Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
poštovani članovi i kolege,do nedavno sam posjedovao golf 4 tdi za koji sam imao dijagnostiku na kojoj sam znao svaki detalj,nedavno sam kupio Vectru 2.2DTI 2004 god. s automatskim mjenjačem i neki dan mi je stigla dijagnostika za nju koju sam uspješno instalirao i pregledao sve parametre na navedenom automobilu i pobrisao greške koje se više ne javljaju.Zanima me da li se i na koji način može preko dijagnostike podešavati količina ubrizgavanja na Vectri,kao što se moglo na Golfu,unaprijed vam zahvaljujem na odgovorima.
Zadnja izmjena od tale3007 (18-06-2012 00:48:48)
samo si zaboravio napisati koja je to dijagnostika stigla
nešto hobi ,ili ozbiljnije
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
Ne bi podizao nego prbao smanjit,troši mi po gradu između 9 i 10 litara,na otvorenom između 7 i 8 litara,što se tiče dijagnostike imam OP COM na laptopu.Ne znam kolika bi količina trebala bit na dijagnostici u leru,mislim da je kod mene 8 grama.Napravio sam na njoj kompletan servis,jedino ne znam kako da provjerim količinu ulja u mjenjaču(automatski mjenjač),zvao sam u ovlašten servis gdje kažu da se nikad ne mjenja,jedino dosipava ako fali,kad ga spojim na dijagnostiku,među ostalim parametrima prikazuje i level oil-normal,sad ne znam jel to očitava za motor ili mjenjač.
za motor
ulje ti se ispušta i nalijeva odozdola imaš 2 čepa.
Pozdrav, kod Vektre sa manuelnim menjacom je vrednost na leru oko 5 do 5,5 za kolicinu ubrizgavanja.Sto se tice regulacije obrtaja i kolicine, OP com tj.klon varijante to na Vektri C nemogu da urade a za originalni OP com neznam.Za to ti je potreban originalni Tech 2.Pozz.