Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pomenuti pasat prilikom rada na letvi a kada je vracena na svoje mjesto upalile se lampice abs esp . greske samo u abs modulu 00778 i 01044
Kaze nepravilno kodiranje i senzor g 85 ugla volana. Stvarno modul se raskodirao a kako neznam. sad su sve 00000. Pokusao kodirati vise puta sa licencnim vcds al nece da prihvati kodiranje. probao sa 04155 kao sto mi nudi opcije, medjutim nece da prihvati nanovo koding. Ugao senzora volana kanal 5 pokazuje kad je volan ispravljen strogu o. Ako ima ko kakvih ideja molio bih za pomoc. ima li ista vezano za proceduru kodiranja da bi se mogle pogrijesit a zbog cega nece da prihvati. can getvej ispravno kodiran i bez gresaka. Molim pomoc iskusnijih. Hvala.
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
pokusaj uraditi kalibraciju letve mozda pomogne ima negde na forumu upustvo
Pomenuti pasat prilikom rada na letvi a kada je vracena na svoje mjesto upalile se lampice abs esp . greske samo u abs modulu 00778 i 01044
Kaze nepravilno kodiranje i senzor g 85 ugla volana. Stvarno modul se raskodirao a kako neznam. sad su sve 00000. Pokusao kodirati vise puta sa licencnim vcds al nece da prihvati kodiranje. probao sa 04155 kao sto mi nudi opcije, medjutim nece da prihvati nanovo koding. Ugao senzora volana kanal 5 pokazuje kad je volan ispravljen strogu o. Ako ima ko kakvih ideja molio bih za pomoc. ima li ista vezano za proceduru kodiranja da bi se mogle pogrijesit a zbog cega nece da prihvati. can getvej ispravno kodiran i bez gresaka. Molim pomoc iskusnijih. Hvala.
Vidi li ugao volana kad se mota volan,da nisi prekinuo spulu ispod volana da li je upalio i airbag?
Zadnja izmjena od astambura (07-05-2012 22:08:53)
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
je napisao skrivenu poruku za korisnika:
Zadnja izmjena od Nike (07-05-2012 23:30:03)
vec sam pomenuo al nisam naglasio da senzor dava normalno informacije. da mijenja vrijednosti u kanalu 05 kad se volan okrece. Vjerovatno je problem u ovom sto je olega Nike napisao . Probacu sutra.
Zadnja izmjena od ljubitelj (08-05-2012 15:43:41)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: ljubitelj
Zadnja izmjena od Nike (07-05-2012 23:59:39)
Potreban ti je pristupni login da bi mogao kodirati ABS modul, susreo sam se par puta. Ukucaj pristupni login za kodiranje ABSa i sve nadalje ide lako.
Pa naravno da je potreban. Procedura se moze naci svuda i svako je vise ima i na ros tecu i ovako u prirucnicima , al ovdje nesto drugo nestima. Ipak cu probat danas jos par puta sprovesti kodiranje i kalibracju za svaki slucaj.
Zadnja izmjena od ljubitelj (08-05-2012 15:44:53)
daj mi kodnu oznaku motora i jeli automat ili manual mjenjac daoices login i coding
poslje toga uradi kalibraciju volana i imaces test komponenti koji imas na roos tech upustvo u obliku video snimaka
ja mislim da ti taj ko je remontovao letvu nije dobro uradio posao tj nije je sastavio kako treba nego je uvrnuo ulaz u letvu za odredjeni ugao.... imao sam problem takav sa jednom A6icom.. ne znam da li to moze softverski da se resi ali ja sam skidao letvu i reklamirao im a oni su to ispravili....
(ooξξ[][]ξξoo)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: ljubitelj
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
Rijeseno . problem bio prvi dan u pogresnom loginu. za sve koji naidju na isti problem mogu informacije skinuti sa video klipa ros teca kako se taj posao tano radi i kako se dobija login kod. Pozz hvala svima posebno za kolegu " BJELI".
Isti problem passat 2002 godina 74kW ABS /ESP 3428 4B0 614 517G manualni mjenjac izvukao login izvukao coding poslije ovih sifri na login11 40168 pomicanje volanom 30-60 stepeni pa na 04 basic seting chanal 01 ispise not OK i dalje greska 00778.Volan je inace skidan sa vozila i vracen.
vidi koji ti je ugao volana prvo u parametrima
atm tuning
electronic key
------------------------
Zavrseno modul je bio blokirao napajanje raspojeno modul resetovan ponovo sve po proceduri zavrseno greska 01468 se pojavila poslije kodiranja test mod odradjen i sve OK.Pozzz