto isao 10 dana i opet stao pa sam odlucio da ipak zamenim ecu
šta si radio u ecu?
ja sam pre nedelju dana imao takav slucaj auto nije nikako palio otvorio sam ecu radio 5 sati da ga napravim posle toga auto isao 10 dana i opet stao pa sam odlucio da ipak zamenim ecu
vjerovatno su ti veze na plocu popucale pa nisi imao trajno rjesenje da to popravis...........
radi kilometar sat.
samo se u voznji gasi i to na manjim obrtajima
probaj da radis dijagnostiku u trenutku gasenja,bice ti sve mnogo jasnije.Ume bobina da probija izmedju primara i sekundara pa se tako ponasa,jesi probao novu ili polovnu bobinu.Ako je bobina sagem kao na vectri 1.6 obavezno moras probati sa novom.
Takodje sumnjam na senzor radilice ili da probas sa novom bobinom to su najcesce stvari koje tad odu...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
probaj da radis dijagnostiku u trenutku gasenja,bice ti sve mnogo jasnije.Ume bobina da probija izmedju primara i sekundara pa se tako ponasa,jesi probao novu ili polovnu bobinu.Ako je bobina sagem kao na vectri 1.6 obavezno moras probati sa novom.
U tome mi je i najveća muka. Kad ga skopčam na komp neće da se ugasi.
I bobina i svijeće nove
Zadnja izmjena od jaranika (21-01-2012 10:34:36)
poslo sam mušteriju kod kod kolege da mu provijeri ecu,
pa javim kroz koji dan šta je bilo
druze, ja bih se slozio sa kolegama da operes dizne. Nije to neka investicija, a moze da ti resi problem. pozz
Zadnja izmjena od nikolat1989 (22-01-2012 03:00:46)
i ja sam mislio da su veze ali nisu doslo je do otvaranja nekih komponenti usled napona na pipalicama prilikom merenja a posto su i driveri ok odlucio sam da zamenim ecu
Ja sam na s klasi imao slican problm, nije bilo gresaka, samo se ugasi i poslije toga opet pali, nije valjao senzor br obrtaja motora........
ovo zna biti problem ne prijavljuje gresku a kad se pogleda u mjernom bloku ne registruje da se vrti motor, cesto se desi kod forda i renoa.