Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Cao drugari imam problem na Citroenu Xsara 1.8i 16v 1998 godiste. Kada se auto upai radi lepo, i svi parametni na dijagnostici su u redu, gresaka nema, ali posle par minuta pocne da dize broj obrtaja do 3000 rpm, a kada se gas samo pipne pocne da varira izmedju 2500 i 3000 rpm. Stavljena je nova klapna sa novim step motorom i problem je i dalje isti. E sad kad pocne da dize obrtaje, klapnu gasa ne otvara. Na motoru je prethodno radjena glava i menjan zupcasti kais. Kada je sastavljen tad je poceo problem. Zupcenje je proveravano i uzupcen je sa alatom. Da li neko ima neki savet?
Zadnja izmjena od nikolat1989 (07-06-2012 21:41:00)
Falš vazduh?
Ako se od tad to pojavilo samo negdje vuce fals vazduh kaosto kolega kaze...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Drugari pritisak u usisnoj grani je u redu kad se auto upali i dok radi normalno. Zar ne bi trebalo da falsira i odmah posle paljenja,a ne posle par minuta rada? A i prskao sam spej svuda gde bi mogao da falsira.
Zadnja izmjena od nikolat1989 (07-06-2012 21:59:22)
Pa ocigledno je da je greska mehanicke prirode, osim ako te musterija ne laze sta i kako je bilo.......
Pregledaj malo instalaciju itd.da negdje nije ostecena izolacija ili kontakti....francuz je to...
A dijagnostika i greske, ima li ista od toga, jesi spajao dijagnostiku?
map senzor te muči tu...vidi u parametrima sa dijagnostikom
na dijagnostici nema greska. sumljao sam i ja na map senzor,ali kad upalim auto i dok radi normalno, vrednosti map senzora su normalne. ja sam posumljao na kompjuter posto kada digne ler gas ne otvori klapnu, pa mislim da radi u bogatoj smesi na zivo gorivo ( pogledacu vrednosti sonde pa cu da vidim da li stvarno radi u bogatoj smesi) i jedino mi je objasljene da je komp u kvaru i da konstantno salje masu na dizne i tako ih otvara. Da li je to moguce?
Probacu da nadjem map senzor za probu.
reseno. bila je bombina u pitanju.
Dizao obrtaje na 3000 zbog bobine ????? Hmmm nešto neštima
Cao drugari imam problem na Citroenu Xsara 1.8i 16v 1998 godiste. Kada se auto upai radi lepo, i svi parametni na dijagnostici su u redu, gresaka nema, ali posle par minuta pocne da dize broj obrtaja do 3000 rpm, a kada se gas samo pipne pocne da varira izmedju 2500 i 3000 rpm. Stavljena je nova klapna sa novim step motorom i problem je i dalje isti. E sad kad pocne da dize obrtaje, klapnu gasa ne otvara. Na motoru je prethodno radjena glava i menjan zupcasti kais. Kada je sastavljen tad je poceo problem. Zupcenje je proveravano i uzupcen je sa alatom. Da li neko ima neki savet?
Iz ovog objasnjenja se ne moze posumnjati na bobinu ni u kom slucaju ali neka bude kako ti kazes....
Verovatno mu trokirao auto,ali on to ne cuje,pa kada sastavi rad,podigne ler,sad svi kupili dijagnostiku,a neznaju ili ne cuju kad auto radi na 3 cilindra,katastrofa.....
druze znam kad auto radi na 3 cilindra, a ti prvo procitaj ceo komentar koji sam ostavio i videces da sam napisao da auto kad se upali odlicno radi i ide, a i na dijagnostici nije bilo gresaka tako da dijagnostika nema veze sa tim. na koju foru je proradio nemam pojma. stavili smo bombinu za probu i sve je bilo ok.
bitno je da u Aleksincu znaju
nisam u ovoj prici od pocetka ali ne mogu da ne prokomentarisem.Kad ne znas na koju foru je proradilo nemoj reci "reseno bila je bombina".Kazi probao sam to,to i to,a probao si sigurno dosta toga, i sad auto radi.Bobina ne moze biti uzrok ovakvog kvara sem ako se gubi 1 cilindar a to cuje i svaki priuceni majstor
vidi i meni je sumljivo sto je bila bombina u pitanju. znaci nemam nikakvo objasnjene za kvar. komentar sam ostavio sa najboljom namerom da ako neko ima slican problem proba da nadje bombinu za probu ako je u mogucnosti i vidi kako ce se dalje ponasati.
Ma neznaju,ali cuju,ako si mi rekao
bitno je da u Aleksincu znaju