Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav svima sutra treba da mi dodje jedna fabia znaci desava se kad zagrije pusi bjeli dim ali najvise pod gasom znaci oblak dima al problem mi je veci sto se desava kada otvorim cep ulja auto radi cim zatvorim cep ulja auto se automaski ugasi znaci tusi se dosada se nisam susretao sa tim problemom vezanim za cep ulja i gasenje dali je ko imao slicni problema i imal ko kakav savjet
Pozdrav... Jel na tom autu crevo za odusku motora(iberlauf crevo) ide ispod klapne gasa?
jbg druze kolko sam ja vidio iberlauf mu ide od poklopca ventil dekla na filter zracni , a ima isto crijevo od klapne ide neko sad nisam puno gledao znam samo da na cep ulja i mjerac nepusi
Zadnja izmjena od Rocky (18-06-2012 18:30:47)
Proveri da ne vuce preko tog creva koje ide sa poklopca motora previse vazduha iz motora (preko iberlauf creva) tj.(neznam tacno za skodu)da ne uvlaci i ulje preko njega i da zato dimi...imao sam slican slucaj cak su i semerinzi poceli da ulaze ka unutra i isto je tako dimio auto...
Guse ga uljane pare , prska ulje na odusak. Zbog toga se gasi i dimi , popucale karike ili neki klip.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
rastavio sam danas motor i nisam nasao nista posebno osim na jednom klipu gdje se vidi da nije najbolje radio i na tom cilindru upola mi je manja kompresija nego na ova dva
odusak nije zacepljen ,promjenicu karike i gumice i vidjecemo razliku
Zadnja izmjena od Rocky (19-06-2012 17:33:46)
kod mene je bio problem da je losa membrana u samom poklopcu motora i da zbog nje vuce mnogo iz iberlauf-a...
Pogledaj katalizator.