Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Opel Astra g, 2002 god,1.7 dti
Prilikom diagnostike sa OP-com prikazuje mi ove 2 greske:
|Astra-G|Body|Engine Cooling Module
Total number of fault codes: 2
00004 - A/C Pressure Sensor, no Signal (Signal Lead)
Not present
00163 - Engine Coolant Temperature, No Signal
Not present
Obrisao sam ali posle kratke voznje opet prikazuje iste...
Za ovaj problem čini se na svim astrama ne postoji neki univerzalni lijek.
Jednostavno postoji mogućnost da je u nekom trenutku stavljen krivi ecu jer ti moduli se razlikuju po slovima koji su na njemu pa si ti sad misli.
Ne pašu svi moduli na sve aute.
Ili
Ušla voda pa napravila dar mar.
Konektor se sav za k.. i kod skidanja postoji i mogućnost da se sve raspadne ako se sili.
Eto.
ova prva greška se odnosi na presostat..vidi dal imaš napajanje do njega,neznam sad točno,ali mislim da 5volti,kod nekih je i 12v..ima 3 žice,dvije su napajanje a treča je signal..druga je temperatura motora i taj signal ide u motorni ecu i on komunicira sa onim modulom spod lijevog blatobrana...oče i tamo na konektoru biti svega...provijeri to
ja se slazem sa TOMMY
imao sam nekoliko trulih konektora na racunarima, i tad normalno laze i u greskama i parametrima
skini tocak pa polako kreni u bitku
bolje biti MRTAV pijan nego MRTAV trezan!!!!!
Ma nemoraš ni skidat kotač.
Dosta je ak imaš grabu da skineš konektore, možeš i s poda ak si spretan da se zavučeš hehe.
Samu elektroniku drže 4 šarafa sa donje strane pa možeš odvojit elektroniku od plastičnog kučišta ecu-a.
U protivnom bi morao skidat cijeli branik da dođeš do šarafa koji ga drže, ovako ćeš si uštediti masu vremena oko toga, a modul ionak moraš rastavit da vidiš u kakvom je stanju.
Ak i nabavljaš novi modul opet skineš elektroniku pa samo uvališ u staro kučište jerbo su po vodilicama sva ista.
Eh da. A jel neko kupovao te nove konektore i jel ih oplo opće prodaje kao takav dio za zamjenit..
ECU je vec jednom bio servisiran jer je bio pun sa naftom,pre godinu dana!
Cooling modul ti je u pitanju,u prednjem levom krilu i on ti generise ove greske,a dijagnostikom udji u ecu i vidi temperaturu rashladne tecnosti.
Opet sam danas brisao iste greske,znaci posle 2 ili 3 dana one se pojavljuju!!! Sutra vu proveriti skidacu taj modul sto se nalazi u levoj krili.
temperatura rashladne tecnosti:
Coolant Temperature,1.22 V
Coolant Temperature,81 °C
Da.. Ajde javi jesi šta našao šta se tiće kvara.
Pozz svima,
Evo danas sam skidao taj Cooling modul,proverio sam zice i konektore i sve je izgledalo OK,nije bilo nikakve oksidacije i sve je bilo kao fabricki.Ocistio sam one konektore i opet vratio na svoje mesto i "udarao" sam ga malo hheeh
Videcu za koji dan da li ce opet javljati gresku.
Pali li lampicu na tabli?
Ako pali daj nekom elektronicaru da pokusa rijesiti na neki od jednostavnijih nacina...a ako nista drugo mijenjaj sa drugim modulom ali pazi jer na oko svi izgledaju isto,imaju isto izlaza ali pola ih budebez funkcije....
Vec sam par mijenjao i po neki popravio...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Eto ja se ponovo javljam za istu gresku za isti auto,desava se neko duze vreme da ne javlja tu gresku i odlucili smo da menjamo cooling modul,i sve je bilo ok.Ali posle mesec dana opet je pocela ista pesma,,,ventilatori nonstop radi klima nece da se ukljuci!!
Javlja ove greske:
P1540 - senzor pritiska klima uredjaja smetnja u funksiju
P0004 - senzor pritiska sredsttva za hladjenje nema signal
Sad cu da napisem brojevi na stari ECM ( Delphi PA6-GF15 ) 2A...Da li bi trebalo da se nadje isti ECM da bi bilo sve u redu?
Provjeri senzor pritiska klime (pogledaj u parametrima), da nije možda oksidiran konektor ili ne valja senzor