Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdav!da li mi moze neko pomoci fiat punto sa jtd motoom posle udesa izbacio je gresku kod kluca i neprepoznaje svoj kod kljuc nemogu da ga upalim,sta se moze uciniti
da li da pokusam da ga resetujem imam kkl interfejs
vidi da nije izbacijo inercijoni prekidaC
hvala za pomoc,inercijoni je izbio pa sam ga vratio,jos nekoliko osiguraca je izbilo i to sam sredio sutra nastavljam dalje
super
pozdrav sta se desava kad se iskljuci immo off,da li treba da se flesuje i mot.komp ili nista samo da ga iskljucim i to je to?jel se prilikom udesa i kod pokarabasio tako da neprepoznaje kluc
idi majstoru.
Treba da se upise u motorni fajl u kojem je izbacen immo (imm0 off) i onda auto pali a da i ne provjeraje kod kljuca. Eh sad zavisi koja ti je godina taj punto....
ok oticu kod nekog vec ali me interesuje cisto da znam skoro sam poceo da ulazim polako u ove vode do sada sam radio elektriku,koji je uredjaj potrban za upisivanje fajla u motornom?
ivice kada ulazis u te vode treba ti dosta toga od dijagnostika programera alata a ako se opredelis za neku od marki automobila naravno da manje treba ali uvek moras da imas i delova za zamenu
da naravno vidim treba dosta toga,mislim da se opredelim za wag program da radim od dijagnostike imam vcds 11,op com,kkl,elm 327 ali planiram da uzmem nesto ozbiljnije kao i naravno vag tacho itd...koji je programer dobar za pocetnike
programer? na sta mislis
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
programer za eeprom...itd
trebas uzeti sebi nekoga da te obuci,moze da se zajebe svasta i sa vcds a da ne govorim o comanderu ili da cackas sa programerom,vrlo je jebeno kad kupis na pr. vag commander a nema ko da ti pokaze govorim ti ovo iz licnog iskustva.
savjetujem ti da se ne zalijeces ni sa cim,tamo gdje kupis obavezno da ti se pokaze kolko tolko kako i sta,pozdrav.