ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 27-05-2012 12:34:15

slaven
elproger
Iz: celje-slovenija
Registrovan: 14-06-2009
Komentari: 306

A6 3.0tdi god 2005 problem sa klimom

pozdrav stigo mi audi sa problemom da klima ne radi i ventilator za unutrasnje hladjenje i grijanje radi nonstop na jednoj brzini ubste se ne da ugasit amo kad oduzmes kontakt.
klimatronik pijavljuje geske kontrol modul for fresh air blower, i ac temperature and pressure swich, znaci zamenim i presostat i onaj modul kod ventilatora ista prica. na presostat dolazi + i - , i onaj signalni kabal dolazi do klimatronika, na modulu kod ventilatora ima konektor sa dva crvena kabla i masom i onaj signani sa presostata ide u njega i u klimatronik. znaci ona masa in i jedan plus, a onaj drugi crveni kabal treba da olazi sa solarnog sibedaha i na njemu nema nista. e sad ja mislim da i netreba nista zato sto auto nema solarni siber ili gresim . kad stavim drugi klimatronik ispisuje mi opet one dve greske i pored njija jos: component protection active. znaci treba kodiranje ali sto su i one dve greske prisutne.
ako ko zna sta bi moglo bit molio bi za pomoc.

#2 27-05-2012 16:11:15

sharky76
elproger
Iz: Kranj, Slovenija
Registrovan: 26-05-2012
Komentari: 77

Re: A6 3.0tdi god 2005 problem sa klimom

slaven napisao:

pozdrav stigo mi audi sa problemom da klima ne radi i ventilator za unutrasnje hladjenje i grijanje radi nonstop na jednoj brzini ubste se ne da ugasit amo kad oduzmes kontakt.
klimatronik pijavljuje geske kontrol modul for fresh air blower, i ac temperature and pressure swich, znaci zamenim i presostat i onaj modul kod ventilatora ista prica. na presostat dolazi + i - , i onaj signalni kabal dolazi do klimatronika, na modulu kod ventilatora ima konektor sa dva crvena kabla i masom i onaj signani sa presostata ide u njega i u klimatronik. znaci ona masa in i jedan plus, a onaj drugi crveni kabal treba da olazi sa solarnog sibedaha i na njemu nema nista. e sad ja mislim da i netreba nista zato sto auto nema solarni siber ili gresim . kad stavim drugi klimatronik ispisuje mi opet one dve greske i pored njija jos: component protection active. znaci treba kodiranje ali sto su i one dve greske prisutne.
ako ko zna sta bi moglo bit molio bi za pomoc.

prijatelju provjeri sve osigurače, imao sličan problem na mercedesu pa zamjenio svašta, na kraju otišo osigurač na epc modulu. pozdrav

#3 27-05-2012 18:34:05

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

Kad je neispravan senzor sunca ili reostat onda se pojavljuju takvi simptomi.

Zadnja izmjena od Kele (27-05-2012 18:34:24)

#4 27-05-2012 20:24:01

miskovolvo
Expert
Iz: Aleksinac
Registrovan: 11-04-2010
Komentari: 840

Ja tipujem na reostat

#5 27-05-2012 22:33:09

slaven
elproger

dva druga sam stavio i opet nista

#6 29-05-2012 00:10:23

bokelja
elproger
Iz: Brcko, BiH
Registrovan: 29-01-2009
Komentari: 254

Taj signalni vod ti je u kratkom spoju na nekom dijelu i zato imas nuzno upravljanje ventilatorom tj samo jednu brzinu. Ti si kako vidim ispitao da on dolazi do klimatronika ali nisi ispitao da li je u spoju sa masom ili plusom. Probno sa klimatronika dovedi direktno da ventilatora taj signalni vod a otkači stare vodove i biće ti sve jasno. Obično bude spoj blizu presostata negdje u snopu ili u njemu samom. pozz

"Odvažno u činu, blago u načinu."

#7 29-05-2012 21:47:53

slaven
elproger

evo situacija ovakva stari presostat bio pokvaren i na ovlastenom servisu mi prodali pogresni presostat tako da je bila situacija ista kao pre i onda sam slucajno pozvo jos jednom i dao broj sasije i covek mi reko posve drugi kataloski broj, e kad sam stavio opet novi presostat klima proradi kako treba.

hvala svima za pomoc

Korisnik koji je napisao "Hvala" za ovaj komentar: sanac.bo

Board footer