Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Zna li neko gde se na Peugeot 307 2002. 1,4 HDI nalazi taster za prekid rada motora u slucaju sudara (inercioni prekidac)? Auto je dosao kod mene, motor je radio... Skinuo sam klemnu sa acc da skinem airbag centralu jer je treba ocistiti. Pre toga sam (isto, bez acc) skinuo BSI i tablu jer je dizana kilometraza zbog uvoza i treba je vratiti (a to nisam ja radio). Vratio sam odmah sve nazad jer sam zaboravio da iscitam planetom da li je stvarno vlasnik zamenio sve jastuke i zatezace kao sto kaze... (naravno da nije). Medjutim, cim sam vratio sve nazad i vratio klemnu, instrumenti na tabli se nisu pomerili... To mi je bilo cudno, pa sam pokusao da ga upalim... Vergla ali ne pali... lampica imobilajzera trepce... 5 puta sam proveravao jesam li dobro vratio sat i BSI... airbag centralu nisam ni skidao... u greskama u motornom ecu spominje da je privremeni poremecaj zaustavljanje rada motora zbog ispucavanja airbagova... ima li ko neku ideju? Imam gomilu posla i sad mi je u ovom haosu samo jos trebala ovakva glupost... Unapred hvala.
Osim gresaka, mogao si i propratiti malo parametre, pa bi mozda lakse ustanovio o cemu se radi.
Pozdrav,
Pokušaj ovu proceduru,
Zadnja izmjena od leopard (24-04-2012 11:01:03)
Mislim da taj motor nema IFS prekidac vec bsm gasi napajanje u slucaju udesa...
Jos se patim. Zanimljivo je da mu ne radi ni centralna brava. Ne pali ni kabinsko svetlo kada se otvore vrata... Kao da mu fali neki stalni plus a ima na debelim zicama na BSI modulu... oba plusa. Kakav baksuz!
Imas PPS?
Konfiguriraj BSI!
Imam PPS... kaze da BSI nema gresaka. Ne mogu da verujem da je problem softverske prirode, ali u elektronici nema nemoguceg probacu i to. Na svu guzvu u kojoj sam jos mi se i se na jednoj vektri u dvoristu ispraznio akumulator pa daljinac od centralne ni od alarma nije radio a cilindri u bravama kao da su od drugog auta...
))) Tako da sam ga malo obijao danas... MALER! Moracu pod hitno da kr..... ci..... mozda onda sve proradi
Pozdrav,
Probaj ovim postupkom resetirati bsi, a možeš i lexiom.
To sto ti izbacuje gresku na motornom je privremeni poremecaj, ostao zabelezen u trenutku udesa a niko nije obrisao gresku, tako da ti to nema veze sad. Konfigurisi BSI kad vec imas PPS, ne bi trebalo nista strasno da bude ako je radio ok kad su ga dovezli.
When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
Ta greska u motornom se ne da obrisati mada je i centrala airbagova ociscena. Polako konfigurisem BSI. Pokrenuo sam centralnu i uneo pin ali mi ne prepoznaje kljuceve ni daljinac od centralne. Bsi je izgubio VIN.... Nisam jos nasao kako da ga sinhronizujem sa klucevima... Vec je kasno a baterija na laptopu (kao i moja baterija) je prazna... Sutra malo odmora pa nastavak borbe... proucicu malo i sheme, resicu ga... samo uz koliko truda i vremena Hvala, kolege na odgovorima... Uvek sam otvoren za dobar savet... Javim kako dalje bude napredovala stvar...
Bsi konfigurisan, resen problem! Hvala svima na pomoci.