Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozZz, golf V 2.0 SDI 55KW, 2004 god, upalila se zuta lampica i na bordu ispisano EMISSION WORKSHOP. O cemu se radi? sta treba mijenjati, sta treba popravljati. hvala
..sa jednog vw foruma
You have a fault in the engine ECU. The DTC needs to be retrieved via a proper scan tool and then diagnosed as necessary. It is NOT triggered by mileage.
vcds u ruke, klik engine, klik read dtc
jer ovako nagađati, gubi se vrijeme
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
EMISSION WORKSHOP se pojavi na istoto vozilo koga imase pregoren greac moze bilo samo slucajnost dobro ti kaza kolegata pogore VCDS ili proveri gi greacite dali se ispravni pozz
Kad bi mi znali na osnovi ispisa na bordu što treba mijenjati nebi trošili novce na skupe dijagnoze.
pozZz, golf V 2.0 SDI 55KW, 2004 god, upalila se zuta lampica i na bordu ispisano EMISSION WORKSHOP. O cemu se radi? sta treba mijenjati, sta treba popravljati. hvala
Au brate kad bi tako bilo svi bi gledali samo bord! Pravac na dijagnozu! Bices pravi srecnik ako je crko neki grejac!
prvo, niko nije rekao da ne treba dijagnoza, niti da ne trebaju silne dijagnostike, to treba i to je neminovnost. samo sam informativno pitao dal neko zna nesto, dal je mozda imao isti problem, i s obzirom da se ta lampica sama ugasila kroz nekih pola sata voznje sad ni ne mogu da ga kacam na dijagnostiku jer nece da ocita nista, sve uredu pise. . . a dal sam srecnik ili ne, to nezz...
Sta mislis kad ne gori lampica, tad ni nema greske ? Nego idi na dijagnostiku, greska je ostala i znat ces sta je problem, samo nemoj vise izmisljat toplu vodu.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Greška ostaje zapisana treba spojit na dijagnostiku
prvo, niko nije rekao da ne treba dijagnoza, niti da ne trebaju silne dijagnostike, to treba i to je neminovnost. samo sam informativno pitao dal neko zna nesto, dal je mozda imao isti problem, i s obzirom da se ta lampica sama ugasila kroz nekih pola sata voznje sad ni ne mogu da ga kacam na dijagnostiku jer nece da ocita nista, sve uredu pise. . . a dal sam srecnik ili ne, to nezz...
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
Ako je ECM generisao gresku,mora da je ima,jedino ako supalj ECM pa ispala negde usput