Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
A4 2,0 BPW, 2006 godina, upalila se lampica od ulja u vožnji, spojim manometar tlak ulja 0 ulja ima, ne bih rekao da ima nafte u njemu.
Imam jednu ideju šta bi moglo biti, za provjerit moram skinut karter a to je prilično posla, ima li ima neko kakvu ideju prije nego skinem karter?
lanac,spaner,zupcanik,6-ugaona osovina i p.ulja=sve zajedno ako imas srece da nadjes ako ne onda ceo sklop sa tegovimusput moras da kupis alat za ozubljenje tegova i cas da izvadis motor ili da skines menjac zbog 2 srafa kartera
prava sitnica sa novim delovima cirka ako nemas srece za delove 1500-2000e.
MNO26 baš ti hvala, to sam i ja pretpostavio.
Nadao sam se nečem tipa promjeni O ring od 5 kuna i to je to
ima ti fora ako nije pukao španer,za par eura a ako je onda si u problemu jedino ako ga nađeš negdje na staroj zalihi pošto ih više ne isporučuju,a može ti biti samo štangica za pogon pumpe i ona se rješava bez problema.karter je malo zajebano skinuti ali ako imaš dobar inbus sa kuglom za šarafe do getribe onda ide.za lanac mi se javi na pm pa ču ti reči od čega ide original.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: kalimero
@)).....
ovo sa pm je samo zato da mi oni koji nisu ni vidjeli taj motor počnu filozofirati i otezati temu u beskraj.
Svejedno, mogao si taj dio da ti se javi na pm napisati pod skriven odg a ostalo napisati da ostali vide iz gore navedenog razloga, ako se tako moze nazvati.......
ajde da nebudem pizda reči ču vam,kupite lanac od corse 1.0 ili 1.2 i uzmete iz njega 30 karika to je provjereno,a za španer je malo veče sranje jer vam treba dobar tokar da napravi novi klizač jer samo on puca i to zbog labavog lanca.
Pa niko nije trazio da iznosis neke tajne ovdje nego DA NE SKRECES NA SVOJ PM.........
E svaka cast brate za lanac, ali ima to polovno da se nadje kod nas u Srbiji! A ja mislim da se vise isplati da se malo pomuci sa ona dva safa nego da se vadi motor! To je kod ovih motora bolest! A moze da se vidi i po tome sto kad ga upalis on blago trese na leru zato sto mu ne rade balan vratila! Ako nemas nabavi Elsu i cepaj! Pozdrav
lanac,spaner,zupcanik,6-ugaona osovina i p.ulja=sve zajedno ako imas srece da nadjes ako ne onda ceo sklop sa tegovimusput moras da kupis alat za ozubljenje tegova i cas da izvadis motor ili da skines menjac zbog 2 srafa kartera
prava sitnica sa novim delovima cirka ako nemas srece za delove 1500-2000e.
ispravan odgovor 100 %, A ovo sto rece kalimero neke prepravke i sl. ja nikad ne zalim stranku ko ima da kupi pasata mora da ima pare i za sve pasatove mane
Zadnja izmjena od Eli&Elvis (22-02-2012 00:22:55)
Znam da ovlašteni mjenja cijeli modul balansera s pumpom ulja, a kolega je zadnji put mjenjao samo šestorokut koji pogoni pumpu cca 10€.
Lance sam več kratio, ovaj bi bio G53HC-2 tip karike, alat za lance za bicikl je zakon za jednoredne .
Hvala svima na savjetima, večeras ili sutra se uhvatim kartera pa idemo dalje.
na takvom autu raditi samo lanac ili osovinu je cisto muljanje i mislim da takonesto ozbiljni ljudi i nerade a posebno kad je onaj mali zupcanik posle 200k izgubio u visini pola zuba a mozda je i ceo okrunjen.izgleda da mnogi niste videli kako izgleda taj motor kad tako nesto uspe za par hiljada i blok dobije osrednju rupu sa klipnjacom napolje .nedaj boze da se to desi negde u inostranstvu-austrija,nemacka,italija.......jefti ce onoga sto je tako radio da kosta...zato radfi kako je bog reko i mirno ces spavati i lepo zaraditi i bices dobar majstor...najbolji....
Zadnja izmjena od MN026 (22-02-2012 12:17:18)
Moj savjet mušteriji je komplet modul, ako odluči drugačije ima papir da potpiše, nema bez papira više ništa, jer su mi dolazili godinu nakon što sam im mjenjao karike s kupcem i pričom kako sam im napravio generalku
ranije je bilo pojedinacno moguce nabaviti delove i vatolao se oko 500e sve.vec tamo avgusta meseca prosle godine je to obustavljeno i mogao si da nabavis to kod nezavisnih dilera vw delova ali tesko.meni je bilo isporuceno 3 seta ali sa 2 strane i lanci sa trece iz grcke.krajem godine sam pokusao ponovo da nabavim 3x ali malo sutra.nema zupcanika i 6ugaonih osovinica ostali spaneri i pumpe ulja a lanci su na metar iz gr-pa kolko hoces.da neko nepomisli svasta o lancima jer su namenjeni za auto-tajming.inace taj korak rade samo u j.koreji i dalje ih salju recimo swagu,iwisu itd gde ovi zigosu.to su mi rekli grci a isto to rekao i covek iz s.mitrovice koji ima firmu koja uvozi samo lance.malo zanimljiv podatak jer je korak specifican-za sada
Jedino pravo rešenje je ugraditi modul koji ide u novije modele, gde je pogon umesto lancem preko zupčanika. I to izađe novo oko 1200 Eu, ali se više nikad ne kvari. Ostalo je sve budževina.
Znaci sa zupcanika su presli na lanac pa opet na zupcanik ? golemo brate ...
primjetio sam na jednom takvom audi-u da se cuje kao neko zujanje iz kartera, vjerovatno ga ocekuje isti kvar kao i na tom ...
ako nema kod wag grupe mozda ima kod chryslera jer taj motor nosi caliber,compass,sebring.
Skinu karter, pogon je na zupčanike i sve izgleda izvanredno osim osovinice koja se zaoblila.
Cijena modula cca 1100 €, osovinica cca 7€ naravno stranka neče mjenjati modul.
Samo se ti kolega dobro ogradi od musterije. Kad god sam nekom cuvao novcanik, nakon nekog vremena mi se vratio sa pricom "znas ono sto smo vec radili, opet ne valja".
Sad imam obzira samo prema stvarno naj siromasnijima. Ovaj tvoj nije iz te skupine.
Samo se ti kolega dobro ogradi od musterije. Kad god sam nekom cuvao novcanik, nakon nekog vremena mi se vratio sa pricom "znas ono sto smo vec radili, opet ne valja".
Sad imam obzira samo prema stvarno naj siromasnijima. Ovaj tvoj nije iz te skupine.
Naravno, papir ima da dobije na potpis, školovali su i mene ti šta "nemaju"
Audi vozi ima par dana i tlak ulja je OK (1,6 bar na leru na 4,0 isključi ventil pod gasom) mislim da je sreča što nisam mjenjao modul jer priča vlasnika da je stao "skoro" odmah ne drži vodu.
Gledao endoskopom, u utoru pumpe ulja nije napravilo značajnije oštečenje, tako da je nova osovinica "platila" bez problema, međutim kad je motor upaljen "zvonio" je sve u šesnaest i "vračao" na usisne ventile, nakon cca sat laufanja na leru smirio se je s tim da je ostao neki sitan zvuk kod bregaste.
Odem u probnu vožnju i turbina fučka ko luda, puni ali kasni nekih 300-400 okretaja, skinem usisno crijevo i ima dosta lufta, ne dira kučište ali ima lufta, još k tome i dimi plavo.
Dao sam mu auto objasnio da mu turbina nije za dugo i da stalno prati razinu ulja pa se čujemo.
Objasnio sam mu i mogučnost da se razleti turbina i da auto upadne u iberturu, ili da skinemo turbinu, repariramo je, dignemo glavu izmjenjamo karike, leteće, hidropodizače i po potrebi bregastu i nešto od klackalica PD elemenata, ...
Nije mu se svidila druga opcija, a ovako mu je garantna linija prag od garaže
Zadnja izmjena od SDI_racer (05-03-2012 11:36:52)
Teraj takve van iz radione.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Vo pravo si druze samo problemi so takvi musterii, majstorot za niv e magionicar i moze da im go napravi voziloto za par evra bez da zameni rezerven del.
Nažaost situacija je takva da ih je ovakvih skoro pola