Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ugradio sam xsenon sijalice na kratka svijetla!! i imam problem kad mi je upaljeno auto i kad upalim kratka svijetla i duga zajedno zmirkaju mi kratka svijetla a kad su mi samo upaljena kratka svijetla super rade bez prekida to jes ne zmirkaju!sto tu moze biti problem?
HID koji nije za CAN.
Zdimit če ti motor brisača.
kupi uredjaj za CAN i resices problem
rjesavao sam ja tako sto sam ubacivao diode i neke releje, ali ne standardno ugradjivao releje pa da pali gresku, ali komplikovano je i lakse ti je nabaviti can-bus ballaste.......a ovako nemoj ostavljati jer moze vrlo lako crknuti modul brisaca, sto se desavalo, a skuplji je od 3 para tih xenona............
sredjeno kupio sam otklanjac gresaka ili varalica kako ko zove to i radi sve!!
zbog velike EMS ce ti riknuti modul brisaca,ili uradi kako ti kazemo ili ces platiti na cupriji,tvoja odluka
rjesavao sam ja tako sto sam ubacivao diode i neke releje, ali ne standardno ugradjivao releje pa da pali gresku, ali komplikovano je i lakse ti je nabaviti can-bus ballaste.......a ovako nemoj ostavljati jer moze vrlo lako crknuti modul brisaca, sto se desavalo, a skuplji je od 3 para tih xenona............
ovo si komso u pravu mi neki dan mjenjali motor brisaca na 607 neki majstor iz Kljuca ugradio xenone a nije pazio na can.bus cim je upalio svjetla cvrcno motor brisaca.
i ja sam na 407 prije par dana a na golf 5 na nesrecu ne crkne motoric.........
Zadnja izmjena od dragan_s (23-01-2012 22:51:38)
Ništa novo za motor brisača
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
stavljen je CAN BUS i radi sve i motoric od brisaca i sve sto ima!!!!
Pozdrav momci! Da ne otvaram novu temu a vezana je za ovu! Musteriji na Golfu 5 1.4 benzin je neki elektricar ugradio ksenone i za kratka i za duga svetla! Vozio je nedelju dana i sad mu ne rade brisaci! Javlja gresku u centralnoj elektronici:
02071 Local databus
004 - No signal - no communication
Greska ne moze da se obrise i ja sumnjam na motor ali na sajtu rosstec-a pise da treba da javi i gresku za motor brisaca a meni to ne javlja cak ni kad totalno skinem dzek sa motora!
Na dzeku ima tri zice dve debele i jedna tanka na te dve debele ima struju i masu a ova teca tanka je verovatno signal ili CAN linija! Kakva su vasa iskustva da li da menjam motor ili jos nesto treba ispitati? Hvala unapred
vidi dali vidi polozaj rucice brisaca ako to vidi mjenjaj motoric
Nesto sam gledao o mernim blokovima i nije reagovao ali ne znam da li sam izbrao pravi kanal! Ali nece da ih pokrene ni u testu aktuatora a sve drugo pokrece!
Nije to do rucica....tako ti je kad neko hoce kineske ksenone
Pa sad ce taj lik da mu stavi druge ksenone koji mogu za vozila koji imaju CAN i da mu plati motor! Tako je to kad neko radi nesto a nije siguran u to!
Crko modul,montirani neodgovarajuci xenoni,nije prvi,a ni zadnji put,kad bi svaka buba brala med....
Dal je neko skontao kako popraviti stari modul
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Mozda mu nastane samo neka softverska greska! Ne verujem da mu ista izgori!
Naravno da izgori, nije softverska greska!
Mom prijatelju crkla dva motorica dok nije skontao da je problem u xenonima...
dok neki majsori skontaju da od ti xsenona crkava sto sta na auta zavisno od modela on onda pita kako se to desilo posle montiranja xsenona a nezna ni sta je k-l-ili can linija i naravno da izgori
Ima tu u rozaje jedan 407 i dan danas ne veruju da je do ksenona.Mislim da mu jos nisu napravili brisace
Sta ce mu brisaci, nek on ima xenone
zavrsen je zamijejeni su motori i reketa ali dok je nasao ispravne prosla su 4-5 meseci jer svi na otpadu kazu sve je ispravno