Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pojavio se ovaj problem na stilu 2003g. Motor 115ks.
Naime na leru kada je hladan radi neravnomerno. Podize i spusta obrtaje od 900 - 1200 o/min. Dijagnostika Fes 3,3 regis. nije pokazala nikakvu gresku.
Kod benzinaca obicno je potrebno ciscenje leptira gasa , ima li ko iskustva sta bi moglo biti kod ovog diesel motora ? Kolega mi kaze da je problem 99 posto u reg. pritiska goriva. Moze li se to proveriti sa fes-om nekako . Da je ovaj regulator povoljniji kupio bih ga ( oko 120 evr) pa probao, ali mi se ne daju pare bas tako.
Zadnja izmjena od Jastrebov (29-03-2012 00:55:16)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Jastrebov
Zadnja izmjena od predingli (31-03-2012 20:13:23)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Meni to ne liči na regulator ali da se ne pravim pametan oko mehanike. Što se tiče praćenja rada regulatora to možeš sa FiatECUScan-om. Selektuješ Fuel pressure i Desired fuel pressure. A možeš i njegovo kretanje da pratiš u % sa Fuel pressure regulator. Čini mi se da je na leru desired negde oko 300bari a maksimalno ide do 1350 ako nije remapiran.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Ja sam na nekoliko renoa 1.9 dci imao isti problem i svaki je bio do regulatora......
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
Mislim da je tema u forumu FIAT/ALFA/LANCIA dijagnostika. DCi je druga priča.
Jeste kolega da je dci sasvim druga stvar, ali i 1.9 dci i 1.9 jtd nose Bosch- ubrizgavanje, pa su samim tim i sistemi vrlo slicni....neka me neko ispravi ako gresim...
Regulator zamenjen polovnim radi trest probe . Evo vec 2 dana motor radi normalno . U pon. idem kupiti nov .
pozdrav.
Probaj operi ga u ultrazvuku a pre pranja izduvaj kompresorom, ozivljavao sam nekoliko na taj nacin......
Hajde, ne kosta nista da probam. Ako proradi super. Sutra cu da ga bucnem pa se javljam jer uspelo.
Zadnja izmjena od Jastrebov (31-03-2012 23:27:53)
..to sa ciscenjem u kadi nece proci jer taj regulator na cp1 pumpi radi tako da se ne moze ocistiti...moze malo da zamaze oci,ali vec za par dana ne fercera....
Probao sam danas da ga cistim u UZ kadi gde cistim i el. Duzne, ali nista . Moraće novo. Ono sito je toliko sitno da se golim okom i ne vidi kolike su rupice.
Svejedno hvala vam svima na pomoci i savetima.
..nije kod tebe problem sito dok je zaletanje u pitanju..zaglavljuje igla koja potiskuje kuglicu,a tu se ne moze nista...kad je sito zapuseno,drugaciji su simptomi...
Ma predpostavljao sam da je tako neki idiotizam. Da moze tako lako da se ocisti ne bi nov deo bio ovoliko skup. Glavno da sam probao sa ciscenjem, i ovako placa musterija od mene je ovo bilo korektno da sam probao.
Pozdrav i Hvala svima na komentarima .
Zadnja izmjena od Jastrebov (04-04-2012 22:59:28)