Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ja bih mogao preneti svoje iskustvo sa zastavom 10, 1.2, ne znam tacno koje je godiste bio ali u airbag ulazi bez problema na pinu 3 preko kkl.
@drz
Pričamo o multiplexeru ne o KKL-u!
Preneo sam Yaniju da i dalje postoji airbag problem, na šta je kratko odgovorio "I hope to fix it soon..."
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
I meni radi sa kkl-om na FES 2.5.2 ali mi ovde pricamo o FES 3.5 Multiplexed sa interfejsom CANtieCar.
gorso69 imas moj PM mislim da je otvoren,i znaj raspolozen sam za svaki vid saradnje i razmene iskustava oko popravke fiatovih vozila,takodje sam i ja vlasnik zastavinog punta emosion 1.2 8 v.A na polu vozim isti takav i grande punto.na mom poslu se susrecem sa celom paletom puntica od jedinice do trojke sa 8 i 16 ventila kao i sa grande puntom bilo benzinci bilo dizelasi.Pogledaj u EPERU posto si elektronicar samu semu elektricne instalacije za dato vozilo.
Dejne nadam se da ce Yani i to ispraviti tako da ce multiplekser u potpunosti to i biti, samo jos taj AIR-beg,a nadam se da ce i prosiriti mogucnosti adaptacije motornog kompjutera kod navedenih vozila sa boschovom elektronikom.
Stolekap nisam aktivirao PM u startu nego tek sad.Poslao sam ti PM.
Danas sam skinuo najnoviji FW02021930 ali na zalost AIRbag i dalje ne vidi.Ne znam sta smo ovim fw dobili jer ja mogu da probam samo Puntice
benzin,bipower i dizel a tu nisam primetio neki boljitak. Zamolio bih Dejana da pita Yani-a da li moze na sajtu uz novi fw pojasniti sta je njime poboljsano i da to bude praksa za ubuduce.Poslao sam raport sa sesije u kojoj nisam mogao da se konektujem na AIRbag.
Pozdrav svima na forumu.
Poz,
Ima još puno posla da se dovede u red fiatecuscan sa multiplexerom, ja nisam zadovoljan s njime ali me interesiraju druge njegove mogućnosti pa mi nije žao novca.
Mislim da zbog ovih problema istog nema u ponudi Fiatecuscana.
@leopard
Da, da pročitali su šta veliko exyu tržište kupaca kupaca sa 0,003% učešća na ukupnom plasmanu prijavljuje kao problem (zastava 10 airbag ne može da pročita). Pa obzirom da to smatraju kao ozbiljan nedostatak povukli su sve pomenute primerke sa tržišta.
@gorso69
Firmware menja CtC iz razloga proširenja broja korisnika i njihovih licenci kao i zbog rešavanja bug-ova. Ti update-ovi mogu a i ne moraju da imaju nikakva poboljšanja sa fiatecuscan-om. Yani za sad mi ne šalje odgovor vezano za airbag kod punta, Aleksandar kaže da je to što se njega tiče sređeno i da on nema informacije da tu ima neki probelm.
Cenim da Yanija u ovom trenutku više muči crack koji pravi problem razvoju desktop verzije nego to što puntov airbag nije dostupan i da se fokusira na rešavanje tog problema. Za sve druge površno navedene probleme ja ne mogu da pomognem. Morate mi dati preciznije podatke koji mode, tip, ecu... to bipower mi ništa ne znači. Da li je u pitanju IAW 4AF/4EF/59F/5AF... moram imati više informacija da bi mogao da objasnim problem. Uostalom nije nikakav problem ni na ovlašćenom FES forumu poslati primedbu. Ima poseban pod-forum za bug report
@Za sve ostale
Ja još nisam naišao na problem sa ovim interfejsom i dalje tvrdim da je to jedan od najboljih alata koje sam imao prilike da isprobam. Nema puno vremena da pišem o svim probama koje sam izveo sa njim ali sve do sada radi perfektno. Ja sam lično prezadovoljan upotrebljivošću ovog alata.
Kao caniecar VIP radi mb carsoft, bmw ediabas, techstream... gomilu toga. A skoro svaka od tih stavki kod kineza košta više nego ovaj interfejs.
Koliko vidim ima dosta dobro upućenih majstora koji ne postavljaju pitanja i ne pišu po forumima pa je interesovane veliko. I to je dobro, kad kupcu ne treba objašnjavati šta dobija, on već zna. Ako ne zna onda nije prava mušterija, kad sazna sam će doći, znači da sad nije dovoljno upućen.
Tu situaciju prati i nedovoljna količina interfejsa pa je taman onako kako treba. Ko zna šta kupuje i kako će to da koristi taj ne postavlja suvišna pitanja. A ko nije dohvatio taj nivo tvrdi da je "grožđe kiselo".
Zadnja izmjena od DejanNS (29-04-2012 00:48:06)
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
@ DejanNS i ostale kolege
imam par pitanja koja se odnose na CANtieCAR interfejs, pa ako neko od vas zna bio bih mu zahvalan.
s obzirom da je CANtieCAR interfejs usko povezan sa FES Multiplexerom, nisam htjeo da otvaram novu temu...
moja pitanja su slijedeca:
1. da li CANtieCAR interfejs moze da radi sa FES 3.5 tzv. FREE verzijom koja je vec instalirana na laptopu (kao sto radi npr. sa klonom ELM327)?
2. da li CANtieCAR interfejs moze da radi sa FES 3.5 licenciranom verzijom koja je vec instalirana na laptopu (kao sto radi npr. sa klonom ELM327)?
3. da li je moguce posebno kupiti CANtieCAR interfejs bez FES programa?
4. sta se dobije uz CANtieCAR interfejs (interfejs i drajveri bez dodatnih programa)?
5. da li nakon sto se kupi CANtieCAR interfejs treba odmah kupiti i određeni upgrade kako bi radio CANtieCAR interfejs?
6. da li je vremenski ogranicen upgrade (1 godinu ili više)?
7. koja je razlika izmedju razlicitih upgrade-a (Passthru, BMW, PRO, VIP)?
(pretpostavljam da ovo zadnje pitanje ima veze sa postom #13, sa 1. stranice ove teme)
dovoljni su mi odgovori sa da ili ne da se nemucis/ nemucite sa dodatnim pojasnjavanjima, osim ako vam nije tesko da pisete...
Ljubav je slijepa, ali je brak iskustvo koje otvara oči...
1. da li CANtieCAR interfejs moze da radi sa FES 3.5 tzv. FREE verzijom koja je vec instalirana na laptopu (kao sto radi npr. sa klonom ELM327)?
NE, posebna verzija radi sa multiplexerom.
2. da li CANtieCAR interfejs moze da radi sa FES 3.5 licenciranom verzijom koja je vec instalirana na laptopu (kao sto radi npr. sa klonom ELM327)?
DA, kupiš ga od CAntieCAR-a a možda uskoro bude bliže ponude.
4. sta se dobije uz CANtieCAR interfejs (interfejs i drajveri bez dodatnih programa)?
Drajveri bez dodatnih programa
5. da li nakon sto se kupi CANtieCAR interfejs treba odmah kupiti i određeni upgrade kako bi radio CANtieCAR interfejs?
Negde gore sm stavio sliku šta radi bez upgrade-a, sve ostalo treba kupiti. Najbolja solucija je PRO (otvara sve do sada otvorene emulacije) ili VIP (otvaraće i ubuduće nove emulacije)
NE, sa PRO updateom ne dobijaš ništa se eventualno fiksiranje bug-ova. A sa VIP updateom se otvori i po neka nova mogućnost.
(pretpostavljam da ovo zadnje pitanje ima veze sa postom #13, sa 1. stranice ove teme)
Za BMW i Passhtru samo ime ti kaže a VIP i PRO sam objasnio u odgovoru na 6. pitanje
DA, kupiš ga od CAntieCAR-a a možda uskoro bude bliže ponude.
Drajveri bez dodatnih programa
Negde gore sm stavio sliku šta radi bez upgrade-a, sve ostalo treba kupiti. Najbolja solucija je PRO (otvara sve do sada otvorene emulacije) ili VIP (otvaraće i ubuduće nove emulacije)
NE, sa PRO updateom ne dobijaš ništa se eventualno fiksiranje bug-ova. A sa VIP updateom se otvori i po neka nova mogućnost.
Za BMW i Passhtru samo ime ti kaže a VIP i PRO sam objasnio u odgovoru na 6. pitanje
Hvala ti na iscrpnim i detaljnim odgovorima!
Ukoliko se sjetim jos kojeg pitanja, svkako cu te pitati...
Pozdrav,
Ovo što sam naveo gore ne odnosi se samo na fiatecuscan nego općenito ( kod mene je proširena verzija 3XX eura) je ima bagova i sa drugim programima, zadnji firmware je nešto ispravio ali to još nije to za uređaj te cijene. Da su napravili program koji sadržava sve ove programe e to bi bilo ok, ovako je potrebno svaki zasebno instalirat, podeiti postavke i pokretati ih.
Cijena bez popusta blizu je cijene autocomcdp koji ima puno bolju podršku vozila.
Ti spominješ pojam originalan uređaj, to mi nije baš jasno jer je ovo univerzalni multiplexer koji može pokretati razne programe putem emulacije u samom firmwareu uređaja.
Zar kkl nije originalan uređaj...
Uglavnom što se mene tiče zanimljiv uređaj, odlikuje ga brzina komunikacije, dosta emulacija ali ga nebi preporučio majstorima koji nisu informatički potkovani (velika većina) kojima će bolji izbor biti neka univerzalna uz malo viši izdatak.
za sada treba cekati i nezuriti sa tim multiplexerom,jos je fes za njega nepouzdan.desk verzija je sigurnija.a i za 230e kad uzmes nema sta da se zalis
Ja sad ne razum ko o čemu piše? Ako pričamo o FiatECUScan multilexeru tu je jedan jedini bug prisutan (punto mk2 airbag), sve ostalo radi savršeno. A ako pričamo o CANtieCAR-u sa VIP ili PRO firmware-om onda je opet jako isplativa sprava. Ako saberemo cenu svih interfejsa koje može da emulira. E sad @leopard je u pravu da nije baš napravljen po pricipu one click, treba tu dosta predznanja i ko se baš ne snalazi sa svim tim imaće dosta posla da pribavi sve te programe, da ispravno obavi sve instalacije i da podesi sve šta je potrebno.
Poz,
E to sam baš htio reći...
Da li je neko probao novi fw 2.2.1944 ?
Izašla je nova verzija koja između ostalog treba da ima zakrpu za problem sa airbag-om kod mk2. Mada ja nisam imao problem sa tim ni sa verzijom 3.5 (video iznad) al svakako update neće da škodi.
Instalirao novu verziju 3.6 naravno Multiplekser i fw.2.2.1970 i probao na Puntu MK.3 i radi napokon.Sta hocu da kazem ranija verzija je radila na puntu mk2,ali na nase puntice iz kragujevca odnosno mk3 nije mogao pristupiti AIRbegu.Primetio sam da je Jani dodao i opciju za motor magneti mareli IAW5AF ocitavanje dali ima zahteva za klimom i pritisak kompresora klime.Drgao mi je sto ovo radi sve bolje i bolje i Dejane zamolio bih te ako si u mogucnosti prenesi Janiju dali je u mogucnosti prosiriti opcije adaptacije kod navedenog motornog kompjutera,kao sto je ler gas i drugi parametri.Znam da ima resetovanje motornog kompa na nulu i ucenje rotofonicnog tocka,ali je procedura malo neprijatna kada moras motoru omoguciti 5-6000 obrtaja do blokade tri puta.Kod novog motora i nije neki problem ali kod starijih jeste.Mislim nesto slicno kao kod grupacije VAG vozila naprimer adaptacija klapne gasa.
Svaka pohvala za trud sa novim softverom 3.6 fiatecuscan-multiplekser.Sada radi sve pa i vise od toga.
Zadnja izmjena od stolekap (27-05-2012 18:55:27)
Izašla je nova verzija koja između ostalog treba da ima zakrpu za problem sa airbag-om kod mk2. Mada ja nisam imao problem sa tim ni sa verzijom 3.5 (video iznad) al svakako update neće da škodi.
nova verzija 3.6 radi sasvim OK! PROXI radi sto je meni licno jako bitno...
a ja licno sam imao problem sa povezivanjem FES-a i AIRBAG sistema na Fiat Punto 2 (mk2).
mozda od njih 10 na kojima sam to radio na 1 nije htjeo... bas me interesuje da li ce raditi sa novom verzijom...
Velike pohvale za sajt tiecar Multipleksera imaju nove firmare koji odlicno radi,a i dodao bih postavljeno uputstvo o instalaciji i koristenju samog Multipleksera.Mogla bi ova tema da se ozivi posto sada imamo i novi naziv i nove mogucnosti samog programa Multiecuscan-Multiplekser.