Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima,
zanima me gdje je filter goriva za Peugeot 307 1.6 16V (Benzin, naravno)
Htio sam ga zamjeniti, ali nismo ga mogli pronaci pa ako neko zna gdje ja pomogao bi mi.
pozdrav....
Koliko ja znam na tom autu filter je u pumpi goriva(takozvani samociceci) i nemjenja ce iako je u katalozima ponudjen kao mali metalni filter sa dvije cjevcice koji bi po izgledu trebo' biti negdje ispod auto, provjeri ako nije ispod auta onda je sa pumpom. Normalno poslije 2005 pojavljuje se na nekim autima.
pozz
Pratili smo od motora do rezervoara dovod goriva i nismo nasli filter. Gledali smo ispod neke plastike kod desnog tocka ni tamo ga nije bilo. Pretpodstavljam da
je u pitanju taj samocisteci filter Hvala na pojasnjenju...
pozz
e kod tebe je onda smjesten u rezervoaru u sklopu pumpe i mjeraca nivoa goriva tj plovka i mjenja se na 150 000 km tj. mjenja se cijeli sklop.
Pratili smo od motora do rezervoara dovod goriva i nismo nasli filter. Gledali smo ispod neke plastike kod desnog tocka ni tamo ga nije bilo. Pretpodstavljam da
je u pitanju taj samocisteci filterHvala na pojasnjenju...
pozz
mijenja se kad crkne pumpa
ne znam samo kakav je jer ga nisam skidao,da li se moze cistiti jer ako ne moze onda je pus...a,naspes loseg goriva i klepi te po dzepu proizvodzac jer je napravio sebi zgodu da zaradi vise,za vlasnike bi bilo dobro da se moze cistiti,hebi ga.
može se očistiti samo moraš izvaditi iz rezervara kompletnu pumpu sa plovkom
" Ne diraj ništa i nahrani svinje "