Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
velika je vjerovatnoca da termostat neradi pravilno,al to bi trebao svaki majstor lako da utvrdi, al isto tako slican problem imam i ja na svom mercedesu al putnickom nemogu ga zagrijati ako radi na leru pola sata nece dici temperaturu,neispitivajuci nista cim sam kupio auto mislio sam neradi termostat,odem i kupim novi al nista temperature nema, ako ga vozim iznad 2500 obrtaja uspijem ga ugrijati oko 60 do 70 stepeni a na otvorenom putu drzi 80 stepeni i tako 3 godine s tim sto zimi palim vebasto da bi ga sto prije ugrijao al tesko do 60 stepeni, dok ljeti ima stalno 80 stepeni i nepregrijava se,moj savjet pokusaj i ti isto pa vidi ako je termostat isti
Taj tvoj mercedes bi trebao imati i dodatni elektricni grijac, a za vitu ne znam ima li taj dodatni elektricni grijac osim webastog, a bez dileme nesto nije uredu oko termostata ili slicnog jer se na leru ne moze zagrijati preko 40.......
Ljudi,termostat valjda znaju i ti lokalni proveriti,radi isto kako i na svakom drugom autu,ne vidim razlog ovolikoj mudroliji.
Ma ljudi problem je sto je taksista,sam je reko
Pirke
da to ii je do termostata to je mana u cdi motora pogotovo euro 3 ..... sad ovisi kakvo webasto imaš ugrađeno u vita vodeno ili zračno klasično a vjerovatno ti je vodeno ono je parametrirano ako je sve ok i ako si ga ti ostavio upaljenog upali se tek kad je vanjska temp 5 stupnjeva ono se automatski samo pali kada ti upališ vozilo i dok si rekao keks ono ugrije vodu na 80c i gasi se samo i više nikako ne pali a provjeri dali ti radi senz vanjske temp
trenutno sam na terenu u beogradu na koncertu tonija cetinskog,al nazalost samo kao sofer... nemogu pisati,narucio sam novi termostat,vebasto imam nasao sam ga al neradi.pisacu drugi put sad sam u guzvi VELIKO HVALA svima na pomoci,javim se sta sam uradio
nisam duze vreme dolazio,promenio majstor termostat i sad je ok. termostat 4800din i ruke 5000din.
hvala svima na pomoci i pozdrav od ratka