Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kad se motor zagreje povremeno pali pritisak ulja. U toku rada cuju mu se hidro podizaci da lupaju ali posle zamene ulja manje. Pre oko 15-20 dana zamenjn je lanac i lancanici koji su totalno bili opusteni. Pri merenju pritiska hladan 2,2bar a kasnije varira od 0,3 do 1,7 ili 2,2 bar.
Imate li iskustva sa ovim slucajem . Ja bih mu menjao pumpu ulja a koleka mi kaze da retko strada. Mozda samo da se pojaca opruga na regulatoru pritiska .
Napomena : Zamenjeno ulje u motoru i filter od kada se kvar javio.
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
prošli tjedan sam imao dva slučaja jedan golf riješen zamjenom filtera i ulja , seat uređenje motora a oba na oko sve u redu i oba imaju uljnu pumpu pogonjenu lancem
nisam ginekolog,ali mogu pogledati
Provjeri bregastu na njoj zna gubiti pritisak imao sl problem na seatu!!!
Predpostavljao sam da je biksna na bregastoj, i ujedno se molio da ne moram vaditi motor zbog toga. Vise bih voleo da je samo pumpa crkla. Ali sta je tu je, motor napolje pa rasklapanje , pa obrada bloka pa ponovo sklapanje itd jedno 5 dana u guzvi.
Zadnja izmjena od Jastrebov (06-05-2012 23:05:23)
Stavi ulje 20/60i onda ode motor!
Jel ima hidro podizace!?
Kada ga upalis,ja castim pice!
20w60???? jebote to nisan nikad ni vidia!? to se koristi za palit brodske motore?ili?
Imalo je i neko iransko prosle i pretprosle godine. Ovde kod nas ljudi sipali u jugice i dok je leto i nekako gura, cim prvi mrazevi pocnu, nema snage anlaser da pokrene motor,vergla ko na samrti
When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Jastrebov
ja sam sa jednim golfom imao slican problem i resio ga tako sto sam ocistio sito na uljnoj pumpi, hoce da zakreci... mislim da bi to trebao da pogledas jer nije prevelik zahvat a mozda resis problem.....
(ooξξ[][]ξξoo)
Ma nije ljudi do pumpe, sita u karteru itd . Jednostavno motor menja pritisak ulja kao sto je napisanu u predhodnom postu. Pumpa vrti normalno a ulje je zamenjeno i filter takodje . To sam prvo uradio kao po knjizi. Ali nista kada se zagreje posle 20 min ponovo gubi pritisak. Hidropodizaci cvakaraju a i lanac mu je bio labav . Zamenjen je i lanac i proverena pumpa ali dzaba gubi ulje na cauri bregaste i nema podmazivanje. Merac pritiska mu je na 20 mm od caure bregaste i odmah odreaguje ako padne pritisak.
Mozes mu sipati i menjacko ulje ali nece da radi kako treba i to nije nikakvo resenje , mora se zameniti biksna , caura bregaste u bloku i sama bregasta jer je ostecena na zadnjem lezaju . A kad sabere rad + obrada bloka + delove itd izadje previse , jevtinije je kupiti drugi motor i peglaj dalje. Tako ce i da uradi na kraju.
kolega ima isti kvar na ibici 2000 godina.normalna voznja ajde jos nekako al bas sam bio jednom prilikom na autobanu s njim ,vozili se normalno i pocela blinkat lampica od pritiska.majstori ustanovili ba je kvar na bregastoj,isti kvar ima jos jedan kolega sa golfom 3 1.4.mislim da ta bregasta pase sa felicije,a ti motori su iber jeftini .bar kod nas
Resen problem . Bregasta , odnosno caura bregaste se okrenula u bloku motora. Mora ceo motor napolje i na masinsku obradu . Napravljena nova caura i obradjena bregasta.