Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Prije 5-6 dana ocistim navedeni ventil jer mi se turbina iskljucivala na brzini 120 Km/h i poslije toga vuce kao nov. Bilo je u ventilu ulja te sam ocistio sva tri crijeva koja su prikljucena na ventil. Usput ocistim i EGR i sva crijeva vezana za turbinu. Za ovih 5-6 dana presao sam oko 1000 KM i vecinom na 2500 do 3000 obrtaja i po autoputu. Sve bilo dobro do danas dok sam se vracao kuci isto autoputom kad sam primjetio da se ponovo iskljucuje turbina kao do neki dan. Posto je bilo vec skoro ponoc nisam nista cackao nego sam samo spojio dijagnostiku na brzinu i ispadne mi sljedeca greska:
00575-Tlak u usisnoj grani
17-10-Kontrolna razlika-sporadicno
Sta predlazete i zbog cega mi se uprlja ventil N75?
Zadnja izmjena od baltik79 (08-03-2012 02:08:29)
Probija vakum pumpa?
stavi novi ventilić i vozi...tu je onaj metalni
proveri creva da nisu suplja ili presavijena...
provjeri koliki ti je vakum na turbini i očisti turbinu.
auh sto se prosipamo ko maksim po diviziji,dajte recite jeli tu vnt turbo ili ne pa da nagadjam dalje....
ahu motor koliko znam i radim nema vnt i nema potrebe cistiti nista,vidite da je clan posaljite ga majstoru ili kolegi,ovako ce obicni laik samo zeznuti stvar...
@)).....
auh sto se prosipamo ko maksim po diviziji,dajte recite jeli tu vnt turbo ili ne pa da nagadjam dalje....
ahu motor koliko znam i radim nema vnt i nema potrebe cistiti nista,vidite da je clan posaljite ga majstoru ili kolegi,ovako ce obicni laik samo zeznuti stvar...
pa neka zezne,na greškama se ući
Nema VNT provereno! Proveri samo creva vizuelno i ako nista ne primetis pravac neki majstor!
Da ima i N75 i N18. zasto nebi imao
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
Pricamo o regulaciji same turbine! Ovaj motor nebi trebao da ima promenljivu geometriju turbine nego samo ventil!
Pa i nema promjenjlivu geometriju , upravu ste vec shvatih da je gore napisano kao nema ventile N N , sory
Zadnja izmjena od ljubitelj (09-03-2012 00:54:44)
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.