ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 05-03-2012 20:49:09

stratos
Expert
Iz: Novi Sad
Registrovan: 01-09-2010
Komentari: 1,687

Re: A4 2,0TDI tlak ulja

Ti si srećnik ako ih je samo pola takvo.

#27 06-03-2012 00:24:32

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

nevidim u cemu je problem, to ja jednostavno rijesim:

gazda, treba mjenjatio to, to, to i to....os ici po drugo misljenje ili napraviti kod mene......ako hoces da JA stojim iza posla onda se radi kako JA kazem i placa se kako JA kazem, ako hoces sparati i raditi kako ti kazes, garancije NEMA, mozes se vratiti ponovno, ali naplacuje se sve kao da nisi nikad prije bio.....a ti vidi.......

tako sam ja frajeru mjenjao motor pa je lik stavio stare spanere i zupcasti, gle majstore, motor nece odpasti iz auta, ali ako prezubi, hebi se i ti i tvoj motor, mos samo doci s trecim da ga ugradimo ponovno.....neces onako kako ja kazem, nema ni garancije

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

#28 06-03-2012 00:24:39

draganford
elproger
Registrovan: 13-09-2010
Komentari: 422

nekad su musterije pitale majstore koliko kosta,danas pitaju koliko ce to da boli.

#29 06-03-2012 10:51:17

SDI_racer
elproger
Registrovan: 21-12-2011
Komentari: 752

Slična priča svugdje neutral

Moji dijelovi moje ruke moja garancija.

Vaši djelovi, moje ruke, garantiram samo da neće otpast ono što sam ugradio.

Napomena u excell tabeli vodim evidenciju, "materijal od stranke" ili "nije mjenjano sve" ako hoče npr. samo zupčasti neče španere i ili pumpu vode uz poneki detalj.

Da vidiš koliko ih se ohladi kad mu otvorim njegove registarske pločice a tamo piše i kad je mjenjano i da je odbio mjenjati nosače a promjenio amortizere, pa sad dolazi s reklamacijom da nešto lupa.

#30 06-03-2012 16:18:27

raven_sk
elproger
Iz: Sisak
Registrovan: 10-05-2008
Komentari: 739

to je to.....ako imas toliko musterija da nemas sve u glavi, onda imas vlastitu bazu podataka, pa kad ti lijepo imas datum, specificirano sta si odradio nek se on fino napije vode.......ili odrzavaj kak spada, ili se napusi s svoijm polovicnim ulaganjem u auto

ok, ima ljudi koji nemaju mozda sad novaca to sve odraditi, pa pitaju jel mogu oni sada to, a sutra ono drugo, pristanu na rizik i sve pet

U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.

Albert Einstein

Board footer