Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kao prvo kolega Dejan zasluzuje svaku pohvalu za vrijeme koje je posvetio svima nama na detaljnim informacijama i video zapisima, mozda samo jedna primjedba da bi mozda bilo dobro da je koristio program koji pravi video direktno sa ekrana, bilo bi puno lakse a puno bolje bi se vidjelo. Ne mogu se sad sjetiti nazva tog programa ali znam da sam ga vido negdje na nekom DVD-u iz nekog informatickog casopisa, vjerujem da ih ima jos mnogo.
Sljedeca pohvala je svakako za ljude koji su razvijali ovaj uredjaj i njegov softwer, svidja mi se sto je dobro zasticen i tesko ce ga neko razbiti, osim toga cijena nije astronomska pa se na samom hardweru i nebi moglo puno zaraditi. Mislim da je ovo pravi put za ljude koji razvijaju ovakve alate. Ide se na kolicinu a ne na visoku zaradu na jednom uredjaju, pa ti se onda svi hackeri zakace da ga razbiju.
Moja primjedba je da se u ovoj temi ne radi o nekakvoj komercijalnoj promociji pa se kolegi ne bi trebalo bilo sto zamjeriti.
Moje preporuka je dabi svi mi trebali podrzati ovakve projekte i kupovati originalne uredjaje jer samim tim stimuliramo ljude koji mnogo vremena i truda ulazu u razvoj ovakvih alata, a ne da cekamo da to neko klonira.
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
U potpunosti se slazem sa tobom.Ja sam kupio navedeni multiplekser i legalnu licencu fiatecuscan 3.4.2 odusevio sam se kako lepo radi na mom Puntu 1.2 8v klasic 2009.godiste.U Motorni kompjuter ulazi bez problema i sam prikaz je na zadovoljavajucem nivou a i izuzetno brzo radi.Imao sam bagove oko ulaska u servo volana,klime i drugih dostupnih modula ali ce najverovatnije u sledecim ispravkama izaci i to odnosno moci ce se pristupiti gotovo svemu jer i sam znam da je softver u povoju odnosno dostici ce nadam se jedan visok nivo.Sam multiplekser je fantastican odusevljen sam navedenim interfejsom.
@sonbajca
To sa alibabe se samo tako zove, nema veze sa cantiecar interfejsom, on ne koristi nikakve adaptere i u tome i jeste fora. Mislim da se za sada ne treba zamlaćivati sa tim kineskim kopijama ako se nekad pojave, uređaj je toliko kompleksan da i kad bi ga kinezi klonirali ne bi bilo puno uštede od ove cene. A ako ga oni urade zaboravi na support i update koji će ti svakako trebati. Ja imam primerak koji VIP sa svim otvorenim emulacijama ali veruj mi da je dosta komplikovan za upotrebu dok se ne uhodaš i da je svaki support dobrodošao. Update jako često izlazi i generalno sva ta priča o emulaciji je još u povoju i glupo je kupiti nešto što neće pratiti update jer za sada daleko je sve to od stable verzije. Kao fiatecuscan multiplexer radi odlično i bez problema. Meni lično ne bi mi padalo napamet da kupim ovako nešto a da nema full support. I opcom ne može da emulira!
Za sad nije moguće kupiti interfejs bez licence za fiatecuscan, bar ne preko mreže distributera. Može se kupiti kod cantiecar-a direktno (Ukraina) ali ako od cene sa licencom odbiješ licencu cena ostaje ista. Mislim nema matematike da tako radiš jer će isto izaći na kraju.
@ELTI
Zahvaljujem na razumevanju. Program CAMSTUDIO nisam koristio jer sam želeo da prikažem aktivnost interfesa a ne samo šta se dešava na screenu.
@ stolekap
Preuzmi sa canticar sajta CANtieCAR Configurator v2.2.1.2, skini i zadnji firmware CANtieCAR v2.0 Firmware (BW:2.1.584/FW:2.2.1538), pokreni konfigurator (interfejs je na USB-u). Klikni na dugme Search i sačekaj da konfigurator pronađe interfejs,. Zatim idi na karticu Update i ubaci najnoviji firmware koji si takođe skinu. Takođe proveri verziju drajvera za VCP zadnja stable verzija je 2.08.14. Podesi port na 115200 kao i u programu fiatecuscan. Problema ne sme da bude. Svakako imaš dugme report i kad ti se tako nešto desi klikni ga i svi podaci o zadnjoj sesiji se šalju autoru, odgovoriće ti na email kako da rešiš problem. I ako postoji neki bug time pomažeš da se otkrije. Ja sam lični isprobao na 5-6 auta zadnjih dana i nisam nigde imao problema, Punta stvarno nisam probao.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
@sonbajca
To sa alibabe se samo tako zove, nema veze sa cantiecar interfejsom, on ne koristi nikakve adaptere i u tome i jeste fora. Mislim da se za sada ne treba zamlaćivati sa tim kineskim kopijama ako se nekad pojave, uređaj je toliko kompleksan da i kad bi ga kinezi klonirali ne bi bilo puno uštede od ove cene. A ako ga oni urade zaboravi na support i update koji će ti svakako trebati. Ja imam primerak koji VIP sa svim otvorenim emulacijama ali veruj mi da je dosta komplikovan za upotrebu dok se ne uhodaš i da je svaki support dobrodošao. Update jako često izlazi i generalno sva ta priča o emulaciji je još u povoju i glupo je kupiti nešto što neće pratiti update jer za sada daleko je sve to od stable verzije. Kao fiatecuscan multiplexer radi odlično i bez problema. Meni lično ne bi mi padalo napamet da kupim ovako nešto a da nema full support. I opcom ne može da emulira!
Za sad nije moguće kupiti interfejs bez licence za fiatecuscan, bar ne preko mreže distributera. Može se kupiti kod cantiecar-a direktno (Ukraina) ali ako od cene sa licencom odbiješ licencu cena ostaje ista. Mislim nema matematike da tako radiš jer će isto izaći na kraju.
@ELTI
Zahvaljujem na razumevanju. Program CAMSTUDIO nisam koristio jer sam želeo da prikažem aktivnost interfesa a ne samo šta se dešava na screenu.
@ stolekap
Preuzmi sa canticar sajta CANtieCAR Configurator v2.2.1.2, skini i zadnji firmware CANtieCAR v2.0 Firmware (BW:2.1.584/FW:2.2.1538), pokreni konfigurator (interfejs je na USB-u). Klikni na dugme Search i sačekaj da konfigurator pronađe interfejs,. Zatim idi na karticu Update i ubaci najnoviji firmware koji si takođe skinu. Takođe proveri verziju drajvera za VCP zadnja stable verzija je 2.08.14. Podesi port na 115200 kao i u programu fiatecuscan. Problema ne sme da bude. Svakako imaš dugme report i kad ti se tako nešto desi klikni ga i svi podaci o zadnjoj sesiji se šalju autoru, odgovoriće ti na email kako da rešiš problem. I ako postoji neki bug time pomažeš da se otkrije. Ja sam lični isprobao na 5-6 auta zadnjih dana i nisam nigde imao problema, Punta stvarno nisam probao.
dali te plačaju na proviziju ili honoralno
dobro je objasnio sve da ljudi znaju sta ih ceka ako uzmu multi,e sad neznam dali je spomenuo da se za svaki program sem fess-a posebno kupuju drajveri pa cena muxa drasticno skace u odnosu na pocetnu
to je nesto kao pasthru ali nece to biti operativno jos za par godina
ali i sa ovim sto sad radi je dobar za te pare mada je update izuzetno skup u odnosu na vag koji je gratis
atm tuning
electronic key
------------------------
jbg, zato je u startu jeftiniji od vaga.......sve je to tu negdje kad skontas, nema nista jeftino ako je dobro.....
ma nije vag skup-original .kod nas je skup,zsto nemam pojma .ako imate n ekoga u americi ili kanadi porucute odande pa cete videti cenu
dali te plačaju na proviziju ili honoralno
Da li tebe plaćaju po učinku ili radiš iz entuzijazma za tvoj mehaničarsko-električarski posao? Niko od nas nije u ovom poslu zbog masnih kolača, sve se na ovom Svetu vrti se oko novca. Ovaj forum nije klub entuzijasta zaljubljenih u automobile, dobar deo nas zarađuje od posla vezanog za automobile. Ja platim automehaničaru da mi uradi mali servis, zaradi na filterima i na ulju i uzme za ruke ali mu prodam neki interfejs i ja zaradim na tome. Ovo je samo primer! A ti ako misliš da u lancu ishrane treba da postoje samo majstori serviseri i da su oni jedini Bogom dani da zarade to je tvoj problem. Vidim da si iz Hrvatske, tamo FiatECUScan ima svog distributera, vidi sa njim o kojim se zaradama radi.
Za sve ostale.
Ne razumem baš o kojim skupim update-ima govorite? Počeli smo da mešamo ove dodatne mogućnosti sa osnovnom ponudom. Da još jednom naglasim da sam ovu temu pokrenuo kao FiatECUScan multilexer a sve osim primene sa FiatECUScan-om su dodatne mogućnosti koje nudi CANtieCAR proizvođač ovog interfejsa. VAG i CANtieCAR nebo i zemlja u svakom pogledu! A cena zemlja i nebo! Mešamo žabe i babe!
@MN026
Tačno tako, pokušavam da prezentujem mogućnosti ovog alata. U prvom videu jasno se vidi multiplexing na sve pinove K linije, CAN i.t.d. i to je jasno i to je tema ovog posta. U ostalim želim da vam pokažem full mogućnosti ovog interfejsa jer sumnjam da će bilo ko od vas da izuje više od 500€ da isproba prvi sve ovo prvi. Verujte mi da ni ja nisam dobio ovo džabe, nisam platio punu cenu ali sam platio dovoljno veliku. Iako mi to ne treba, ja se time ne bavim i od toga ne zarađujem.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
je napisao skrivenu poruku za korisnika: DejanNS
Prepreka je samo nasa masta...
Da prenesem informaciju onima koji već poseduju multiplexer
the some system bug had been fixed in fw update fw please
Da ne kačim linkove, nađite sami zadnji FW:2.2.1690
Zadnja izmjena od DejanNS (08-03-2012 14:31:24)
Pitanje za DejanNS dali uz sami uredjal idu navedeni programi odnosno HW kao sto su can comander 5.1, vag com, op com itd.Ako neidu kako se ubacuju dali moraju da se kupe ili moze nekako da se ubace.Inace hvala na detaljnim objasnjenjima ako mozes napisi mi broj telefona na pv bas sam zainteresovan da ga kupim.pozz
FiatECUSCan multiplexer je zapravo CANtieCAR v2.0 samo je njegov HW ID vezan za multiplexer verziju softvera FiatECUSCan tako da može da radi isključivo sa tim interfejsom. E sad, FiatECUSCan ne želi da bilo šta ilegalno prodaje pa samim tim sve pomenuto ne dolazi uz interfejs. @vaka75 ti si verovatno pogrešno napisao HW umesto SW? Ako je tako da ti odgovorim da ja ovde samo prenosim HW mogućnosti samog interfejsa, to nije ponuda, to ne nudi FiatECUSCan. Ali zapravo to možeš sam naknadno da uradiš. Programom CANtieCAR Configurator možeš da menjaš funkciju (namenu) svog interfejsa recimo u VAG COM a sam nađeš negde na netu vag com softver, instaliraš ga i pokreneš. I to je to CANtieCAR će raditi kao VAG COM interfejs. Ja sad ne znam napamet koliko modova je dostupno u osnovnoj verziji (ja sam sebi kupio VIP verziju) @stolecap može to da nam javi. Ali svakako znam da u toj osnovnu cenu dolazi za vag com i opeltach2 (ne op-com kako si napisao).
Evo još jedan video koji prikazuje tu promenu moda
[video]youtube.com/watch?v=cxIxZKiolnI&hd=1[/video]
Da ispravim sam sebe, nekome sam ranije odgovorio da to na alibabi nije cantiecar interfejs. Ranije je bio neki kineski OBD kabel koji veze sa ovim nema a sad slučajno video da tiecar company prodaje originalni preko alibabe. To jeste to a ta cena koja je tamo , ne uključuje FiatECUSCan licencu, i ne uključuje ništa od pomenutih modula i ne uključuje adaptere koji se vide na slici. Znači samo interfejs sa osnovnim modom je ta cena.
Da dodam još ovo, vidim da na informacije o ovom uređaju neki reaguju kao to je piraterija, što zapravo nije tačno.
Ako kupite ovaj interfejs od FiatECUSCan-a ili preko dillera nećete dobiti ni jedan piratski sw!
Ako kupite interfejs od tieCAR.net Company ne vezano za FiatECUSCan takođe nećete dobiti ni jedan ilegalni piratski softver!
Znači interfejs samo može da oponaša druge interfejse (gore sam nabrojao koje) a kako ćete vi doći do tog softvera je vaš problem. Ni jedna ni druga kompanija vam ne prodaju krekovani sw!
Zadnja izmjena od DejanNS (09-03-2012 15:20:57)
Hvala na odgovoru.Nisam lose napisao na hw sam mislio sw ima na netu mogu da se nadju al to sa hw mi bas nije jasno!Dali uz pokretanje sw nekog iunterfejsa sam uredjaj postane automatski taj uredjaj ili moras da imas vec hw na samoj kartici uredjaja ili kako to mi objasni ako mozes kao sto si postavio klip na prvoj stranici gde menjas uredjaje po zelji,Hvala jos jednom i izvini na neznanju
Izvini jos jednom nisam video klip to me je bas zanimalo a izgleda on sam u sebi nosi hw pa biras uz pomocu software.
Izgleda komplikovano ali ustvari je veoma jednostavno. INTERFEJS MOŽE DA OPONAŠA DRUGE INTERFEJSE, konfiguratorom biraš šta želiš da oponaša a onda pokrećeš odgovarajući sw za to.
P.S.
@vaka75
Onemućio si PM, ne znam kako d ati odgovorim na drugi deo pitanja.
Zadnja izmjena od DejanNS (11-03-2012 21:11:50)
Nisam ni zagledao da treba da se omoguci pm evo sad sam ga omogucio!!!Napisi mi molim te sta sve stoji u njemu sta sve moze da oponasa vag grupu sam video da moze,fiatecuscan takodje e sad interesuje me dali moze npr fiat km tool posto sam sam sebi podigo kilometrazu sa elmom i fesom al nema mogucnost vracanja,can+k commander koliko sam video takodje moze.op com kako si reko nemoze e sad dali moze vcds 10.6 ili ne nisam video. uglavnom me to zanima sta sve moze oko vag grupe opela i fiata za ostale nisam uopste upoznat.Pozz
Ovo su emulacije uračunate u osnovnu cenu. Naravno i fiatecuscan može.
Pojedinačno je dosta skupo, generalno cantiecar company forsira prodaju nekih paketa tih emulacija ili sve u full-u.
Vcds ne može, opcom ne može, fiat km ne može ni u jednoj soluciji!
Zadnja izmjena od DejanNS (12-03-2012 15:20:14)
hajd provjeri nam sto prije da li radi benzince od '99-2003 god. pa javi dok nisam potrosio pare negdje drugo.
Cuvaj pare
Ljudi nemojte da ste na kraj srca pre pola sata izasao novi firmare za sam interfejs fw. 1802,a i sam Jani kaze na forumu da je do firmarea odnosno osnovnog firmarea a ne do aplikacije ili kako vec softvera fiatecuscan,Sam interfejs je nesto nasta sam cekao duzi vremenski period i odusevljen sam njime.
Dejane poznato mi je slanje raporta o greskama ipak hvala za sliku koji si postavio poslao sam vise puta sam bag.
Da napomenem vazi za sve, i na poslu radimo sa Launchom X431 mislite da on nema svoje bagove i ako je legalan odnosno licenciran .Znajte da nismo bili u mogucnosti pristupiti nekim modulima navedenih Fiat Punta od 99 do 2006 sve dok nam iz Beograda nije dosao uredjaj vracen sa servisa i dopunjen sa najnovijim softverom.
Uredjaj je izuzetan za tako male pare a sutra javljam posto izvrsim dopunu navedenog kako se ponasa
Evo par situacijama sa kojima bude problema:
-Ako za napajanje laptopa koristite inverter 12v na 220v isključite ga dok se ne povežete na modul, kasnije radi i sa njim. Takođe kratak prekid napajanja preko invertera blokira interfejs.
-Ako konfigurator ne može da pristupi interfejsu a lampica na istom blinka. Isključite USB kabel, pritisnite SERVICE dugme i vratite USB, lampice high i low će se upaliti, kad prestanu da svetle pustite SERVICE taster. Ovo će vratiti interfejs na početni Loopback položaj i potrebno je da mu konfiguratorom ponovo zadate funkciju. Ako eventualno ni posle ovoga konfigurator ne vidi interfejs u device manageru deinstalirajte drajvere od AT91 u Ports, isključite interfejs i ponovo uključite a zatim ponovo instalirajte drajvere. Problem sa ovim primećen jedino na XP-u i to nakon updatea firware-a.
- Ne uključujte interfejs u OBDII konektor na vozilu pre spajanja na USB računara. Time se interfejs prebacuje u bluetooth mod.
- lampica USB-POWER treba da jako brzo treperi gotovo kao da konstantno svetli, ukoliko očigledno blinka interfejs nije konfigurisan kako treba.
Evo uspeo sam da nađem jednog Puntića da isprobam. Na žalost mogu samo da potvrdim da problem postoji na tom modelu, ABS i City su nedostupni. Ostalo radi sve bez problema ali to ne. Kontaktiraću i jednu i drugu stranu pa se javljam sa novim informacijama u vezi toga.
pozzz.
potjeraj to,sramota je reklamirat i uzimat pare za nesto sto ne radi,ja sam prva musterija ako se to sredi.