Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav svima,
može mi neko kazati koji je hardware ili software potreban za table VAG grupe VW, AUDI, Seat, Škoda noviji od godine 2006. Nedavno sam kupio VAG K+CAN COMMANDER 2.5, izvrstno radi na K liniji ali nisam još uspio ništa isèitati ili promijeniti preko CAN linije. Ima li možda neko neki manual za ovaj interface i software. Pokušao sam na CAN autima i uvijek se lijepo spaja sa Kombi (Instrument) ploèom ali ne mogu ništa da išèitam, išèita samo staro stanje kilometara kad upišem novo stanje i kažem "change" dobijem poruku "Odometer ghanged" i ne desi se ništa - ostaje stara vrijednost na tabli. Normalno bi morale ièi i table do 7.2006 sa ovim interfaceom - kaže prodavaè.
Hvala vam puno, bok.
naravno da ne idu table od 07/2006 sa tim interfaceom,treba ti rosfar 250 ili neki od strojeva za km,digiprog,enigma,dp3,dashcoder...ne neka kineska kopija sa kojom æeš napraviti pizdariju sebi i mušteriji...koliko vidim na ovom forumu su uglavnom likovi koji kupuju kineske kopije i misle da su majstori...a nemaju pojma šta je programator i windows kalkulator
nije moj fah ali mi mije jasno zasto i ti Tachomat i mnogi drugi pljujete po kinezima kad su svi ti uredjaji ,programatori itd poreklom iz kine A SOFTOVI su hakerski-divljaci poreklom iz kine,rusije litve........razlika medju njima je u pouzdanosti i kvalitetu sto pak zavisi gde si nabavio i od koga.a sve to nije legalno u EU pa namoze ni da potice iz neke nazovi civilizacije--medjtim svima nama vrsi poso i na kraju zaradise na tome.imam mogucnosti da radim to sto se ovde pominje ali neradim da pa nemogu ozbiljniji komentar da dam sem dami nije jasno to pljuvanje
Zadnja izmjena od MN026 (12-07-2009 13:00:25)
nije pljuvanje,nego ljudi kupe kinesku kopiju nekog interfacea i oèekuju da æe raditi kao original,a nemaju pojma o ovom poslu...gore je èisti primjer toga da èovjek misli kako clone k+can commander radi na tablama poslije 07/2006 kad niti originalni ne radi!Njemu je prodavaè rekao da radi...daj,molim te...znaèi da èovjek uopæe ne zna šta traži,pa mu je ovaj fino uvalio i rekao da radi!Inaèe vag k+can commander je iz EU ,kao i velika veæina originalnih ureðaja ove namjene potjeèu iz EU a ne iz Kine ili Rusije,ali ljudi bi radili ovaj posao sa 100€ investicije,na kraju zajebu par tabli i procesora pa im doðe iz guzice u glavu
ja sam kupi vag-can 4.5ima skoro 2 god od kineza i plato 450usd plu pp plus pdv plus carina i koristim ga samo za kod i tv i nikad zasad nije omanuo moze i za km ali to mi radi diga isamo je koristim za obd.isti comander sam u tom trenutku mogao da kupim i za 150-170usd ali gledajuci profil firme koja ima 300zaposlenioh i firme koja ima 4 zaposlena dosao sam do zakljucka ko je ko,a to sto evropljani prodaju kineze kao svoje njih je bas briga vazno je dase sto vise proda.a da su ti comanderi originali hhmmm-pa obisao sam dosta sajmpva vezanih za dijagnostiku i ni na jednom nisam video izlozen.to bi ipak trebalo da kaze nesto zasto prodaju samo preko neta.ko god da ga pravi vazno da je kvalitetan-a za tebe licno pogledaj koju masinu prave kinezi za ews mercedesov pa pogledaj sta nude i kad ce da ponude englezi posto su kao oni najaci dileri takvih stvari.ovo sam ti napisao da nebi verovao mnogo tim EU prevarantima jer sam bio na sajmu u Sangaju pre 2 god. i video mnoge stvari koje su se uveliko prodavale a evropski sajtovi su ih nudili tek 6 meseci kasnije---ja se ovim nebavim ali nisam mutav da ne vidim kako iste alate preprodaju po evropi,trenutno je najveca prevaro prodaja kts540 koji dolazi iz kine
Zadnja izmjena od MN026 (12-07-2009 15:01:39)
hoæeš reæi da k+can commander sa nije original?!Pa oni su ga napravili prije par godina,prvo je bio samo can commander a sad je k+can.Zar su itd. prevaranti šta prodaju te kineske poluproizvode?! da ne spominjem ETL i PAsoft koji su totalno propali radi kineza i njihovih kopija.Šta su to tako revolucionarno kinezi napravili za EZS?Još jedna kopija...To što prodaju na ebayu i puno drugih siteova su KOPIJE,puno ljudi prodaje te stvari ne znajuæi šta je to,na taj naèin zaraðuju za život,uvaljuju ta sranja onima što nemaju pojma šta kupuju,a hoæe na brzinu zaraditi lovu skidajuæi km za 10€ i tunirati aute sa fileovima sa ebay dvd-a za 100€...a vidim da ovdje takvih ko u prièi...
naravno da ne idu table od 07/2006 sa tim interfaceom,treba ti rosfar 250 ili neki od strojeva za km,digiprog,enigma,dp3,dashcoder...ne neka kineska kopija sa kojom æeš napraviti pizdariju sebi i mušteriji...koliko vidim na ovom forumu su uglavnom likovi koji kupuju kineske kopije i misle da su majstori...a nemaju pojma šta je programator i windows kalkulator
tocno tahomat slazem se sa tobom ,odavno se i ne ukljucujem u rasprave tipa "" imali ko ovaj softver ,onaj softver" ,ne mogu ja to dijeliti dabe kad sam to platio.
jednome sa foruma sam odavno poslao na mail akivator za pps i trebao mi je poslati neki soft u zamjenu
a nije nikad.meni taj soft i ne treba a on je dobio sta je trazio a ja platio aktivator za pps 300 eura prije 3 god.
prepoznat ce se on...........
sta da ti kazem svako ima svoje misljenje,ali mi se nesvidj to pljuvanje kao to ti je kinez.uglavnom comander-i ja ga imam-totalno nelegalna stvar bilo ko da ga pravi pa i ovi sto si ih naveo.a cena skidanja km to me na interesuje jer to nesmatram ozbiljnim poslom i nemam komentar ,cisto moram da budem upoznat sa svime sto je vezano za automobile.a da su cene za gotove proizvode pale vidi se po ceno novih auto koja je kod nekih pala i 50posto pa tako i cena ovih uredjaja-nazovi originala priblizava se kinneskim kao naprimer za lexiu,clip,kts....ustvari dolazi se na realnu cenu.sto se tice tih iz price koji se bave skidanjem km za 10e takvi i trebaju jer oni kvare posao a kad ga pokvare vise se nepita za cenu i neide se kod takvih
Pa sad kad ste se malo razprièali da i ja kažem svoje.
Elektronikom se bavim veè 15 godina, veè od srednje škole dalje lemljenje mi je bilo nekad više sada manje skoro svaki vikend na meniju. Kad sam se na fakultetu prvi put sreo sa PIC-om onda sam se zaljubio u mikrokontrolere i asemler a kasnije C i C++. Poslednjih nekoliko godina radim u industrijskoj elektronici - automatici od toga živim a i ne slabo. Samo sam htio kazati da nisam neki klinac koji misli da èe lako zaraðivati sa podešavanjem tabli.
Pošto imam nekoliko prijatelja koji se bave sbušenim autima odluèio sam da malo uðem u ovaj svijet elektronike malo za svoju dušu malo da pomognem ali svakako ne zato da obogatim. Pa sam naišao na ovaj forum, koji me pozitivno iznenadio, dobio sam dojam da se ovde èak i pomaže novim ljudima.
Sigurno je nešto, je nemam namjena da živim od toga, valda neèu da investiram 7500€ za VAG COMMANDER 7.0 "ORIGINAL" koji je sada na tržištu, za pokrivanje VAG grupe. Pošto mi je najinteresantnija VAG grupa sam na ovom forumu u nekom postu išèito da ljudi upotrebljavaju VAG K+CAN COMMANDER 2.0 ili 2.5 u kombinaciji sa VAG COMMANDEROM 5.1 i VAG TACHO-m 2,5. Provirio sam na netu i kupio od kineza sve za sitne pare. Negdje èovjek mora da poène, pa èak i kot ovog posla. A šta se tièe uprskanih tabla ja bih samo kazao da griješiti nije slabo ako iz greške nešto nauèiš - ništa ne doðe naredno. Znate kako kažu svaka škola nešto košta.
A sada majstori još jedno pitanje za vas, pošto me zanimaju uglavnom table iz VAG grupe pa i VAG airbag centrale možete mi nešto pametno preporuèiti.
Hvala vam puno, pa i na kritiki.
Pozdrav.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka